Talvinen postikorttimaisema

In Jäätilanne, Talvi by saaressa

Tänä vuonna jäät ja talvi tulivat viime vuotta aikaisemmin. Silloin nostimme Busterin vasta 16.1. Nyt meillä on jo niin hyvät jäät, että kulkemiseen ei käytetä enää kuivapukuja ja jäällä pääsee käymään lenkillä. Talvimaisemat ovat henkeäsalpaavan ihania ja on melkein voinut kuvitella olevansa vähän enemmän pohjoisessa.

Postikorttimaisema

Myönnän, myöhästyin töistä tässä yhtenä päivänä… Ja ihan vain siksi, että illan ja yön aikana satanut lumi oli tehnyt saareen sellaiset postikorttimaisemat, että teki mieli vain jäädä katsomaan miten hiljalleen lisääntyvä valo muokkasi maisemaa. Luonto on täällä sikäli nopea liikkeissään, että näkymät muuttuvat nopeasti. Töistä palatessa tuuli oli tiputtanut lumia pois puista, joten onneksi myöhästyin ja ehdin kuvata nämä!

Pikkusaaren edustan luistinradasta ei ole enää jälkeäkään.

Raksan valot valaisi pilvisenä aukeavaa aamua.

Kelkkajälki saareen.

Lenkillä jäällä

Koirien kanssa on mukava käydä jäällä lenkillä sitten, kun siellä on myös lunta, muuten on liian liukasta. Olen käynyt tsekkailemassa jään paksuutta ja se on tässä meidän lähellä 18-20cm, mutta toisella puolen saarta kuulemma huomattavasti vähemmän. Eli kannattaa tsekkailla oman lenkkipolun jäätilannetta, se ei välttämättä ole vielä ollenkaan hyvä!

Minä olin jo menossa mönkkärillä jäälle, mutta saaristokaupan pöydän ympärille kerääntyneet viisaat toppuuttelivat. Ehkä tässä vielä ehtii odotella!

Lähdettiin kävelylenkille jäälle tänään.

Are you coming?

Täysillä!Auringon laskiessa.

 

Jaakko kävi vielä kaupassa auringon laskun jälkeen ja tuli takaisin intoa puhkuen. ”Tänään voisi mennä vielä hiihtämään!” Öh, oikeasti vai? Katson pihalle, josta näkyy pelkkää mustaa ja muutama valopilkku. Mutta toisaalta, eihän se kello vielä niin paljon ole ja voisihan siinä saunankin lämmittää. Tai sitten voisi ihan vaan istua sisällä ihanan ulkoilupäivän jälkeen ja syödä joululta jääneitä suklaita… Lets see, kuinka käy?!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0