Kanootit jäällä

In Arki saaressa by saaressa2 Comments

No se kevät on ilmeisesti tulossa, sillä melojia alkaa näkyä. Tosin he vetivät kanootteja jään päällä kohti jossain olevaa avojään rajaa. Tämä tapahtui siis sunnuntaina, juuri kun jäälle oli satanut muutama sentti märkää lunta. Symppasin kyllä kanotoijia, sillä veneen vetäminen tuon sohjon päällä on raskasta, eikä merivettä ole näkyvissä missään.

Olen joskus pienenä vähän naureskellut isälle, joka mökillä juoksi hirveää kyytiä rantakallioille katsomaan kiikareilla ohiajavaa venettä. No, mitäs sanotte tästä?

WP_20160221_12_44_21_Pro

En minä yleensä juokse rantaan pisimmän putken ja telejatkeen kanssa kuvaamaan vieraita miehiä. Etenkään saadakseni selvää mitä vaatteita heillä on päällään, mutta mutta… Piti tarkistaa, onko heillä pelastautumispuvut päällä ja meillä ei ole kiikaria. Kanotoijat ovat yleensä aika hyvin varustautunutta jengiä ja niin tälläkin kertaa. Oli ainakin hyvin pelastautumispuvun näköiset kamat ja jääsauva mukana. Seurasimme vaatevarmistuksen jälkeen heitä vain toisella silmällä. Niin, saaristossa naapuri valvoo.

160221_134308_Talvi

Kanoottimiehet jättivät ensin kanootit paikalleen ja lähtivät jalan tarkistamaan mitä edessä päin on. He päättivät luopua suunnitelmastaan, varmaankin jääraja oli liian kaukana. Nostan hattua yritykselle, sillä heillä oli aika homma kiskoa kamoja edestakaisin. Viikon päästä vettä näkyy varmasti jo lähempänä.


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

0

Comments

  1. Todellakin, saaristossa valvova silmä on aina hereillä ;). Viime kesänä istuimme kerran saarinaapurimme tuvassa iltaa istumassa, kun pariskunnan mies yhtäkkiä pomppasi pystyyn ja juoksi kalliolle kiikarit kourassa. Puoliso vähän häpeissään selitteli, että kaukanakin kulkevat veneet pitää tarkistaa 😉 kun me emme edes kuulleet emmekä nähneet mitään. Se oli vähän koominen tilanne, mutta näin se menee – ei meilläkään huomaamatta kukaan ohi aja :). Heikkojen jäiden aikaan teidän tarkkailunne on jäälläliikkujan turvallisuuden kannalta pelkästään positiivinen asia!

    1. Author

      Haha, juuri tuollainen mun isä on! Kesken lauseen saattaa juttu loppua ja pää kuikuilee veneitä!

      Ja ihan hyvä on että vähän katellaan perään. 🙂

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.