Pieni laituri ja monen monta venettä

In Veneet by saaressa

Keksimme kuukausi sitten naapurimme kesäjuhlilla loistavan idean. Naapurin kakarat (hehe, pakko oli kirjoittaa näin, kyse on kylläkin ihan aikuisista ihmisistä) olivat tavanneet pitää kesäisin saaristojuhlat kavereineen meidän naapurissa. Aikanaan näiden juhlien järjestäminen oli sitten jäänyt. Päätimme elvyttää juhlaperinteen ja pitää kekkerit meillä!

Naapurin Tommi hoiti suurelta osin vieraiden kutsumiset ja sovimme, että juhlat ovat rennot, eikä kenenkään tarvitse näännyttää itseään erityisillä kokkailuilla. Jokainen toi vähän jotakin. Leivoin muutaman fetapiirakan ja tein mozzarella-salaattia. Tommi toi grilliin makkarat. Sitten vain jännittämään, että keitä tulee paikalle ja kenet heistä tuntisimme! Olimme jo etukäteen katsoneet kutsuvieraslistaa ja todenneet, että tämän juhlallisuuden jälkeen tunnemme taas huomattavasti enemmän porukkaa. Sitten niitä veneitä alkaa tulla.

Lopulta paatteja oli kansikuvan mukaiset 10 kappaletta ja yksi purjevene pikkusaaressa. Ajattelin, että se on kyllä maksimi, mitä meidän laituriin saa veneitä. Ja ihmisiä, sillä välillä koko jengi hengaili grillin ääressä laiturilla. Alkuillasta laiturintekijämme laittoi tekstaria, että mitä hän voisi tuoda, tarkoittaen ruokaa ja sen sellaista. Teki mieli vasta, että jatkopalan!

Mutta mitä vielä! Nämä neljä laiturin ympärillä parveilevaa venettä pitäisi myös saada laituriin. Ja mahtuihan ne!

Mutta mitä vielä! Nämä neljä laiturin ympärillä parveilevaa venettä piti myös saada laituriin. Ja mahtuihan ne!

Laituriin pääsi myös kaksi vähän vikkelämpää venettä. Tässä Pantera on jo lähdössä kotiin. Pörinät olivat melkoisia, kun tämä ja Miami Viikke-vene laittoivat koneet käyntiin.

Laituriin pääsi myös kaksi vähän vikkelämpää venettä. Tässä Pantera on jo lähdössä kotiin. Pörinät olivat melkoisia, kun tämä ja Miami Viikke-vene laittoivat koneet käyntiin.

Tehokkaampien veneiden moottoreita ihasteltiin asiaankuuluvalla hartaudella... "Tämähän on kuin Nascar-auton moottori!" Miami Vice-veneessä on 900 heppaa kannen alla.

Tehokkaampien veneiden moottoreita ihasteltiin asiaankuuluvalla hartaudella… ”Tämähän on kuin Nascar-auton moottori!” Miami Vice-veneessä on 900 heppaa kannen alla.

Vieraita meille tuli ehkä nelisenkymmentä. Lapsilla oli omat menot, kun he painelivat pitkin saarta omissa seikkailuissaan. Välillä joku kävi vetämässä heitä veneen perässä vetorenkaalla. Porukkaa tuli ja meni oman tahdin mukaan. Yö pimeni, mutta juhlat jatkuivat. Meillä oli aivan huippuilta vanhojen ja uusien ystävien sekä tuttavien kanssa!

MIAMI VICE OMALLA LAITURILLA

Kaikenlaiset löytötavarat juhlien jäljiltä on jo saavuttaneet omistajansa, mutta tällainen vene on jäänyt laituriin. Kuinkas kauan siinä meneekään, että löytötavara siirtyy löytäjälle, heheh? Vaikken mikään power boat-ihminen olekaan, niin pakko sanoa, että tässä Miami Vicessa on charmia. (Kyseessä on Tommin Miami Vice-replika.) Minua ei yhtään haittaa katsella sitä tuossa laiturissa, vaikka ajamaan lähdenkin kuvan vasemmanpuoleisten veneiden kanssa. Ovat muuten alkaneet näyttämään aika pieniltä nuo meidän veneet…

Scarab

Scarab

Ja koska kaikki varmasti miettivät nyt Miami Vicea, ainakin minä mietin ja ilahdutan Jaakkoa lukuisilla Youtube-klipeillä suoraan kasarilta. Jaan tämän ilon myös teille… Johnny Crockett käyttää Scarabia kyttäyskeikan apuna moottorien ”sammuessa” sattumalta roistojen loistohuvilan eteen, mistä seuraa tiukka takaa-ajo. Lopulta konnat tekevät kohtalokkaan navigointivirheen. Tiukat musat. Kas näin!

+1