Unohtakaa se jäiden lähtö

In Jäätilanne, Kevät by saaressa13 Comments

Käytiin aamulla koirien kanssa jäällä potkukelkkailemassa. Kelihän on aivan uskomattoman hienoa ja jäällä oli muutama sentti lunta, joten koiratkin pystyivät juoksemaan liukastelematta. Aurinkoinen keli on vaan niin upeata pitkän harmaan jakson jälkeen, että teki mieli vain pysäyttää maailma hetkeksi!

Pennun mielestä kelkka on maailman siistein juttu ja etenkin suksille räykyttäminen.

Pennun mielestä kelkka on maailman siistein juttu ja etenkin suksille räykyttäminen.

 

Tämän pallon vien minä!

Tämän pallon vien minä!

LENTOKONE JÄÄLLÄ

Ja sitten pentukoira tietenkin karkasi verkkoja kokemaan tulleen kalastajan luokse. Onneksi kalastaja ei pistänyt pahakseen ja ryhdyimmekin juttusille. Hän kairaili reikiä eri puolille jäätä ja testaili paljonko jäällä on syvyyttä. Meidän kotireitin varrella on virtapaikka, joten siellä jää oli viimeksi mitatessa 10-15 cm. Tällä puolella jää on yli 20 senttiä. Mutta tämähän ei ole hämmästyttävä asia, vaan se miksi kalastaja kairaili niitä reikiä.

”Yksi kaveri on tulossa tähän kohta lentokoneella, niin katson vaan, että jää kestää.” Niin että anteeksi tuota mitä? Siis tähän jäälle koneella? Ja kyllä näin oli tosiaan tarkoitus. Tunnin sisään jäälle laskeutuisi pikkukone, joka oli varustettu suksilla. No tämähän laittoi meidän päiväsuunnitelmat uusiksi. Ihan joka päivä ei nimittäin joku laskeudu koneella käytännössä meidän pihalle. Laitoimme kaikki kamerat valmiiksi, myös kopterin, joka oli Jaakolla töistä lainassa. Lisäksi minä olen päivittämässä kameraa ja meillä on testikäytössä kaksi Nikonin kameraa, joista toisessa on niin törkeän hyvä putki, että sellaisesta voi vain haaveilla. Keitimme termariin kahvia, leivoin nopeasti kaurakeksejä ja istuimme saunalle odottamaan lentsikkaa.

Ja pian alkoi kuulua pörinää! Kone kävi ensin pyörähtämässä jään ympäri tarkastellen paikkoja ja sitten se alkoi laskeutumaan. Ja sieltä se pölähti jäälle ja sivakoi (näin kai voi sanoa, jos lentokoneessa on sukset, eikä rullat?) kohti kalastajia. Me tietysti menimme mukaan ja kutsuimme heidät kahville ja kaurakeksille, kun ehtivät. Lentäjä ehti lähteä toiselle kierrokselle, mutta kalastajat tulivat kaffelle verkot koettuaan.

Kaunotar taivasta vasten!

Kaunotar taivasta vasten!

 

Cessna ja vastaanottojoukot.

Cessna ja vastaanottojoukot.

JÄÄRAJA ON LÄHELLÄ

Vaikka 700 kiloa painava Cessna kulkikin jäällä vaivattomasti, ei se jääraja kovin kaukana ole. Jaakko kävi kuvauskopterilla katsomassa maisemia vähän korkeammalta ja jääraja on käytännössä noin kilometrin tai puolentoista päässä. Joten kyllä se kevät joutuu tännekin, mutta luulen, että saamme hetken odotella kotilaiturista venereissuun lähtöä!

Me olemme koirien kanssa tuo pieni piste jäällä kuvan alareunassa.

Me olemme koirien kanssa tuo pieni piste jäällä kuvan alareunassa.

Veneilykelit eivät ole kovin kaukana.

Veneilykelit eivät ole kovin kaukana.

Upea päivä! Toivottavasti mahdollisimman moni on saanut viettää sitä halutessaan ulkona!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

0

Comments

 1. Hieno postaus! Ja niin hienot kuvat. Vaikka kyllä vähän harmittaa, että taidan hävitä jääveikkauksen ;).

  1. Author

   Kiitos! Ja totta, veikkaus taisi mennä ohi, jos nyt ei nopeasti lämpene tai tule hurja itä- tai kaakkoistuulen myrsky! 🙂

 2. Vanhasta Lauri Viidan runosta irrotettu pätkä: … mitä ihmeitä ihminen kokeekaan, kun Voima on Perämerellä ja pääskynen Pinsiössä.

  Voima oli yksi Suomen ensimmäisiä isoja jäänmurtajia (itsekin tunnistan sen nimen 50-luvulta) ja runo liittyy kevään ihmeisiin. Se, miten se tähän kommenttiin liittyy, ei ole selvää allekirjoittaneellekaan, mutta jotain tekemistä siinä on kevään ihanien yllätysten kanssa, kuten tuossa lentokoneen laskeutumisessa, ehkä… Ihania kuvia!

  Rakkaat terveiset myös lentäville koirille, joilla hyvin harvoin kuvista päätellen yksikään tassu koskettaa maan kamaraa!

  1. Author

   Ehkä voisimme pyytää Voiman kylään, niin olisi kevät hoidettu täälläkin! Pikkukoirat ovat kyllä olleet innoissaan jäällä juoksenstelusta ja vihdoin tuli myös aurinkoa! 🙂 🙂

 3. Kiitos Annikalle ja Jaakolle lämpimästä vastaanotosta ja kivasta blogikirjoituksesta kuvineen. Oli vaan hieno päivä!
  Terveisin,
  se kalastaja

 4. Upeita kuvia tulee tuollaisella kopterilla. Katselimme vesitason laskeutumista lauantaina Suomenojan satamassa. Olikohan sama kone? Haukilahden ranta on jo jäistä vapaa joten pian saattaa vapautua loputkin =). Ei haitaa, veneilukausi häämöttää jo, jes!

  1. Oli sama kone, muttei vesitaso, vaan pyörien tilalla sukset. Laskeuduimme Pirissaaren ja Ryssjeholmenin välistä länteen päin.

  2. Author

   Antti ehtikin vastata, että sama kone oli kyseessä. Mielenkiintoista nähdä koska jäät lähtee, kun lähes joka paikasta muualta ovat jäät häipyneet!

   1. Juu, terveisiä vaan täältä ohjaamon puoleltakin. Komea talvilentopäivä saatiin aikaiseksi. Kiitokset Antin jäätiedustelujoukkueelle ja saarelaisten cateringille. Vanha rouva OH-CSX (C-140, vm. 1946) viihtyi oikein. Saatiin lennettyä useampi keikka, käytiin mm. Bodomin-järvellä tekemässä pari läpilaskua. Lopuksi palattiin kotihalliin Lopen Räyskälään.

    1. Author

     Wau, hauska kuulla vähän lisää teidän päivästä! Oli kyllä hieno tapahtuma meille katsottavaksi! 🙂

  1. Author

   Haha, viittaat varmaan Ursuitiin ja ehkä kelkkaan? Joo, ne ovat kyllä todella hyvät. Ilman Ursuitia tämä jääkammoinen ei varmaan olisi niin rennosti jääkävelyillä! 🙂

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.