Raksalla on lattian runkolaudat valmiina

In Rakentaminen by saaressa

Raksa etenee, etenee! Viimeksi puhuttiin Kiinan muurin rakentamisesta meidän raksakuopan pohjalle tai sellaiseksi se ainakin nimettiin. Nyt muuri on muurattu valmiiksi ja sen rannan puoli rapattu sileäksi odottamaan bitumin lisäystä. Bitumia laitetaan estämään kosteuden hiipimistä muurin läpi.

Muuri on laitettu kosteuden eristämiseksi osaan rakennuksen alapuolelle. Pienessä osassa talon alla ei ole muuria, mutta sinne on laitettu salaojat ja pumput. Kuoppa on sellaisella korkeudella, että jos merivesi nousee 1,5m, niin se hulahtaa suoraan rakennuksen alle. Ja sehän ei ole mikään aivan ennätyskorkea vesi. Tämän vuoksi muuri on hieman maan tasoa korkeammalla. Lattiatasoon se ei kuitenkaan yllä, jotta tuuletus säilyy.

Rakennuskuoppaan ajettiin soraa Gehlillä. Siitä halutiin tehdä tasainen, sillä rakennuksen alle tulee todella hyvää kylmää säilytystilaa.

Soran kuskaaminen Gehlillä helpotti pohjan tasoitusta jo melkoisesti, mutta levittäminen tapahtui kuitenkin käsipelillä.

Pohja alkaa olla tasainen.

Sora on paikallaa, samoin lattian runkolaudat. Osassa talon alla pystyy kävelemään, jee!

Lattia ja osa terasseista on kohdillaan!

Talon rakentamisessa on kohtia, jolloin kaikki näyttää hurjan isolta tai tajuttoman pieneltä. Runkolautojen kohdalla kaikki näytti ensin todella isolta, mutta kun runkolautoihin laitettiin poikkipuut, näyttivät tilat taas pienemmiltä. Tarpeeksi sitä tilaa kuitenkin on, sillä alle 40 neliön mökin jälkeen kaikki tuntuu loputtoman suurelta. Ainakin hetken aikaa!

Pohja on aika lailla siinä! Terassia on jo mukana, vaikka rannan puolen terassit uupuukiin. Sisääntulon terassi on tuossa oikealla romuläjän kohdalla. Laiturilta on lyhin matka juuri tuohon kulmaan. Vasemmalla on saunatilat.

Tässä näkyy valkoisella maalilla rajattuna sauna, suihkutilat, tekninen tila, pukuhuone ja vessat.

Sauna yms on tämän kuvan ulkopuolella oikealla. Vasemmalla ja keskellä on olohuone sekä keittiö. Etualalla on takka. Perällä on makuuhuone. Kaikki tumma puu on terassia. Rannan puolen terassien runkolaudat puuttuu vielä.

 

Näin se etenee päivä päivältä! Seuraavaksi tehdään loppujen terassien runkolaudoitus ja sitten päästään seinien kimppuun!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0