Jääveikkaus

In Jäätilanne, Kevät by saaressa

Pari päivää sitten huomasimme, että jäälle on revennyt ensimmäinen railo. Ei se ole leveä ja kahden viimeisen pakkasten jälkeen railo on jäätynyt uudestaan. Mutta railo mikä railo, joten on aika pitää jääveikkaus! Tarkoituksena on veikata, milloin pääsemme ensimmäistä kertaa maihin veneellä.

Jää on alkanut elämään ja ensimmäiset kivien ympärille muodostuvat jääveistokset ovat ilmestyneet rannoille.

Jää on alkanut elämään ja ensimmäiset kivien ympärille muodostuvat jääveistokset ovat ilmestyneet rannoille.

Veikkauksen taustatiedoiksi muutama juttu helpottamaan jääanalyysiä. Ensinnäkin meidän veneemme on pieni alumiininen Buster R. Sillä on rytyytetty jäiden sekään ihan tyytyväisenä, joten ihan sulaa ei tarvitse olla, että me pääsemme maihin. Lisäksi kaksi vuotta sitten avitimme vähän kevättä ja teimme loppumatkaan moottorisahalla rännin, kun ei vain jaksettu odottaa jäiden lähtöä. Kaksi vuotta sitten pääsimme ensimmäistä kertaa talven jälkeen veneellä maihin 22.3.2014. Olemme aika lähellä manteretta ja sellaisessa lahdessa, että jää ei täältä ensimmäisenä lähde. Itä-kaakkoistuuli saattaisi avittaa jäiden lähtöä. Tässä siis speksit, veikkaa veneilykauden aloituspäivää kommenttikenttään! Voittajalle on tiedossa mielettömästi mainetta ja kunniaa. Kuten Pekalle, joka veikkasi Atlantin-ylitysaikamme viiden tunnin päähän oikein. Pelkkää glooriaa!

AAMUAURINKO

Tänään oli päivä, jolloin ei todellakaan harmittanut, että kamera sattui mukaan työmatkalle. Aurinko oli aamulla vastutamattoman näköinen ja illalla se oli suorastaan täyteläisen tyrmäävä! Kotiin tullessa jäin jäälle lähelle kotilaituria ottamaan kuvia ja Jaakko lähti päästämään koirat ulos. Huutelin koiria, jotka päättivät ampua aivan täysilllä tervehdyskäynnille. Koirien lähestyessä tajusin, että ne eivät ollenkaan ottaneet huomioon liukasta jääpintaa. Yksi kerrallaan koirat tumpsahtivat vauhdista suoraan syliin. Sain aika monta suukotusta hauvoilta.

Pakkaskukkia.

Pakkaskukkia.

Poiju sai valohoitoa

Poiju sai valohoitoa

Jääkeppi meni railosta kerralla läpi.

Jääkeppi meni railosta kerralla läpi.

Joskus töihin mennessä voisi erehtyä matkan tarkoituksesta. Jaakolla heilui meidän aamusmoothiet kelkan kyydissä. Retki vai työmatka?

Joskus töihin mennessä voisi erehtyä matkan tarkoituksesta. Jaakolla heilui meidän aamusmoothiet kelkan kyydissä. Retki vai työmatka?

Auringon ohi ja töihin mars!

Auringon ohi ja töihin mars!

Illalla auringonlasku oli aivan upea.

Illalla auringonlasku oli aivan upea.

Jos valo ei olisi loppunut, en olisi lähtenyt jäältä kulumallakaan!

Jos valo ei olisi loppunut, en olisi lähtenyt jäältä kulumallakaan!

Siinä se! Mikä on sinun veikkauksesi meidän venekauden alkamispäivästä?

0