Ensimmäinen takkatuli

In Arki saaressa by saaressa5 Comments

Syksy on edennyt siihen pisteeseen, että on kylmä. Kertakaikkiaan. Oli pakko laittaa takka päälle. Meidät syksy pääsee aina yllättämään. ”Ai, pitäisi lämmittää puilla? Ai noilla puilla, jotka ovat tuolla sateessa ja jotka loppuvat viimeistään marraskuun alkupuolella, jos niitä ei tehdä pikapikaa lisää?” Juuri niillä puilla.

Ja olen minä tehnytkin halkojakin, mutta katsokaas. Asia on nimittäin niin, että olemme hukanneet moottorisahan. Kyllä kyllä, sen hemmetin ison vempeleen, jonka luulisi kyllä varastolta löytyvän. Mutta ei ole löytynyt. Eikä se ole löytynyt pihalta unohtuneena johonkin nurkkaan pressun alle. Eikä sitä ole kenellekään lainattukaan (muutama on ollut sitä mieltä, etteivät ottaisi, vaikka lainattaisiinkin.) Meillä ei ole mitään hajua moottorisahan sijainnista ja viimeinen muistikuva on vuoden takaa syys-lokakuulta. Niinpä tein halkoja niin kauan, että asiallisen kokoiset pöllit loppuivat. Loput pöllit olivatkin sitten metrin pituisia jötiköitä, joten homma on jäänyt siihen.

Voiko ihmiset tosiaan hukata moottorisahan? Isäni vastasi tähän, että se ei ole teidän kohdalla kyllä mikään ihme ja nauroi päälle. (Olimme ilmeisesti hukanneet aika monta asiaa Defyrissä. Tai minun mielestäni ei ehkä hukattu, ollaan vain laitettu tavaroita tosi tosi hyviin säilytyspaikkoihin, joiden sijaintia kukaan ei tiedä…)

Minä lämmittelen takan ääressä, Jaakko naurattaa ja tekee kohta lämpimät juustoleivät. Mukava ilta!

Minä lämmittelen takan ääressä, Jaakko naurattaa ja tekee kohta lämpimät juustoleivät. Mukava ilta!

0

Comments

  1. Author

   Voi kiitos, olipa mukavasti sanottu!

   Olen ostanut uuden kameran ja ajattelin opetella kuvaamaan. Saas nähdä kuinka käy! Nämä olivat kyllä Jaakon ottamia kuvia. 🙂

 1. Nyt äkkiä lisää puita tekemään tai ajopuita rantaan keräämään! Meillä kuluu myös puuta valtavasti ja koko ajan taas kylmeneviä säitä kohti kuljettaessa enenevässä määrin. Me ostimme viime syksynä klapikoneen ja se on ollut kyllä hintansa väärti – ihana kapistus! Mutta joo, moottorisaha katkomaan metriset pöllit olisi kyllä ihan kiva olla olemassa…

  1. Author

   Olet oikeassa, kohta on hoppu! Onneksi meillä on todella paljon puuta valmiina pölleinä pressujen alla. Upeita kuivuneita koivupöllejä monen vuoden takaa, edellisen omistajan ajoilta. Joten onneksi ei tarvitse ajopuita alkaa keräämään! Meillä on myös klapikone ja rakastan sitä… Jotenkin on niin rentouttavaa vain tehdä klapeja klapin perään ja katsoa kuinka halkopinot kasvaa!

 2. Hei, kiitos taas mukavasta lukemisesta.
  Minäkin rakastan kallioisia saareja.
  Kaikkea hyvää teille toivottaen!

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.