Video Juuson ennätysleijailusta

In Leijalautailu by saaressa

Kello läheni puolta yötä, mutta Jaakkoa ei kuulunut kotiin. Töissä oli kiire, sillä porukka oli tekemässä videota Juuson ennätyskeikasta. Toimistolla oli tehty hiki hatussa editoimista jo monta tuntia.

”Tuutko yöksi kotiin? Tiedän vähän jätänkö kännykän kovalle äänelle.”

Saaressa asumisen harvoja ei niin hehkeitä puolia on se, että vaikka veneitä on kaksi, niin ne tuntuvat olevan aina väärässä päässä. Yleensä kakkosveneemme Buster on saaressa, niin kuin tälläkin kertaa. Joten jos Jaakko halusi kotiin, tarkoitti se minulle vielä yhtä venekeikkaa tuulessa. Jaakko kyllä lupautui ritarillisesti nukkumaan toimiston sohvalla, jos en jaksa hakea häntä satamasta. ”No tottakai jaksan!”, vastasin.

Kolmen jälkeen yöllä puhelin soi keskeyttäen unet, joissa ajoin veneen vahingossa Hernesaaren satama-altaan aallonmurtajiin kovassa kelissä. Olin lievästi pihalla, mutta pakkasin vanhan koiran ja itseni paattiin. Vieläkin tuuli kunnolla! Kuten aiemmin kirjoitin, Jaakko ei tulisi mahtumaan TG:n ovista sisään oltuaan noin aika hemmetin monta astetta hienompien veneiden kyydissä ennätysreissulla. Eikä se mahtanut. Kamaa oli niin paljon, että Jaakko jäi kiinni pikkuiseen oviaukkoon. Painoin vähän kaasua ja mies humahti vauhdilla sisään. ”Tervetuloa! Ja nyt, kerro kaikki, millaista oli?”

Kuulin hurjasta seikkailusta, järkyttävistä aalloista, siitä miten radiopuhelimia ei voitu laittaa Juusolle tässä kelissä, Juuson kaatumisista ja uskomattomasta sitkeydestä. Utelin mitä kaikkea videolle tulee, keitä haastateltiin ja mitä ystävämme ribin kakkos-perämies Rimpilaenen kertoo haastattelussa. ”Näet sitten!”

Raivostuttavaa! En saanut tietää videosta käytännössä mitään, joten täytenee katsoa se itse. Kas tässä!

Onnea vielä kerran Juuso!

0