Matka jatkuu – Between Pitons/Sugar Beach (St Lucia)

In Karibia, Purjehdus by saaressa

Olemme pudotelleet hurjaa vauhtia alaspäin Grenadineille ja tätä kirjoittaessa olemme jo Tobaco Caysilla. Päätin kuitenkin tehdä jokaisesta ankkurointi/satamapaikasta oman blogipostauksensa, jotta kirjoituksista olisi hyötyä niillekin, jotka suunnittelevat Karibian reissua ja saarihyppelyä!

Lähdimme sunnuntaina 21.12. matkaan Rodney Baystä. Kaikenlaiset korjaukset oli tehty, revennyt genaakkeri oli ommeltu purjeneulomossa ja ennen lähtöä Perttu ja Jaakko korjasivat mastosta tipahtaneen coden fallin kiinnityksen. Niinpä meillä oli taas hyvä code zeron purjehdusvalmius.

Aamulla hyvästelimme viimeiset veneellä yöpyneet miehistön jäsenet, kun Tixie ja Mikko lähtivät Suomeen. Löysin Rimpiläisen Atlantinylitysmuistiinpanoista (Kiitos Ville!!) uuden kirjoitusasun Tiksin lempinimelle, Tixie. Joo, pakko käyttää jatkossa tätä. No, Tixie ja Mikko lähtivät satamasta lentsikkakentälle tyylillä, nimittäin helikopterilla! Luulin monta päivää, että pojat huijaavat, mutta uskottava se on, että helikopterin kyydissä lähdettiin!

Lentäjäpojat

Lentäjäpojat

Lähdimme iltapäivällä matkaan Pertun perheen kanssa. Perttu oli käynyt resortissa pitämässä viikon lomaa veneestä ja nyt he palasivat koko jengi paatille. Perhe Roenkkoe ovat meidän kyydissämme Grenadaan asti.

ANKKUROINTI BETWEEN PITONSSILLA/SUGAR BEACHILLA (ST LUCIA)

Saavuimme Between Pitonsille illan alkaessa hämärtyä. Olimme käyneet maissa Sugar Beach –resortilla lounaalla, joten paikka oli onneksi tuttu edes maista käsin. Lahden nimi tulee yllättäen siitä, että se sijaitsee kahden Piton-vuoren välissä. Maisemat ovat kauniit, mutta me emme jääneet ihailemaan niitä kovin pitkäksi aikaa.

Lahden oikeassa reunassa on muutamia mooring-poijuja, jotka olivat kaikki varattuja. Me tiputimme ankkurin kahden veneen väliin. Maksoimme ankkuripaikasta 55 ecc (noin 16e). Chekkasimme veneen ja ihmiset ulos maasta jo Rodney Bay Marinassa, josta ostimme tullista luvan viettää yhden päivän Between Pitonsilla ulostullauksen jälkeen. Lupa maksoi 25 ecc (n. 7,25e).

Ankkurimme piti täällä todella hyvin ja ankkurointipaikka oli melko suojaisa. Lähdimme matkaan kohti St Vincentiä ja Grenadiineja aamun sarastaessa kuuden jälkeen.

Lisäpurjeet. Tässä kohtaa voitaneen todeta, että olemme todellakin cruising-moodissa?

Lisäpurjeet. Tässä kohtaa voitaneen todeta, että olemme todellakin cruising-moodissa?

 

Kerro kavereille!

0