Venemessujen suosikit

In Purjehdus, Veneet by saaressa18 Comments

Venemessut alkoivat todella mukavasti, sillä Matkalla merenneidoksi-blogin kirjoittaja Katja oli kutsunut veneilybloggaajia tapaamaan toisiaan. Oli oikeastaan aika jännittävää nähdä ihmisiä, joiden elämää on seurannut netistä tai jotka ovat seuranneet meidän purjehdus- ja saaressa-asumisen seikkailuja. Mukana oli parisenkymmentäkymmentä kirjoittajaa ja heidän puolisoaan. Porukka oli vähintään niin mukavaa, kuin minkälainen kuva oli jäänyt blogeistakin. Juttua riitti niin, että samantien sovittin kesätapaamisestakin. Tai ainakin kauden päättäjäisistä. Mukana oli blogit Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa, jonka kanssa muuten asumme niin lähellä toisiamme, että on aivan ihme, ettemme ole vielä tavanneet, Villa Idur, Proviantti, Aava kutsuu, Siskoni Amelie, Haaveena hyvä kuva, Rantojen mies, Luotsin blogi, S/y Charlotan, Puolimatruusi seilaa, Lake at sea, ja Myy. Muutama muukin oli tulossa, mutta joutuivat perumaan viime hetkellä. Ensi kerralla sitten!

VENEMESSUJEN ANTIA

Kävelimme tapaamisen jälkeen messut läpi ja vaikka olin odottanut innolla vaatepuolta, en löytänyt yhtään mitään. Totesimme Jaakon kanssa, että ennen Karibian kierrosta tuli ostettua niin paljon purjehdustavaraa, että emme oikeasti tarvitse mitään. Takkeja ja haalareita emme jaksaneet edes pysähtyä katselemaan. Toista se oli kaksi vuotta sitten, kun katsoimme ihan kaikkea sillä silmällä, että tarvisiko tuota vai ei. Ostin koko messuilta yhden asian ja sekin oli puutarhakirja. Niin ja tietty messu-toffeet ja lakuja! Niinpä siirryimme sitten ihailemaan veneitä. Kiersimme lähinnä moottoriveneitä, sillä kaipaamme jotain kivaa yhteysvenettä, jolla voisi tehdä myös retkiä lähisaariin jopa töiden jälkeen ja takaisinkin ehtisi ennen pimeää.

RIKAS MIES JOS OISIN…

No niin, jos olisimme se Tuusulalainen tyyppi, joka voitti kukkakaupasta lotossa 12 miljoonaa ja haluaisimme jostain syystä ison moottoripaatin, niin se olisi Modius. Alumiinirunkoinen Modius oli todella kauniisti viimeistelty ja sisältä järkevän mallinen. Mittaa oli 34 jalkaa. Targan kannattaisi ehkä vähän hikoilla, sillä Modius on kirkkaasti paremman näköinen. Ajo-ominaisuuksista en sitten tiedä, mutta valmistaja WeldMec Marinen tausta on työveneissä, joten luulisi osaamista löytyvän kovan kelin veneiden tekemiseen. Pelastus- ja luotsiveneet, joita he muun muassa valmistavat, joutuvat kuitenkin ulos kelillä kuin kelillä. Tämä vene siis keep on dreaming-osastoa. Tosin jos 12 miljoonaa osuisi kohdalle, niin hankintalistalle tulisi myös purjevene. Ja nopea yhteysvene. Ja olen minä F18-pikkukatinkin halunnut. Ja….

Onhan se nyt nätti!

Onhan se nyt nätti!

MESSUJEN KIINNOSTAVIN

Jaakko soitti minulle tiistaina messuilta, että hän on nyt löytänyt meille veneen. Ja että tämä on messujen ylivoimaisesti kiinnostavin, monikäyttöisin, jykevin… Seurasi litannia ylisanoja hivenen innostuneelta mieheltä. ”Aha”, totesin. Mitähän tällä kertaa. Nämä parhaat veneet nimittäin vaihtuvat vuosittain. On ollut Arronettea, XO:ta, Anytechia (ei koskaan minun millään listallani) Axoparia, Targaa… Mutta nyt täytyy myöntää, että Kewatekin 9.3 Easyssa oli sitä jotain. Onhan se nyt aivan tolkuttoman iso, mutta tällä alumiiniveneellä kelpaisi ajella luonnonsatamiin monilukuisemmankin kaveriporukan kanssa tai lastata rakennuskamaa paatti täyteen. Etu- ja takakannet olivat niin isot, että molemmissa pitäisi kunnon juhlat erillään. Tai siis tarkoitan, että tekisi niitä kaikenlaisia rakennustöitä.

Kewatec valmistaa myös työkoneita, kuten luotsialuksia ja sen sellaista. Joten oletettavissa on vakaa kyyti kovemmallakin kelillä. Pohjassa on käytetty 6 mm merialumiinia, mikä on millin enemmän kuin XO:ssa. Näen itseni rikkomassa jäätä, kun kevään kelirikko saapuu… Ostimme kaksi laivanupotus-arpaa ja sovimme, että päävoiton osuessa kohdalle, ostamme tuon vähän yli 100 000 euroa maksavan veneen. Pyh, ei päästy edes yhden ruudun päähän!

Kokkolan kaunotar

Kokkolan kaunotar

Keularamppi aukeaa ja sisään pääsee sillä mönkkärillä. :)

Keularamppi aukeaa ja sisään pääsee sillä mönkkärillä. 🙂

Mairea hymy kertoo, että Jaakko näkee jo itsensä veneen sivukannella laittamassa fendereitä paikalleen.

Mairea hymy kertoo, että Jaakko näkee jo itsensä veneen sivukannella laittamassa fendereitä paikalleen.

JÄRKEVIN, MYÖS HINTA/LAADULTAAN

Sitten oli aika tulla pilvilinnoista vähän järkevämmän kokoisiin veneisiin (Jaakko on eri mieltä järkevästä koosta, Kewatek nimenomaan olisi todella sopiva koko, kuulemma.) ja katselimme Pilot-veneitä. Niistä suosikiksi nousi Finnmasterin Pilot 7 Weekend. Siinä oli mukavasti kaikkea. Löytyi etuhytti nukkumiseen, wc (jossa oli ihan seinät ympärillä) ja pieni pentteri eli keittiö suomeksi. Hytissä matkustaa seitsemän, mikä on meidän mielestä järkevää. Suomessa on turhan harvassa kelit, jolloin on kiva istua moottoriveneen keulassa. Sisällä on myös pöytä, jonka ääreen mahtuu sopivasti jengiä. Toinen pöytä löytyy takannelta, jos sitä aurinkoa sitten kuitenkin olisi. Tai sitten takakannelle mahtuu sitä tavaraa, jota kuljetellaan edes takaisin. Tässä veneessä olisi kaikki, mitä me voisimme haluta yhteysveneeltä ja lyhyen matkojen retkiveneeltä.

Meidän mielestä Finnmasterin Pilot 7 Weekend on myös kivan näköinen!

Meidän mielestä Finnmasterin Pilot 7 Weekend on myös kivan näköinen!

SIvukäytäviä pystyy kävelemään todella helposti. Katolla on hyvät kaiteet, joista voi ottaa kiinni.

SIvukäytäviä pystyy kävelemään todella helposti. Katolla on hyvät kaiteet, joista voi ottaa kiinni. (Hmm… Hymy ei ole yhtä mairea?)

SULOISIN JA EKOLOGISIN

Tämä ihana puuvene näyttää suuntaa tulevaisuudelle. Siinä on ladattava sähkömoottori, joka lupaa viiden tunnin käyttöajan yhdellä latauksella. Paatti kulkee noin viittä solmua, joten tässä on käyttökustannuksiltaan edullinen vene kiireettömälle kipparille. Ja joku Pelle Peloton laittaa tietenkin katon täyteen aurinkopaneeleita ja pidentää toimintasädettä!

Ihana kippo!

Ihana kippo!

HALVIN

Siirrymme pilvilinnoista edelleen kohti niitä toisen ääripään järkevämpiä veneitä. Jos venekuumetta haluaa lievittää ja pienempikin vene käy, niin halvimmalla pääsee ostamalla tämän veneen. Messuhinta ei paljoa päätä huimaa. Tähän voi kuulemma laittaa 10 – 40 heppaisen koneen, joten pitäisihän sillä päästä eteenpäinkin. Ja totta puhuen, tuulilasin takana olisi aika kiva istua verrattuna nykyiseen Busteriin! Valkoinen paatti on alumiinia, joten sillä voisi ajaa vielä jäähileissä.

160220_180308_Venemessut

Jättimäiseltä merikartalta bongattiin tutut paikat.

Jättimäiseltä merikartalta bongattiin tutut paikat.

Veneunelmoinnin lisäksi messujen parasta antia on ystävien ja tuttujen tapaaminen. Niin tänäkin vuonna, kun kävimme useaan otteeseen kahvilla ja olusella. Oli mukava nähdä ja otetaan uusiksi kesäkaudella sitten laitureilla!

PS. Kansikuvassa piipahdetaan uuden Axopar 37:n keulapatjoilla. Täytyy sanoa, että 37 on jo pitkä vene, kun sitä katseli kuskin paikalta!

Jääveikkaukseen ehtii muuten vielä osallistua! Se löytyy edellisestä postauksesta.

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0

Comments

 1. Oli todella hurjan ihanaa tavata eilen teitä ja muita bloggaajia. Niin jäi hyvä fiilis päälle, että vieläkin hymyilyttää. Hyviä messubongauksia olet tehnyt. Tuo ”kippo” oli minustakin aivan ihana =).

  1. Author

   Oli kyllä tosi kiva nähdä muita bloggaajia! Nopeasti löytyi jutun aiheet, joten näitä tapaamisia lisää. 🙂

   Melkein pitäisi mennä kahtena päivänä messuille, että ehtisi nähdä kaiken… ehkä ensi vuonna!

 2. Kippo on tosi symppis. Melkein odottaa, että mistä se Mikki-hiiri kurkistaa kipparilakki päässä Hessu seuranaan. Tuo valkoinen alumiinijuttukin jäi kyllä kutkuttamaan, kun meikäläisten veneilytarpeet ovat nykyisin aika minimaaliset. Tuossa ei hinta hirvitä, jos muuten on pikkupaatille tarvis. No, ehkä nykyinen kyyti riittää, täytyy miettiä.

  1. Author

   Haha, Kippo oli kyllä niin suloinen, että sen voisin ottaa miljonäärinä sitten tuohon rantaan kiireettömien hetkien veneeksi. 🙂

   Ehkäpä sinun pitää tulla ensi kerralla mukaan katsomaan veneitä? Tai Uivaan venenäyttelyyn? 😉

 3. Eikä 🙂 me bongasimme aivan saman veneen: ostaisimme ehdottomasti – jos rahaa olisi – tuon keulasta aukeavan alumiiniveneen tavarankuljetukseen ja jäiden rikkomiseen. Kyllä olisi aika makeeta kurvailla sillä. Kunnon työjuhta :).

  Veit sanat suustani, oli todella hauskaa nähdä teitä ja muita – ihana oli tutustua näin livenäkin ja kaikki tosi mukavia, eli juuri niin mukavia kuin jo blogeistakin on välittynyt ♥.

  1. Author

   Joo, tuo Kewatekin vene olisi vaan niin hieno… Jaakko jatkaa juuri tällä hetkellä unelmointia ja lueskelee Kipparin juttua valmistajan toisesta veneestä. 🙂

   Oli kyllä niin kiva tapaaminen, ihanaa että se järjestyi! Nyt pitää tehdä tästä vain mukava perinne!

 4. Bloggaajien tapaaminen oli kyllä messujen kohokohta! Aika tuntui loppuvan tavallaan kesken, koska ymmärrettävästi piti ehtiä kiertämään ne messutkin 😉 Ensi kerralla uudestaan ja minitapaamisia veneilykaudella satamissa yms.

  Moottoriveneistä olikin paljon valikoimaa tarjolla, joten ei ihme, että houkutuksia löytyi. Meillä on jo unelmien vene, joten pidän peukkuja teille sekä Pilville ja Katinkalle, että voitatte lotosta (tai jostain) kunnon venerahat!

  1. Author

   Kyllä, ehdottomasti uusia tapaamisia. Viimeistään vaikka Uivassa!

   Onnenpekat kun teillä on jo unelmien vene ja onhan se ihan huippuhieno. Olemme joskus miettineet, että sitä olisi kiva päästä katsomaan. Siinä voisi muuten suomalainen veneteollisuus saada hyvää vauhtia, kun osuisi useampi lotto-voitto venekuumeisille! 🙂

   1. Kyllä Kaminamia pääsee katsomaan, kun saadaan vaan aikataulut sopimaan. Viestitellaan suunnitelmista fb:ssä.

    1. Author

     Joo se olisi ihan huippua! Jaakko sitä ehdotti ja mietin, etten ehkä ihan kehtaa vain laittaa viestiä ja tuupata itseämme kylään… Mutta kesällä kun ollaan samoilla suunnilla, niin ehdottomasti!

 5. Hienot messut olivat. Valitettavasti en törmännyt keneenkään teistä. Meillä aika meni melkoisesti lasten mielitekojen mukaan. Ja sitten vielä tarvikepuolellakin haaveita toteutettiin.

  1. Author

   No ensi kerralla sitten mukaan tapaamiseen, jos aikataulu antaa periksi! Muuten, yritin kommentoida blogiisi ja huomasin, että onnistuu vain blogger-profiililla. Oliiskohan mitenkään mahdollista vähän avata security-settingsejä? 🙂

 6. Jotain outoa tapahtui aiemman viestin kirjoittelussa, joku ”error” pamahti päälle, joten kokeillaanpa uudestaan 🙂

  Olipa todella kiva tutustua teihin ja muihin niin samanhenkisiin ihmisiin. Toivottavasti nähdään tulevalla kaudella saarilla ja satamissa sekä Uivassa voisi tosiaan järjestää vaikka uudet kokoontumiset! 🙂

  1. Author

   Kiva että jaksoit kirjoittaa uudestaan erroreista huolimatta! Oli kyllä niin hieno tapaaminen, että ehdottomasti otetaan uusiksi. Porukka oli niin energisoivaa ja hauskaa, että hyvä fiilis jatkuu vielä pitkään. Uiva, ehdottomasti! 🙂

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.