Kauniita aamuja ja löytö merestä

In Arki saaressa, Aurinko by saaressa4 Comments

En kyllä tiedä ovatko syksyt aina olleet näin kauniita ja minä en ole vain huomannut, vai onko nyt menossa poikkeuksellisen upeat syyskelit? Muutaman viikon aikana on saanut nauttia useista upeista auringon nousuista ja laskuista. Kerran myöhästyin töistä, koska oli pakko jäädä kuvaamaan aamua. No, joskus näin päin.

Aamu voi tuoda myös yllättäviä hidastuksia työmatkalle. Painelimme pari päivää sitten Busterilla kohti manteretta, kun olin ohikiitävän hetken näkevinäni jotain rantakaislikossa ennen kuin itsekin sukelsimme kaislikkoon kohti laituria. Vaadin Jaakkoa kääntymään ympäri, sillä halusin nähdä tarkemmin ja niinpä teimme u-käännöksen. Kauempana kaislojen seassa näkyi isohko punainen möykky. Ajoimme hiljaa lähemmäs ja möykky tarkentui pelastusliiveiksi.

Olimme juuri kuunnelleet äänikirjan Kylmä syli, jossa murhaaja hukuttaa ihmisiä loka-marraskuun pimeydessä hyiseen Porvoonjokeen. Joten eipä ole kovin vaikea arvata, mitä siinä aamuhämärissä oli ensimmäisenä mielessä, kun pelastusliivit alkoivat hahmottua silmien eteen. Sen verran oli vähän valoa, ettei ihan suoraan nähnyt, onko siellä pelkät liivit vai jotain niiden täytteenä. Niinpä ajoimme lähemmäs tarkistamaan asiaa. Tyhjät Maritimen liivit sieltä löytyi, vähän jo mustuneet. Nostimme ne talteen, ettei seuraavat vesilläliikkujat saa sydäriä liivien lähtiessä liikenteeseen merelle päin. Miten voikin kaiken maailman dekkarit luoda jännittäviä aamutunnelmia!

Vastapäinen saari kietoitui ohuen usvakerrokseen ja auringonnousun vaaleanpunaisiin väreihin.

Vastapäinen saari kietoitui ohuen usvakerrokseen ja auringonnousun vaaleanpunaisiin väreihin.

Näkymä pursiseuralle oli Jaakon suosikki. Kuvien oton välillä on noin vartti.

Näkymä pursiseuralle oli Jaakon suosikki.

0

Comments

 1. Huomenta, on lauantaiaamu.

  Kyllä syksy voi olla niin kaunis, eikä tarvitse nousta niin aikaisin nähdäkseen
  auringonnousua.
  Tosi ihanat värit, ja sumu tekee kaiken niin rauhalliseksi, silmät saavat levätä.
  Mutta sinä näit kumminkin ne pelastusliivet, hyvä että lähditte katsomaan!!

  Kuvat fammun hautajaisista, mikä se osoite olikaan, mihin ne tulevat?
  Ehkä me nähdäan perjantaina 6.11 Espoon kirkolla kl.1300.

  Terveisiä teille ja kaikkea hyvää myös pikkuselle uudelle asukkaalle,
  Margareta

  1. Author

   Huomenta ja ihanaa kun näet niin positiivisesti tämän pimeyden… Sen ainoa hyvä puoli taitaa olla, että aamut ovat talviajan myötä valoisampia ja näemme taas auringon nousuja!

   En ole ehtinyt käymään kuvia läpi, laitan ne tulemaan tällä viikolla!

 2. Aivan upeat sävyt kuvissa! Aina silloin tällöin kuvaa katsoessa alkaa pohtimaan miksi jokin kuva on vain kuva ja toinen on taidetta. Nyt oli taas sen pohdinnan aika. En vieläkään tiedä missä se ero piilee, mutta ehkä se ero onkin juuri siinä salakähmäisyydessä jota ei järjellä voi selittää. Niin tai näin, upeita kuvia on aina kiva katsella.

  1. Author

   Kiitos! Satuin kyllä oikeana aamuna nousemaan samaan tahtiin auringonnousun kanssa. Luonto teki melkoisen taideteoksen. Olen nähnyt auringonnousun ja laskun täällä jo monta kertaa ja silti tuohon maisemaan ei voi kyllästyä, vaan aina se valoshow tuo uusia puolia!

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.