Veneretkikohde: Teboil

In Veneretkikohde by saaressa

Keskiviikkona jatkoimme romanttisia veneretkiä ja otimme kohteeksi Teboilin. Molemmilla on ollut aika tiukka viikko, joten päätimme lähteä merelle rentoutumaan. Lisäksi Jaakko oli ansainnut vähintään hampurilaisen ja ranskalaiset, sillä hän on työmatkapyöräillyt tällä viikolla joka ikinen päivä. Takana on siis 120 kilometria kolmessa päivässä!

Niin kuin yleensäkin, kun päätämme lähteä jonnekin, oli bensa loppu. Onneksi Skatan asema on niin lähellä ja sieltä saa vielä bensaa. Jossain vaiheessa syksyä tankit menevät kiinni ja me siirrymme muovikanisteritankkaukseen.

SavedPicture-2014101225048.jpg
Tankilta päästyämme jäimme hetkeksi miettimään kannattaako sittenkään lähteä, aurinko oli nimittäin juuri laskemassa. Päätimme kuitenkin laittaa nokan kohti Kivenlahtea.

SavedPicture-201410122517.jpg

Kivenlahden auringonlaskua. Ja kuvaajan laiskuus. Tuo juttu kuvan vasemmassa reunassa ei nimittäin ole kuunsirppi. Olisin ehkä voinut ottaa kolme askelta ja napata veneen ulkopuolella. Sen sijaan muuten kaunista maisemaa tahraa nyt TG:n likaiset ikkunat. Menin kyllä tämän jälkeen pihalle ottamaan kuvaa, jolloin Jaakko ajoi noista aalloista läpi ja ei oikein kuvaajan tasapaino säilynyt. Tyydyn tahrakuvaan!

Jätimme veneen Kivenlahden satamaan veneenlaskuslipin viereen. Kivenlahdenkaan satamassa ei ole virallisia vieraspaikkoja. Paikalla on mukava kreikkalainen ravintola terasseineen, joten se olisi upea veneretkikohde alueen veneilijöille. Ravintoloitsija kertoi, että hän joutuisi rakentamaan suihkut ja wc:t, jotta saisi vierasvenepaikkoja. Oikeasti, jos näin on, niin en kyllä aina ymmärrä mitään. No siellä se meidän paatti nyt oli ja ei siinä parkkikieltoakaan lue, joten äkkiä vain kipittämään Teboilille.

SavedPicture-2014101225123.jpg
Voi kuinka karkkimajakka loistaakaan veneilijän pimeässä illassa!

Asuin muutamia vuosia sitten Etu-Töölössä. (Kyllä, kuulun ihmisiin, jotka eivät voineet kuvitella elävänsä kolmosen ratikan reitin ulkopuolella ja jonka lähin koiranruokakauppa oli Stockmann.) Minulle kehittyi jossain vaiheessa paha tapa kipaista iltalenkille puolen kilometrin päähän noin 10 minuuttia ennen Makuunin sulkemisaikaa. Makuunissa tasasin hengitystä ja valitsin sydän pamppaillen karkkeja. Kotimatka sujuikin hitaammin. Teboilista on tulossa vähän samanlainen herkkupaikka. Aina kun menemme Teboilille, ostamme kaksin käsin herkkuja. Tällä kertaa limpparia, täytetty leipä ja palautusjuomaa urheilijalle, lakuja ja chilipähkinöitä. Love it! Mutta onneksi se on kuitenkin vähän kauempana kuin Makuuni Töölössä…

Kotiinpäin ajellessa oli jo pimeää, etenkin kun kuu jäi saarten taakse. Pimeässä veneillessä tulee hauska efekti, kun normaalisti leveät reitit tuntuvat todella kapeilta. Pitää oikein muistuttaa itseään, että tässä on ihan kunnolla tilaa. Kun ei näe mitään, niin omissa kuvitelmissa saaret ikään kuin hyökkivät lähemmäs merelle.

2014101225136 Kivenlahti yöllä

Kivenlahti näyttää pimeällä mereltä päin suorastaan isolta kaupungilta! Upea valomeri!

0