Ensimmäiset seinien pystypalkit nousevat

In Rakentaminen by saaressa

”Ihan hyvin olohuoneessa voi ajaa kauhakuormaajalla”, tuumi Jaakko. Jos joskus olin vähänkään sitä mieltä, että oma kauhakuormaaja on vähän höperö ostos, kun vuokratakin voi, niin perun kaikki nämä puheet, syön hattuni ja mitä ikinä. Meidän pikku Gehl on ollut parasta ikinä ja säästänyt pitkän pennin vuokrakuluja, aikaa ja hermoja. Siitä on ollut apua myös myös paikoissa, joissa en olisi hoksannut Gehliä käyttääkään. Niin kuin vaikka palkkien nostelussa olohuoneessa.

Ihan ensimmäinen lattiasta ylöspäin suuntautuva homma oli liimapuupalkkien kiinnittäminen. Nuo palkit painavat todella paljon, sen saimme huomata jo talvella, kun niitä raahattiin saareen. Lumella homma oli kuitenkin hieman kevyempää.

Gehl oli tietenkin ratkaisu myös painavan puutavaran kuljettamiseen. Jaakko keksi, että siihen voisi hitsata kiinni kantotelineen. Toimii! Kuvassa Gehlin vasemmassa laidassa on täydellinen kantoteline raskaille liimapuupalkeille. Levyllä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Tai sanotaan näin, että levyjä oli liian vähän ja Gehlin ajaminen raksalla oli vähän palapeliä, kuten näkyy. Kukaan ei ehtinyt lähteä hakemaan niitä mantereelta lisää, joten levyjä siirrettiin liikkuessa Gehlin takaa eteen jne.

Etelän puoleisen seinän palkit nousevat kohdilleen Gehlin piikkien avustamina.

Vasemmalla on seinä ja keskellä terassin rakenteet.

Makuuhuoneessa pystyi mielikuvittelemaan näkymiä liimapuupalkkien päällä keikkuen.

Seuraavaksi alkaa nousta muut seinät. Isoin liimapuupalkki on vielä nostamatta paikalleen.

Kiinanmuuria on paranneltu

Rakennuksen alla oleva muuri, joka estää veden valumista rakennuksen alle, on raksailtu eteenpäin. Muurihan estää meri- ja sadeveden syöksymistä talon alle lillumaan ja se on tehty aika pieteetillä. Muurin ulkoreunalle on laitettu bitumikermiä ja taitoskohtaan kuumabitumia. Se solahtaa kaikkiin pieniin koloihin, joista vesi voisi vielä löytää tiensä muurin väärälle puolelle. Tällä kombolla veden pitäisi todellakin pysyä muurin ulkopuolella.

Kaadot ovat muurista poispäin. Seuraavaksi tähän tulee salaojat ja sepeliä maan tasaan asti.

Mustaa mömmöä sulateltiin vanhassa Ikean pyykkikorissani. Never throw anything away, you might need it!

Kantojyrsijä

Vuokrasimme kantojyrsijän yhdeksi viikonlopuksi. Se kuulostaa minun korviini ihanan helpolta. Vihdoin päästään kannoista eroon suitsait! Hiki- ja kiroilumäärästä päätelleen kantojyrsintä ei kuitenkaan ollut kaikista siisteintä ja hauskinta hellepäivän hommaa. No, ne kannot lähtivät, joiden piti lähteä, joten homma selvä.

Tällaista kuuluu raksalle! Seuraavaksi alkaa muidenkin seinien värkkääminen. Meillä on ollut tuuria kelien kanssa ja toivotaan, että se jatkuu siihen asti, että saadaan raksa sääsuojaan. Työt siis jatkuvat, mutta me otamme pienen lomabreikin ja lähdemme veneilemään saaristoon. Kelit näyttävät upealta ja ehkä aivan ruuhkaisimmat viikot saaristossa ovat ohi.

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

 

0