Muinaistulien yö

In Veneretki by saaressa

Havahduin perjantaina vähän myöhässä huomaamaan, että oli elokuun viimeinen viikonloppu ja lauantaina palaisivat muinaistulet. Tai olisi huvilakauden päättäjäiset tai venetsialaiset. Kuinka vain! Onneksi Maku ja Salla olivat meitä paremmin kartalla kalenterista ja ehdottivat iltatreffejä. Sehän sopi! He tulivat veneellä meille ja toivat mukanaan superherkullista kalaa, sillejä ja rapusoosisysteemiä. Siihen kun yhdisti markkinoilta bongaamani savustetut ahvenet, maasta napatut perunat ja feta-salaatin, niin safkapuoli oli aika kohdallaan. Niin ja jälkiruoaksi tietty vielä paria eri jäätelöä, tuoreita marjoja ja kermavaahtoa. Illallisen jälkeen olin valmis pyörimään ulos rappusia pitkin, sillä liikkuminen kävelemällä tuntui aivan mahdottomalta.

Koko illan oli tuullut liian kovaa. Tai liian kovaa kokon sytyttämiselle. Meillä kasvaa puita aika lähellä rantaa, minkä vuoksi emme pysty tuulella polttelemaan tulia. Onneksi olimme saaneet kaimaltani kutsun muutama saari eteenpäin katsomaan heidän tuliaan.

Pakkasimme porukan veneeseen ja lähdimme ajelulle yhdeksän jälkeen illalla. Upea kuu valaisi meidän reittiä ja parkkeerasimme veneen laiturille. Ja sitten oli se hetken ihmetys. Öh, missäs kaikki ovat? Olimme laiturissa, mutta koko saaressa ei näkynyt ristin sielua. Mitään ääniä ei kuulunut mistään. Emme olleet käyneet aiemmin kylässä, joten paikat eivät olleet tuttuja. Onneksi laituriin veneili kohta kaksi reipasta nuorison edustajaa, jotka kertoivat tulien palavan saaren toisella puolella. Niinpä seurasimme heitä polkua pitkin ja voi herranjestas mitä kallioita! Rakastan kallioisia saaristopaikkoja ja niitä tällä saarella riitti. Enkä ollut edes nähnyt parasta. Saimme kotiin lähtiessä pienen tourin, johon kuului saaren laakeat, pitkät, aaltojen sileiksi hiomat kalliot. Näkymät olivat suoraan avoimelle merelle. Olimme Jaakon kanssa tikahtua ihastuksesta. Nämä haluan nähdä vielä päivän valossakin… Onneksi jotain näki kuunkin valossa, jonka avulla suunnistimme ensin kotiin ja sitten Salla & Maku vielä kaupunkiin. Kaunis ilta ja ensi vuonna toivottavasti enemmän tulia!

Tässä ne kalliot ovat. Oikeasti aivan upeat, vaikka iluurin kamera ei oikein pimeässä pärjääkään. Tunnelma välittynee!

Tässä ne kalliot ovat. Oikeasti aivan upeat, vaikka iluurin kamera ei oikein pimeässä pärjääkään. Tunnelma välittynee!

Emme nähneet paljoakaan tulia rannoilla, varmastikin aiemman kovan tuulen takia. Mutta onneksi näimme tämän, jota kuutamokin valaisi upeasti!

Emme nähneet paljoakaan tulia rannoilla, varmastikin aiemman kovan tuulen takia. Mutta onneksi näimme tämän, jota kuutamokin valaisi upeasti!

Tulta syötettiin ahkerasti. Koira valvoo, että tarkasti tulentekopuuhia.

Tulta syötettiin ahkerasti. Koira valvoo, että tarkasti tulentekopuuhia.

0