Aika pohjoisessa ollaan

In Uncategorized by saaressa

Meillä on ollut pieniä vaikeuksia saada ladattua sähköpostien liitetiedostoja, mutta tänään Jaakko huomasi Weather4D-ohjelmassa ominaisuuden, jonka avulla pystyy katsomaan miten satelliitit liikkuvat meihin nähden ja koska olemme kiinni satelliitissa. Parin päivän ajan olemme olleet kahden satelliittireitin välissä. Jaakko odotti, kun olimme lähimpänä satelliittia ja sai liitetiedostot läpi.

Saimme nähtäväksemme kuvan fliitistä ja nyt ymmärrän miksi kilpailunjohtaja Lyall Burgess aloitti meille lähettämänsä viestin sanoilla ”Iceberg!” ja Heikin puoliso: ”Kääntykää jo kaakkoon, eksytte kilpailusta!” Olimme kyllä tietoisia, että Defyr on ollut välillä pohjoisin vene ja välillä yksi kolmesta pohjoisimmasta. Mutta kun näimme kokonaiskuvan fliitistä, oli kyllä aika hauskaa… Voitte kurkata fliitin kuvan ARC:n fleetviewer-sivuilta ja Defyr löytyy sieltä ylhäältä. Aivan toisesta suunnasta, kuin kaikki muut veneet. Kaiken säädatan mukaan suurin osa veneistä on pläkässä ja ajaa moottorilla? Moottoritunneista saa sakkoa, joten tämä kisa ei taida ratketa ennen kuin oikeasti ollaan Hortassa ja kaikki ovat ilmoittaneet moottorituntinsa. Tai sitten meidän säädata on pielessä ja heillä on sittenkin ihmeen kaupalla tuulta.

Kovin kaksinkamppailu meillä on tietenkin ruotsalaisveneen kanssa. Euphoria jäi taaksemme marraskuun ARC:ssa, mutta nyt XC42:ssa on kipparin lisäksi hänen poikansa ja pojan kilpapurjehdusystävät. Vene on lähtökohtaisesti nopeampi kuin meidän Bavaria ja myötätuulipurjeet eivät näyttäneet aivan yhtä paikatuilta. Mutta kampoihin pistetään! Euphoria lähti aluksi ajamaan eteläisempää reittiä kuin me, mutta on noussut tänne pohjoiseen parin päivän aikana. Onkohan moottoritunteja kuinka paljon? Meilläkin niitä on… Hauska nähdä kuinka käy!

Tänään on ollut leppoisaa purjehdusta. Leivoimme Ninan kanssa leipiä ja suklaamuffinsseja, jotka upposivat hyvin porukkaan. Purjeita on vaihdeltu spinnu-code-genaakkeri, joista iltaa kohti mennään käsin kokoon parsitulla genaakkerilla. Äsken saimme melkein kalan, mutta se pääsi irti. Rapalasta löytyi hurjat hampaanjäljet… Vielä joku päivä onnistuu!

0