Jäät lähtivät 7.4.2021

In Jäätilanne by saaressa

Talvi loppui viime keskiviikkoon ja veneilykausi alkoi! Jään lähdön tiesi oikein Janne Y, joka jätti veikkauksensa faceen. Janne oli ainoana veikannnut tuota 7.4. päivää. Onnittelut!

Jaakko piti täällä viime hetkeen asti toivetta yllä, että jos jäät pysyisivät paikallaan vuorokauden pidempään, jolloin hänen veikkauksensa olisi osunut oikean. Mutta kovat tuulet pitivät huolen siitä, että voitto lipui Jaakon käsistä.

Jäät lähtivät nopeasti

Tänä vuonna meillä tuntui olevan tosi tiukka jääkansi, joka piti pintansa aivan viimeisiin päiviin asti. Vaikka meillä oli jo aika isokin lampi sulana laiturin ympärillä, emme päässeet Busterilla jäistä läpi ennen kuin jäiden lähtöpäivänä keskiviikkona. Yleensä saamme tehtyä rännin jäiden läpi hyvissä ajoin ennen jäiden lähtöä. Voi myös olla, että tänä vuonna säälimme hieman kovia kokenutta Busteriamme ja emme runnoneet tietä läpi. Etätöiden vuoksi meidän ei ollut pakko päästä maihin.

Lauantaina 3.4. käytiin vielä kaupassa potkukelkalla.
6.4. Tiistaina olimme jälleen varmoja, että pääsemme mantereelle (olin ollut varma myös maanantaina, mutta en päässyt). Koitimme neljästä eri paikasta, mutta jää oli niin kovaa, että päätimme jättää leikin sikseen. Ehkä en halunnut suklaata IHAN niin paljon.
Jäänlähtöpäivä

Keskiviikkona Jaakko pääsi aamulla jäiden läpi töihin. Vielä oli joutunut rikkomaan jäätä ja kiertelemään jäälauttoja. Illalla minä lähdin koirien kanssa treeneihin pitkästä aikaa. Harrastan rekkujen kanssa agilitya, joka on ollut tauolla koronan vuoksi. Treenit alkoivat pitkän tauon jälkeen ja olin päättänyt, että nyt vaan mennään! Matkalla olikin vielä pikkupätkä jäätä särjettävänä. Näimme myös pieniä kaislasaaria. Paksut jäät olivat lähteneet liikkeelle ja nappasivat kaislat mukanaan. Jonkun kerran piti hieraista silmiään, kun keskiviikon aikana näki kaislarantaa siellä, missä sellaista ei pitäisi olla.

Palasimme treeneistä myöhään illalla ja silloin meillä oli selvä reitti kotiin asti, ilman jään rikkomista. Myös ulos merelle pääsi vapaasti. Niinpä jäänlähdön kriteerit toteutuivat keskiviikon puolella ja veneilykausi sai alkaa!

Seuraavana aamuna Jaakko porhalsi töihin vapailla vesillä.

Välittömästi jäiden lähdön jälkeen vesillä alkoi näkyä veneitä. Selvästi emme olleet ainoita, jotka odottivat kärsimättömästi jäiden lähtöä. Tervetuloa kevät ja kesä!

+3