Kaislikossa luistellaan

In Jäätilanne, Urheilu by saaressa

Tämä talvi on vain niin mahtava! Polaaripyörre on minun puolestani tervetullut jäämään, sillä se on monipuolistanut ainakin minun talviharrastuksiani. Olen jopa käynyt pari kertaa hiihtämässä, tosin lyhyen lenkin, mutta silti. On mahtavaa, kun suoraan pihasta pääsee puuhailemaan ulkoilmaan.

Alkuviikon lyhyt lämmin jakso ja vesisade teki pari mukavaa juttua jäälle. Osa lumista suli, joten jäällä on nyt helppo kulkea. Lämpimän matalapaineen aikana merivesi nousi ja rannoille kerääntyi vettä. Olipa sitä keskellä jäätäkin, muutama railo on esimerkiksi meidän jäätiellä ollut läpi asti ja sieltä nousi vettä jäälle. Ja kaikeksi ihanuudeksi, vesi otti ja jäätyi sen jälkeen. Jää ei merkittävästi ole menettänyt paksuuttan. Kävin mittaamassa sen tänään toisesta paikasta kuin viime viikonloppuna ja osuin paikkaan, jossa jäätä oli vielä enemmän kuin edellisellä mittauksella. Silloin sitä oli 36cm.

Kaunoluistimet esiin

Aamukävelyllä katsoin, että meidän rannalle on muodostunut jäälle nousseesta vedestä aika kiva luistinrata. Illalla töiden jälkeen päätin koittaa sitä ja ehdin vetämään luistimet jalkaan sopivasti ennen auringon laskua.

20180316_180917_Talvi_Jää_Maisema_Meri_LuisteluJää ei ole aivan joka paikasta parhaassa iskussa. Valkoisen osan läpi luistin painuu helposti ja jää on paikoin vähän pehmeää.

20180316_180744_Talvi_Jää_Maisema_Meri_LuisteluKoirat olivat täpinöissään. Mikäs mikäs tämä juttu onkaan!

20180316_180801_Talvi_Jää_Maisema_Meri_LuisteluEnsin ne seurasivat minua ”radalla”, mutta hyvin pian vanhempi koira totesi, että kaislikossa on kiinnostavampaa ja se katosi rantapöpelikköön.

20180316_182726_Talvi_Jää_Maisema_Meri_LuisteluNo mitenkäs itse luistelu meni? Pienen haparoinnin jälkeen sain kiinni sirklaamisesta ja pystyin tekemään kahdeksikkoa. Vauhti ei ole kova ja vähän joutuu väistelemään jään huonoja kohtia. Hetken kuluttua tuntui jopa melkein luontevalta!

20180316_182003_Talvi_Jää_Maisema_Meri_LuisteluKunnes tökkäsin terän jäähän ja kaaduin suorin vartaloin eteenpäin jäälle. Onneksi minulla on kaksi lohduttajaa, jotka tulevat välittömästi paikalle tarkistamaan tilannetta (vai hakemaan nameja?). Kaatuminen unohtuu nopeasti, vaikka sattuukin enemmän kuin pentuna!

20180316_183050_Talvi_Jää_Maisema_Meri_LuisteluHarjoittelin vähän liukumista niin, että jalat on peräkkäin samalla linjalla. Onhan ne, melkein… Koitin myös yhdellä jalalla ja hyvänen aika, ei se kyllä mennyt ainakaan suoraan!!

Sirklaaminen taaksepäin

Taaksepäinkin pitäisi pystyä sirklaamaan. Sehän on ihan perusjuttu, eikö niin. No, päätin ilahduttaa myös teitä tällä hienolla sirklausvideollani! Ottakaapa mallia!

Jäät antaa nyt niin paljon mahdollisuuksia liikkumiseen, että on melkein vaikea valita. Pitäisikö mennä kiertämään Suvisaariston rata? Harjoitella lisää kaunareilla? Lähetä hiitämään tai kävelemään? Huomennakin on luvattu aivan upeaa ilmaa, joten kevään aurinkoa odotellessa!

Ps. Ja varovaisesti jäällä. Jo viime viikolla oli tosiaan railoja läpi asti muuten paksussa jäässä. Naskalit kaulaan ja kaverin kanssa jäälle!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

 

0