Buster laskettu vesil… tai siis jäälle!

In Arki saaressa, Jäätilanne, Veneet by saaressa

Tänä aamuna heräsimme harmaista sääennusteista huolimatta auringonvaloon ja omista tavoistamme poiketen melko aikaisin. Päätimme käyttää aamun aikaisen valon hyväksemme ja lähteä potkukelkkailemaan jäälle. Ehdimme potkutella vain hetkisen matkaa, kun totesimme, että itse asiassa jäällä voisi mennä myös luistimilla. Kävimme vaihtamassa kamppeet, sillä jäljellä olevat luistelukelit ovat tänä keväänä kortilla.

Navakka tuuli kuljetti meitä lähes itsekseen eteenpäin ja tyydyimme muutenkin hiljaiseen vauhtiin. Jäällä oli kohtia, joissa edellisen illan vesi oli jäätynyt yön aikana, mutta luistin meni jään läpi ja tökkäsi sohjoon. Saimme molemmat yhden kaatumisen aikaiseksi tällaisesta äkkipysäyksestä.

20180407_085049_Talvi_Meri_Jäätilanne_Retkiluistelu

Kävimme katsomassa mihin asti jään raja oli tullut lämpimän viikon aikana. Nyt vesi tuli vastaan jo Träskholmenin kohdalla.

20180407_084841_Talvi_Meri_Jäätilanne_Retkiluistelu

Avovesi oli tullut viikossa manteretta kohti parisataa metriä. Veneilykausi lähenee konkreettisesti!

Seuraava iso jäälautta lähdössä liikenteeseen? Oli ihan todella hienon näköistä katsoa, kuinka jäät liikkuivat toisiaan vastaan!

Busterin laskuhommat

Jos kerran kohta pärrätään avoimella merellä, niin olisi syytä laskea vene vesille. No, ehkä meitä ajoi pikemminkin toive helpolla pääsemisestä kuin into vesille pääsystä. Avovesiä ei nimittäin ihan vielä näy täällä meidän suojaisassa niemessä. Ajattelimme viedä Busterin valmiiksi pikkusaaren kärkeen, jossa vesi aukenee aina ensimmäiseksi. Nytkin siellä on jo metrinen reikä. Ja se helpolla pääseminen… Aiemmin olemme vieneet veneen paikalleen vasta kun veneilykausi on oikeasti ihan päivän päässä. Silloin vene rehataan jäätä pitkin käsivoimin. Nyt olimme niin ajoissa, että pystyimme ottamaan konevoimat käyttöön!

20180407_113132_Talvi_Jäätilanne_Buster

Ensin pukattiin Gehlillä Busteri telineineen jäälle.

20180407_114434_Talvi_Jäätilanne_Buster

Buster mönkijän koukkuun kiinni ja peruuttamalla kohti oikeaa paikkaa.

20180407_114612_Talvi_Meri_Jäätilanne_Buster_Pipo

Tarkastaja Pipon vuosikatsastus. Hyvältä näyttää…
Saimme veneen oikealle paikalleen ja nyt vain odotamme jäiden heikkenemistä niin paljon, että saamme venerännin auki. Huom. Ei tapahtunut mitään outoa. Muistettiin nostaa moottori ylös, ettei se kalliolta alas laskettaessa tökkää jäähän, kukaan ei tippunut jääreikiin, vaikka koiratkin oli mukana sekoilemassa… Kaikki meni hyvin! Okei, myös tänä vuonna olemme hajottaneet automaattisen pilssipumpun, kun on unohtunut irrottaa akun pois ajoissa. Mutta kuitenkin, mallikas veneen lasku!

Siirryimme veneenlaskun jälkeen etelärannalle, jonne aurinko paistoi juuri taivaallisen lämmittävästi. Minä puuhailin kasvimaalla ja Jaakko oli asettunut aurinkotuoliin, kun metsästä kuului moikkaus. Saarinaapurit tulivat juuri sopivasti muistuttamaan meitä miten lämpimiä keväthetkiä kannattaa viettää. Yllätysvisiitin kunniaksi kaivoimme jääkaapista lasilliset valkkaria ja vaihdoimme lämpimässä auringossa istuen uusimmat kuulumiset. Ihanaa, kevät ja kesä taitavat hiljalleen tulla!

Ps. Illemmalla käytiin jäällä ja päivän aurinko oli pistellyt loskaksi 5cm jään päältä! Ei olisi uskonut, että aamulla vielä luisteltiin. Mutta hienoa, lisää aurinkoa!


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0