Uisitko Ruotsista Suomeen?

In Urheilu by saaressa

Itämeren hyväksi? Sen verran saisit ”helpotusta”, että Ahvenanmaan ja saariston läpi mentäisiin juoksemalla. Mutta siis lähtö Ruotsista, uimalla Ahvenanmaalle ja siitä sitten Turkuun uimalla kaikki saarten välit ja juoksemalla saaret. Yhteensä 69,7 KILOMETRIÄ uintia ja siihen sitten päälle 234 kilometriä juoksemista. Niin siis 11 päivän aikana. Ilman ainuttakaan taukopäivää. Joo ei hätää, minä en ole käynyt kertaakaan meressä uimassa Bahaman jälkeen ja sielläkin vesi oli mielestäni vähän vilpoisaa. En todellakaan lähtisi uimaan Ruotsista Suomeen. Mutta mahtavaa, että joku ui ja tekee samalla tunnetuksi Itämeren tilaa.

Matkaan on lähdössä tuttavamme, joka on vilahtanut blogissakin aiemminkin. ARC Europessa pahin kilpakumppanimme oli ruotsalainen Euphoria (me tietenkin voitimme, toimituksen tärkeä huomautus), jonka kippari oli Len Börjeson. Miehistössä ollut Simon Börjeson aikoo lähteä kaverinsa Rasmus Regnstrandin kanssa uima- ja juoksureissulle. Ihmettelin jo ARC:ssä, että Simon oli hypännyt purjeveneestä keskellä Atlanttia uimaan pitkän rundin veteen syntymäpäiviensä kunniaksi. Jotenkin siellä keskellä ei mitään meri on niin kuumottava, ettei pitkät uimareissut ilman jonkinlaista veneen perässä roikkuvaa narua kovin paljon kiinnostaneet. Simonilla olikin sitten vähän enemmän uimataustaa ja -haluja!

Vaihdoin muutaman sanan Simonin kanssa facessa ja hän kertoi, että olivat juuri ostaneet uudet märkäpuvun sukat ja hanskat. Ilman niitä pidemmän matkan uiminen olisi varmaan aivan mahdotonta. Itämeri ei mielestäni ole mitenkään kovin ihanan lämmin tällä hetkellä. Pisin uitava matka on 14,6 kilometriä, mikä on aivan mahdoton rypistys. En tiedä kuinka kovaa matkauimarit uivat, mutta kyllähän tuohon täytyy mennä jo ihan tolkuttomasti aikaa aallokkoisessa meressä? Pahin päivä on varmasti numero 7, jos he etenevät suunnitelman mukaisesti. Silloin uintia on 10,2 kilometriä ja siihen päälle sitten vielä juoksua pikkuriikkisen vajaa maratoonin verran, eli 40 kilometriä. Ja takana on jo 6 päivää urheilua. On kyllä aika mielenkiintoista nähdä pääsevätkö uimarit Turkuun aikomassaan aikataulussa!

Kolmas sija

Vasemmalla Simon ja oikealla Rasmus pokkaamassa pronssia Ö till Ö-kilpailussa. Tämä ja kansikuva: Nadja Odenhage.

UINNIN AVULLA KERÄTÄÄN VAROJA ITÄMEREN SUOJELUTYÖHÖN

Homman juju ei ole vain näyttää uskomattomia urheilukykyjään, vaan tarkoitus on samalla tehdä Itämeren tilannetta tunnetuksi ja kerätä rahaa Itämeren suojeluun. Uima- ja juoksu-urakka alkaa tämän viikon lauantaina ja sen on suunniteltu kestävän 11 päivää. Mielestäni tämä on oivallinen syy harjoitella ruotsin kieltä ja käydä katsomassa miten poikien matka etenee. Matkareitti ja lisätietoa löytyy heidän sivustoltaan www.ostersjosimmet.com. Ja samalla sitä voi lahjoittaa itsekin Itämeren suojeluun vaikkapa heidän sivujen kauttaan tai liittymällä Itämeren kummiksi. Eipä sitten muuta kuin hyviä uintikelejä ja pidetään peukkuja, ettei sinilevää osu matkalle!!

Jeps. Aika pitkän tuntuinen matka!

Jeps. Aika pitkän tuntuinen matka!

0