Pikkupennut

In Borderterrieri by saaressa

Tässä on ollut vähän hoppua, sillä hieman yli viikko sitten taloon muutti pikkupentu. Eikä siinä vielä kaikki, hoitoon tuli toinen. Niinpä täällä on ollut kaksi koiranpentua melkein viikon ajan ja siinä on kyllä ollut perässä juoksemista!

Pikkukoirat pääsivät ensimmäiselle moottorivenematkalleen aika pikkuisina. Kääräisin ne huovan alle, ettei tule kylmä ja ajelimme aivan hiljaista vauhtia.

Pikkukoirat pääsivät ensimmäiselle moottorivenematkalleen aika pikkuisina. Kääräisin ne huovan alle, ettei tule kylmä ja ajelimme kotiin aivan hiljaista vauhtia.

Pentuset ottivat pikkuisen kotimme nopeasti haltuun ja hetken kuluttua näytti siltä, kuin ne olisivat olleet meillä jo vaikka kuinka pitkään. Olin tuonut niille pentukehän, jos ne haluaisivat leikkiä välillä siellä. Vielä mitä, poikapentu meinasi tulla kehikot kaulassa kehästä ulos. Se siitä kehästä. Pennut tottuivat uuteen kotiin vikkelästi ja seuraavana päivänä ne olivat jo valmiina seikkailuihin.

Jos on kovin pieni, voi tavallisen kivenkin valloittaminen tuntua suurelle vuorelle kapuamiselta!

Jos on kovin pieni, voi tavallisen kivenkin valloittaminen tuntua suuren vuoren kapuamiselta!

Seikkailuretki saaressa (noin 15 metriä talolta). Veljen perässä on mukava kulkea.

Seikkailuretki saaressa (noin 15 metriä talolta). Veljen perässä on mukava kulkea.

Uskaltaisiko kiveltä alas, miettii pikkupoika. Sompa, meidän pikkupentumme, on jo päässyt heinän makuun.

Uskaltaisiko kiveltä alas, miettii pikkupoika. Sompa, meidän pikkupentumme, on jo päässyt heinän makuun.

Veli syö mustikanvarpuja ja Sompa harkitsee kiipeilyä.

Veli syö mustikanvarpuja ja Sompa harkitsee kiipeilyä.

Meno oli välillä todella villiä, kun pennut jahtasivat toisiaan. Parasta oli juosta nurmikolla olevan pressun päällä, kun siitä kuuluu ihana rapina. Mutta mikä tahansa lelu tai vaikka työhanska kävi nahistelun välineeksi ja olimmekin jatkuvassa Sidoste-sukka mainoksessa pentujen repiessä eri suuntiin milloin mitäkin löytämiään aarteita.

Yllätyshyökkäys!!!

Yllätyshyökkäys!!!

Ota kiinni, jos saat!

Ota kiinni, jos saat!

"Pääsisinkö seuraavalla kyydillä mantereelle?", tuumii Pipo. Ihmettelin miksi se gps-pannan mukaan oli liikkumatta laiturilla ja mietin onko panta tippunut. Vilkaisin ikkunasta ja Pipo istui Busterissa. Se ei ole koskaan aiemmin mennyt veneeseen odottamaan matkaa. Ilmeisesti pentujen ruma on ollut liikaa.

”Pääsisinkö seuraavalla kyydillä mantereelle?”, tuumii Pipo. Ihmettelin miksi se gps-pannan mukaan oli liikkumatta laiturilla ainakin vartin ja mietin onko panta tippunut. Vilkaisin ikkunasta ja Pipo istui Busterissa. Se ei ole koskaan aiemmin mennyt veneeseen odottamaan kyytiä. Ilmeisesti pentujen rumba oli liikaa.

Pipo tuntui yhtäkkiä kuuroutuvan, kun sitä kutsui sisälle, sillä se ei missään tapauksessa halunnut pentujen kanssa samaan tilaan. Kun se kannettiin (jep, kutsumalla ei tullut) kotiin, luikahti se pesuhuoneeseen nukkumaan omaan petiin kuin rasvattu salama. Sinne pennut eivät päässeet. Aika pian se kuitenkin päätti kaveerata pentujen kanssa ja lopulta leikki niiden kanssa innoissaan ja välillä liiankin innoissaan.

Pipon sydän on heltynyt. Sompa ja Pipo ulkoilevat yhdessä.

Pipon sydän on heltynyt. Sompa ja Pipo ulkoilevat yhdessä.

Myös veli on päässyt lenkille Pipon kanssa.

Myös veli on päässyt lenkille Pipon kanssa.

Pipo ja pikkupoika aloittavat leikin. Pipo länttää poikaa tassulla naamaan ja takaisin tulee vähintään yhtä kovalla asenteella!

Pipo ja pikkupoika aloittavat leikin. Pipo länttää poikaa tassulla naamaan ja takaisin tulee vähintään yhtä kovalla asenteella!

Pennut ovat olleet tosi rohkeita. Ensimmäisena iltana ne pelkäsivät Jaakon skeittilautaa. Aamulla se maisui jo tosi hyvälle.

Pennut ovat olleet tosi rohkeita. Ensimmäisena iltana ne pelkäsivät Jaakon skeittilautaa. Aamulla se maisui jo tosi hyvälle.

Pennut ovat jo oppineet auttamaan ostoskassien purkamisessa.

Pennut ovat jo oppineet auttamaan ostoskassien purkamisessa.

Kaiken hulluttelun jälkeen välillä väsyttää. Tuplahaukotus.

Kaiken hulluttelun jälkeen välillä väsyttää. Tuplahaukotus.

Jos nyt joku sai pentukuumeen näistä söpöläisistä, niin annetaanpa sitten vähän kuvausta pentuarjesta. Tein yhtenä päivänä kotona etätöitä keittiönpöydän äärestä, kun nenään lehahti koiranpökäleen tuoksu. Epäilin tietenkin pentua ja tarkistin nopeasti ympäriinsä, löytyykö kakka-aarretta mistään. No ei löytynyt ja samalla sekunnilla minulla alkoi työpalaveri, joten jouduin istumaan luurit päässä tietokoneella pienissä hajukäryissä. Tunnin kuluttua katsoin tarkemmin ympärilleni ja ihmettelin miten haju voi tulla juuri siitä missä olen. Älysin kurkata sukan pohjaan. No niin. Olin tassutellut koirankakka sukanpohjassa pitkin meidän olohuonetta jättäen useita ruskeita jälkiä puulattialle. Suhauttelin kunnon suihkaukset tolua työskentelypisteeni alla olevaan suurimpaan sotkuun ja lähdin suihkuttelemaan muihin jälkiin puhdistusainetta. Kun olin hakemassa talouspaperia, kuulin kolahduksen. Puhelin oli tippunut (näyttö alaspäin tietenkin) suoraan tolukakka-seokseen. Ja samaan läjään meni edellisen palaverin muistiinpanot, jotka olin kirjoittanut tussilla. Tussi muuten liukenee hyvin toluun. Että sellaista pentuelämää!

Sompa auttaa työkoneen laturin kanssa.

Sompa auttaa työkoneen laturin kanssa.

0