Kaskisen tyrnimarjoja saareen

In Puutarha by saaressa2 Comments

Viime viikonloppuna sain mahtavan yllätyksen! Olin miettinyt jo aiemmin, että menestyisiköhän tyrni meidän rantakivikoissa kurtturuusun tilalla. Katselin jopa tyrnin taimia kaupoissa, mutta parikymppiä maksavat pensaat ovat jääneet kaupan hyllyyn. Niinpä minulla oli hymy korvissa, kun sain yllättäen tuliaisen suoraan Kaskisista meren rannalta. Sieltä tuli pieniä tyrnin alkuja! Yhdessä oli kovasti marjoja ja muut olivat sitten pienempiä.

Oksat odottelivat istutusta pari päivää vedessä kattilassa.

Oksat odottelivat istutusta pari päivää vedessä kattilassa.

Valitsin istutuspaikaksi meidän tontin kaakkois-kulman, koska siihen paistaisi mukavasti aamuaurinko. Tyrni saattaisi kaivata vähän enemmänkin valoa, mutta tämä sai nyt kelvata.

Tähän pusikkoon päädyin istutushommiin. Aseina lapio ja oksasakset ruusujen leikkaamiseen.

Tähän pusikkoon päädyin istutushommiin. Aseina lapio ja oksasakset ruusujen leikkaamiseen. Taidan juuri kovasti selittää Jaakolle jotain auringosta. Tuolta oksasaksien suunnalta se nousee.

Etulalalla aivan millipikkuinen tyrni, taka-alalla joukon isoin oksa.

Etulalalla aivan millipikkuinen tyrni, taka-alalla joukon isoin oksa.

Saimme lahjaksi myös pikkuämpärillisen poimittuja tyrnejä! Kävin istuttamisen jälkeen poimimassa tuosta oksasta tyrnit aamupalaan ja osasin sen jälkeen arvostaa vielä enemmän lahjatyrnejä. Poimiminen ei ollut mitään maailman siisteintä hommaa ja onnistuin jotenkin liiskaamaan osan marjoista. Liiskattu tai ei, tyrni maistui aamusmoothiessa todella hyvältä. Olen pitänyt sitä vähän liiankin kirpeänä marjana, mutta banaanin ja smoothiehedelmä-pakastepussin kanssa siitä tuli mukavan aurinkoinen ja virkistävä aamupala!

0

Comments

  1. Hei! Kiva, kun vierailit blogissani, niin osasin tulla tänne. Selailin pikapikaa postauksiasi ja päättelin, että taidamme olla vakituisia ’uussaaristolaisia’ molemmat. 🙂 Tyrnit ovat ihania, meillä vain kuoli toinen pensas heti alkuunsa. Nyt pitäisi hommata kaveri yksin jääneelle, jos mielimme joskus marjoja. Palaan varmasti vierailulle uudestaan. Mukavia syyspäiviä sinne Saareen! 🙂

    1. Author

      Mahtavaa, en tajunnut että tekin olette vakkari-saaristolaisia! Tutustuin siis vasta nyt blogiisi, joten nyt se menee kyllä lukulistalle! Varsinkin talven lähestyessä on mielenkiintoista lukea toisten elämästä. Jää ja kelirikko luovat varmasti vähän erilaisia haasteita eri paikkoihin. No, pitkä syksy on ensin edessä, ennen kuin päästään jäälle! Lämpöä Airisrantaan!

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.