Kaskisen tyrnimarjoja saareen

In Puutarha by saaressa

Viime viikonloppuna sain mahtavan yllätyksen! Olin miettinyt jo aiemmin, että menestyisiköhän tyrni meidän rantakivikoissa kurtturuusun tilalla. Katselin jopa tyrnin taimia kaupoissa, mutta parikymppiä maksavat pensaat ovat jääneet kaupan hyllyyn. Niinpä minulla oli hymy korvissa, kun sain yllättäen tuliaisen suoraan Kaskisista meren rannalta. Sieltä tuli pieniä tyrnin alkuja! Yhdessä oli kovasti marjoja ja muut olivat sitten pienempiä.

Oksat odottelivat istutusta pari päivää vedessä kattilassa.

Oksat odottelivat istutusta pari päivää vedessä kattilassa.

Valitsin istutuspaikaksi meidän tontin kaakkois-kulman, koska siihen paistaisi mukavasti aamuaurinko. Tyrni saattaisi kaivata vähän enemmänkin valoa, mutta tämä sai nyt kelvata.

Tähän pusikkoon päädyin istutushommiin. Aseina lapio ja oksasakset ruusujen leikkaamiseen.

Tähän pusikkoon päädyin istutushommiin. Aseina lapio ja oksasakset ruusujen leikkaamiseen. Taidan juuri kovasti selittää Jaakolle jotain auringosta. Tuolta oksasaksien suunnalta se nousee.

Etulalalla aivan millipikkuinen tyrni, taka-alalla joukon isoin oksa.

Etulalalla aivan millipikkuinen tyrni, taka-alalla joukon isoin oksa.

Saimme lahjaksi myös pikkuämpärillisen poimittuja tyrnejä! Kävin istuttamisen jälkeen poimimassa tuosta oksasta tyrnit aamupalaan ja osasin sen jälkeen arvostaa vielä enemmän lahjatyrnejä. Poimiminen ei ollut mitään maailman siisteintä hommaa ja onnistuin jotenkin liiskaamaan osan marjoista. Liiskattu tai ei, tyrni maistui aamusmoothiessa todella hyvältä. Olen pitänyt sitä vähän liiankin kirpeänä marjana, mutta banaanin ja smoothiehedelmä-pakastepussin kanssa siitä tuli mukavan aurinkoinen ja virkistävä aamupala!

0