Veneretkikohde: Gula Villan

In Veneretkikohde by saaressa

Gula Villan Isosssa Vasikkasaaressa on yksi meidän suosikki-veneretkikohteitamme. Minun on pitänyt kirjoittaa siitä veneretki-juttu koko kesän ajan, mutta kesä vähän niinkuin meni. Onneksi Gula Villan on auki vielä muutaman viikon ajan! Huomasin lisäksi, että lauantaina 30.8. vietetään Espoo Päivää ja Isossa Vasikkasaaressa on siihen liittyviä tapahtumia sekä maksuton kuljetus Nokkalan satamasta saaristoveneellä! Maksuton kuljetus on aikavälillä 12 -15.00. Joten jos mietit lauantain ohjelmaa, niin nyt tarjotaan saaristoa, veneilyä, tapahtumia ja hyvää ruokaa!

Gula Villanin laituri

Gula Villanilla on asiakkaille iso laituri, johon voi tulla niin pienellä kuin isollakin moottoriveneellä tai purjeveneellä. Laiturissa on useita poijupaikkoja sekä muutama kylkikiinnityspaikka. Laituriin on helppo rantautua, sillä ympärillä ei ole kiviä, tai sanotaanko näin, että ainakaan me emme ole sellaisiin osuneet. Kauniina kesäpäivinä saattaa olla vähän ruuhkaa, mutta aina ollaan mahduttu laituriin tai poijupaikalle. Ravintolan asiakkaat voivat myös yöpyä laiturissa.

Ilman venettä Isoon Vasikkasaareen pääsee saaristolaivoilla. Niiden aikataulut löydät täältä. Saaristolaivat pysähtyvät reittiliikennelaiturille saaren toiselle puolelle. Kävelymatka on lyhyt ja maisemat kauniita!

SavedPicture-2014829191038.jpg

Gula Villan hemmottelee veneilijöitä hyvällä laiturilla. Laiturin päässä sattui olemaan kuvaushetkellä melkoinen megapaatti. Meidän TG on sen oikealla puolella ja näyttää pikkuiselta tenderboatilta. 

SavedPicture-2014829185221.jpg

Heti laiturin vieressä on upea, kelottunut sauna. En tiedä olisiko sitä mahdollista vuokrata tai käyttää. Pitääpä joskus kysyä!

Miljöö

Gula Villan on rakennettu 1800 – 1900-luvun vaihteessa. Mielestäni tilaan kuuluvat rakennukset ovat aivan ihania. Niitä on rakennettu ja korjattu varmasti hieman eri aikoina, mutta yhtä kaikki ne luovat viehättävän kokonaisuuden. Ravintolan pitäjillä on myös hyvä musiikkikorva. Gula Villanissa on mukava istua terassilla ja nauttia hämärtyvästä illasta musiikin soidessa juuri sopivasti taustalla.

SavedPicture-201482918524.jpg

Oi kappas! Täältä saa myös lempijuomaamme gt:tä!

SavedPicture-2014829185141.jpg

Laiturilta nousee polku Gula Villaniin, jonka terassit täyttyvät aurinkoisina päivinä ruokailijoista.

SavedPicture-2014829185127.jpg

Pihalta päin näkyy rakennuksen julkisivu ruutuikkunoineen.

SavedPicture-2014829185135.jpg

Punainen ulkorakennus on yksityiskäytössä. Verannan pilareista tulee mieleen saarella sijaitseva Poseidonin temppeliä jäljittelevä huvimaja, vaikka eri muotoa ovatkin.

SavedPicture-2014829185120.jpg

Pihapiiristä löytyy myös lampola!

Ruoka

Sanomattakin lienee selvä, että jos paikka on meidän suosikki, niin ruoka on hyvää. Pidän myös palvelusta, se on rennon mutkatonta, mutta kuitenkin kohteliasta. Minulla ei ole kuvia läheskään kaikesta, mitä olemme Gula Villanissa syöneet, koska yleensä nälkä on niin kova, että siinä ei ehdi paljon kuvailemaan, kun annokset jo katoavat parempiin suihin. Ehkä en ole myöskään mikään paras ruokakuvaaja. Tässä on joitakin otoksia ruuista, josita ehdoton suosikkini on tuo haukipihvi. Viimeksi sitä ei ollut enää listalla, mutta toivottavasti se tekee comebackin! Olen kuullut, että jotkut (=Jaakko), pitävät haukea roskakalana. No jos roskakalasta saa tällaista ruokaa, niin herranjestas, tänne lisää samaa settiä!

SavedPicture-2014829185112.jpg

Taustalla myös Jaakon pasta.

SavedPicture-2014829185230.jpg

Kerran olimme syömässä vähän pienempään nälkään. Valitsimme listalta valkosipulisilakat perunasalaatilla…

SavedPicture-2014829185237.jpg

…ja lohikeittoa. Lohikeiton saaristolaisleipä oli niin hyvää, että piti oikein harkita tarjoanko Jaakolle palaa maistettavaksi vai syönkö vain koko sopan kaikessa hiljaisuudessa ihan itse.

SavedPicture-2014829185243.jpg

Jälkiruoaksi köyhiä ritareita. Hehe, ”pieni nälkä” on suhteellinen käsite. Ritarit mahtuu aina.

Aukioloajat

Gula Villan on auki 10.8. jälkeen viikonloppuisin 16.–17.8. , 23.8.-24.8. ja 30.–31.8., 6.-7.9., 13.-14.9. ja 20.-21.9. Saaristoliikenteen veneet kuljettavat vielä noina viikonloppuina matkustajia Vasikkasaareen ja takaisin. Veneilijöille Gula Villan on auki säävarauksella 10.8-21.9 keskiviikosta perjantaihin klo 16-21.

Nyt on siis vielä aikaa käydä testaamassa Gula Villanin ravintola. Veneilijöiden kannattaa pitää silmällä facebook-sivua tarkempien aukioloaikojen osalta. Nautitaan siis vielä kirpeistä syysilloista Gula Villanin terassilla!

Gula Villanin kotisivut

Gula Villanin facebook-sivut

0