Kauniita aamuja ja löytö merestä

In Arki saaressa, Aurinko by saaressa

En kyllä tiedä ovatko syksyt aina olleet näin kauniita ja minä en ole vain huomannut, vai onko nyt menossa poikkeuksellisen upeat syyskelit? Muutaman viikon aikana on saanut nauttia useista upeista auringon nousuista ja laskuista. Kerran myöhästyin töistä, koska oli pakko jäädä kuvaamaan aamua. No, joskus näin päin.

Aamu voi tuoda myös yllättäviä hidastuksia työmatkalle. Painelimme pari päivää sitten Busterilla kohti manteretta, kun olin ohikiitävän hetken näkevinäni jotain rantakaislikossa ennen kuin itsekin sukelsimme kaislikkoon kohti laituria. Vaadin Jaakkoa kääntymään ympäri, sillä halusin nähdä tarkemmin ja niinpä teimme u-käännöksen. Kauempana kaislojen seassa näkyi isohko punainen möykky. Ajoimme hiljaa lähemmäs ja möykky tarkentui pelastusliiveiksi.

Olimme juuri kuunnelleet äänikirjan Kylmä syli, jossa murhaaja hukuttaa ihmisiä loka-marraskuun pimeydessä hyiseen Porvoonjokeen. Joten eipä ole kovin vaikea arvata, mitä siinä aamuhämärissä oli ensimmäisenä mielessä, kun pelastusliivit alkoivat hahmottua silmien eteen. Sen verran oli vähän valoa, ettei ihan suoraan nähnyt, onko siellä pelkät liivit vai jotain niiden täytteenä. Niinpä ajoimme lähemmäs tarkistamaan asiaa. Tyhjät Maritimen liivit sieltä löytyi, vähän jo mustuneet. Nostimme ne talteen, ettei seuraavat vesilläliikkujat saa sydäriä liivien lähtiessä liikenteeseen merelle päin. Miten voikin kaiken maailman dekkarit luoda jännittäviä aamutunnelmia!

Vastapäinen saari kietoitui ohuen usvakerrokseen ja auringonnousun vaaleanpunaisiin väreihin.

Vastapäinen saari kietoitui ohuen usvakerrokseen ja auringonnousun vaaleanpunaisiin väreihin.

Näkymä pursiseuralle oli Jaakon suosikki. Kuvien oton välillä on noin vartti.

Näkymä pursiseuralle oli Jaakon suosikki.

0