Luistelupäivä

In Jäätilanne, Urheilu by saaressa10 Comments

Aamulla lunta tuprutteli ja saimme idean ulkoreippailusta. Retkiluistelun sai unohtaa, sillä lunta oli tullut sen verran, mutta mitäpä jos vähän kolattaisiin pieniä reittejä, joita pitkin voitaisiin luistella? Tuumasta toimeen ja soitimme kaverille, joka päätti lähteä lapsineen kylään. Toivat pullatkin mukanaan, ison purkin kermaa ja kaakaota. Aika vastustamaton kyläilypaketti!

Eipä sitten muuta kuin kolaamaan. Olimme juuri ostaneet ihka ensimmäisen lumikolamme. Kerrostaloissa asuessa sitä ei paljoa ole tarvittu. Tunnin kolaamisen jälkeen olin saanut aikaiseksi pienen luisteluradan ja muutamia polkuja sinne tänne. Jää lumivaipan alla on yllättävän pehmeää ja paikoin jopa märkää. Lumikerros taitaa toimia paljon parempana eristeenä, kuin olin kuvitellut. Onneksi pikkusaaren edustalla lumen alta paljastuva jää on kovaa ja yllättävän tasaista. Tuulensuojainen paikka on saanut kerätä jäämassaa hiljalleen.

Samalla kun luistelimme, oli jollain aina kola mukana ja yhtäkkiä meillä olikin melko hyvän kokoinen luistelualue käytettävänä!

Luistelualue alkaakin olla ihan mukavan kokoinen! Toiseen päähän jätettiin muutama lumikasa, joiden välissä pystyi pujottelemaan.

Luistelualue alkaakin olla ihan mukavan kokoinen! Toiseen päähän jätettiin muutama lumikasa, joiden välissä pystyi pujottelemaan.

Tästä lähtee: käsi kädessä otetaan vauhtia ja katsotaan...

Tästä lähtee: käsi kädessä otetaan vauhtia ja katsotaan…

...kuka pysyy pystyssä kun luistellaan lumipenkkaan!!

…kuka pysyy pystyssä kun luistellaan lumipenkkaan!!

Pullatauon jälkeen alkoi jo hämärtää. Jaakko kolasi vielä uusimpia lumia pois radalta ja kyytiin tupsahti lumen lisäksi muutakin!

Pullatauon jälkeen alkoi jo hämärtää. Jaakko kolasi vielä uusimpia lumia pois radalta ja kyytiin tupsahti lumen lisäksi muutakin!

Sieltä löytyy pikkuinen ratamme. Juuri sopivasti tuulen suojassa.

Sieltä löytyy pikkuinen ratamme. Juuri sopivasti tuulen suojassa.

Tämä oli täydellinen luistelukauden aloitus. Minulla oli vain retkiluistimet, sillä kaunot ovat jossain varaston uumenissa. Yritäppä leikkiä hippaa kahden elohopeasta tehdyn luistelijan kanssa retkiluistimilla, niin alkaa käännökset sujua edes vähän paremmin pitkilläkin terillä. Huippuhauska päivä!

Jäällä muuten alkaa olla vähän enemmän liikennettä. Kalastajat virittävät pyydyksiään ja porukkaa näkyy kävelyllä. Kalastajien rikkomista jääpaloista näkee, että nyt jää on noin 10 – 12 cm paksua täällä päin.

0

Comments

  1. Author

   Kiitos, ihanaa oli myös luistelu! Suosittelen kaivamaan luistimet kaapista ja menemään jäälle… 🙂

 1. Onpas teillä jo hieno luistelurata valmiina! Ja mukavia talvipäivän kuvia. Meillä ei vielä jäille ole menemistä, mutta ehkä tänä vuonna on kuitenkin toiveissa oikea talvi viime vuoteen verrattuna. Naapuri teki pari kolme vuotta sitten meren jäälle moottorikelkalla hiihtoladun ja siellä oli mukava hiihdellä. Tuuli tosin tuiversi ladun aika äkkiä umpeen. 🙂 Mukavia talvipäiviä teille!

  1. Author

   Nyt kylä näyttää talvi niin hienolta, että tästä täytyy nauttia ihan täysillä… Toivottelen sinnekin kunnon jäitä ja ihania hiihtoretkiä!

 2. Ihana luistelupäivä teillä! Kuulin, että Sjöberg oli tehnyt tänään jo jääradan. 🙂

  1. Author

   Ai Oa on tehnyt jo radan! Aika hyvin on jää kestänyt mönkkäriä. Lumimyräkkä on varmaan puhaltanut sen umpeen, mutta täytyy viikonlopppuna tulla katsomaan, jos se olisi auki. Rata on niin hieno juttu!

 3. Hei Annika.
  Mukavalta näyttää tosiaan, aina on miinuksiakin, mutta kyllä ne jää
  pieniksi kun näkee nämä luistelukuvat.

  Söötti teidän uusi koirapienokainen, näin just kuvan, missä leppoisana makasi.

  Täälläkin on tullut lunta, mutta on jo ehtinyt sulata, melkein kaikki.
  Kiitos vastauksesta ja Kaikkea hyvää teille!
  t.Margareta

  1. Author

   Kyllä tällaisina päivinä tuntuu, että on aivan onnenpekka, kun saa asua näin hienossa paikassa… Nyt lunta on pyryttänyt niin, että rataa ei enää näy. Katsotaan huomisen lumimyräkän jälkeen, jos sen jaksaisi avata. Voi vaan olla, että lunta on yksinkertaisesti liikaa. Hienoa toisaalta sekin! 😀

   Pentu on kyllä todella ihana, aika harvoin se makaa rauhallisena… 😀

 4. Ihanaa! sunnuntaina järvi alueella -20 astetta, auringonpaiste ja ainakin 5 km putsattu rata päijänteellä. Retkiluistimet hieman vastusti pakkaslumen vuoksi, mutta hauskaa oli 🙂

  1. Author

   Wau, kuulostaa niin ihanalta! Toivottavasti pääsit nauttimaan kunnon retkiluisteluista ennen lumimyräkkää!! 🙂

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.