Alumiinipaattia etsimässä – Düsseldorfin venemessut

In Veneet by saaressa

Meillä on aina ollut haaveena alumiininen koppivene. Meidän ihanneveneen vaatimukset ovat mielestäni melko simppelit. Merikelpoinen koppivene, hyvä ajaa, noin 7 metriä pitkä (Jaakon mielestä 8m), alumiinia sen verran paksulti, että kestää vähän jäissäkin ajoa ja sisään pitää mahtua nukkumaan kaksi ihmistä. Keulahyttiä ei kuitenkaan kaivata, koska se hidastaa päivittäistä kulkemista. Saa olla rouhea. Pentteriä, veskiä jne ei tarvita, mutta lämmitys pitää saada messiin. Luulisi näillä spekseillä löytyvän pilvin pimein alumiiniveneitä, mutta ei. Meidän näkökulmasta koppi jää aina liian pieneksi ja hytin taakse on jätetty liikaa tilaa kalastukseen sun muuhun, jota emme harrasta. Niinpä veneeseen mahtuu harvoin nukkumaan kaksi aikuista niin mukavasti, että parin viikon kesälomaretki veneessä nukkuen houkuttaisi. Nyt alumiinipaateistakin löytyi vaihtoehtoja ja ne oli kaikki valmistettu Suomesta itäänpäin.

North Silver

NorthSilver oli minulle uusi tuttavuus. Sillä oli messuilla mukana kaksi venettä, joista tässä sliipatumpi lasikoppiversio. Tämä vene on tulossa myös Suomen messuille ja voisin kuvitella, että sen ympärillä on kiinnostusta.

Vaikka vene oli pieni, oli hytissä panostettu esimerkiksi sänkyyn. Ensin katsoimme, että veneessä nukkuisi juuri ja juuri vierekkäin. Sitten esittelijä tuli neuvomaan miten sänky aukeaa. Ahaa! Eipä käynyt mielessä, että penkit eteenpäin kaatamalla, lisätilaa tuli reilusti.

Kas näin, ollaan juuri saavuttu satamaan ja istumme takakannella juomassa rantautumissiideriä. Kesäunelmia!

Isompi vene oli rouheamman näköinen ja hytissä oli paremmin tilaa.

Paatin pohja on 5mm alumiinia ja kyljet 3,5mm.

UMS

Ukrainalainen UMS oli myös kiinnostava vene. Pituutta oli kuitenkin minun makuun liikaa, vaikka se näkyikin myös tilavassa hytissä. 8,65m on vain liikaa päivittäiseen käyttöön. Jaakko on tästä (tietenkin) eri mieltä.

UMS:n hytti vain jatkuu ja jatkuu…

Volzhanka

Venäläinen Volzhanka oli uudistunut sisätiloiltaan ja alkaa olla paljon siistimpi. Etuhytti ei houkuttele, mutta veneestä on tulossa läpikulkuversio vuoden sisällä.

Volzhankan isompi malli oli ensiesittelyssä. Sieltä alkoi löytymään jo vessaa, hyttiä ja muuta mukavaa.

Kävimme etsimässä myös uutta Falconin alumiinihyttivenettä, mutta sitä ei ollutkaan esillä vielä Düsseldorfissa. Me menemme taatusti katsomaan sitä Helsinkiin puolentoista viikon päästä. Muutenkin toivoisin kotimaista vastinetta meidän alumiiniveneunelmiin ja jaksamme kyllä odottaa (niin, ei tosiaan voitettu sitä lottoa!) Düsseldorfissa alumiinihyttivenetarjonta oli aika pientä muutenkin, sillä esimerkiksi XO ja Arronett eivät olleet mukana. Onneksi ne näkee taas Helsingissä.

Finnmaster P6

Finnmasterin P6 oli ensiesittelyssä Düsseldorfissa. Siitä jäi varsin näppärä ensifiilis!

Päätimme testata veneen vielä tarkemmin Helsingin messuilla.

 

Q Yachts

No nyt näin sen! Q30 on juuri niin kaunis kuin arvelinkin. Ja kajuutassakin riittää oleiltavaa. Hieno vene!

 

Tavarataivas

Vai onko se juuri päinvastaista? Jaakko meinasi pyörtyä jo kun lähestyimme rättihallia. Onneksi hallin nurkasta löytyi myös Boot Düsseldorf-klubi, josta sai ilmaiset kahvit.

Onpa kyllä pieni generaattori… Tämä voisi jopa mahtua Defyriin… Jaakko yrittää lobata ilmastointia isän purkkariin.

Ilmastointilaite löytyi kuitenkin vielä näppärämmässä koossa. Evapolarin pienempi ilmastointilaite operoi viitisen tuntia ja tuntui jäähdyttävän mukavasti. Veneen hytit ovat sen verran pieniä, että siellä teho saattaisi riittääkin siihen, että illalla on helpompi nukahtaa kuumassa veneessä. Tuli ostos tehtyä.

Minä ehdotin, että ostetaan saareen kunnon sumutorvi ruokakelloksi. Vielä jäi kauppaan. Mutta olishan tämä hauska uuden talon terassille!

Erilaisia potkulautoja, koontaitettavia sähköpyöriä jne näkyi messuilla tosi paljon. Edelleen olen sitä mieltä, että satamissa kulkemiseen pieneen tilaan menevä potkulauta kunnon renkailla olisi todella kova!

Minun popot! Enhän malttanut olla ostamatta, ihanat punaiset kesästä muistuttavat kengät. Lisäksi ostin villahameen. Kyllä, siinä ilmastointilaitteen ja kesäkenkien oston välissä keksin, että tarvitsen käsinneulotun villahameen. Ehkä mojova alennus vähän siivitti ostoa.

Cheers! Messuoluet!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0