Alumiinikoppiveneet Vene-messuilla

In Veneet, Venemessut by saaressa

Piti lähteä heti ensimmäisenä lauantaina katsomaan veneitä messuille. Saimme mukaan kaverit, jotka meidän lailla unelmoivat alumiinisesta koppiveneestä. Niinpä kiersimme koko lauantain messupäivän lähinnä alumiinia ihastellen. Ja niitä alumiinikoppiveneitä oli ilahduttava määrä ja myös muutama sellainen, joita olimme tähän asti nähneet vain lehdissä.

Falcon C7

Aloitetaan suomalaisesta. Olimme odottaneet näkevämme Falcon C7:n jo Düsseldorfissa, missä sitä ei ollut vielä esillä, joten marssimme samantien Bellan osastolle katsomaan uutta koppivenettä. Siellä niitä oli kaksin kappalein, toinen kalastusvälineillä varustettuna.

Falcon on mukavan linjakkaan näköinen ja hytin pitkä ikkuna tuo koppiin todella hyvin valoa.

Mahtuisimme juuri ja juuri nukkumaan kahdestaan penkeistä muodostuvalle pedille.

Kopin ympäri oli helppo kulkea. Kattoräkkeihin olin jo pakkaamassa meidän kahta kovaa suppilautaa. Tämä taisi olla ainoa alumiinivene, johon ne saisi helposti katolle.

Veneen keulassa ja perässäkin oli mukavasti tilaa. Kaikenkaikkiaan veneessä tuntui olevan aika hyvin tilaa, vaikka olisinkin mielelläni venyttänyt koppia jompaan kumpaan suuntaan leveämmän sängyn saamiseksi. 6,55-metriseksi veneeksi tiloja oli kuitenkin aika hyvin!

Arronet

Seuraavaksi marssimme Arronettn osastolle. Nämä krouvit työveneet ovat aina olleet meidän shortlistillä. Niissä on vain yksi haaste, koppi on aika lyhyt ja esimerkiksi 20.5:ssa ei nukkuminen onnistu vierekkäin. Taitaa kuitenkin olla niin, että työveneenä paattia käyttävät nauttivat suunnattomasti sen tilavasta keulasta.

Hengailimme 20.5:ssa aika kauan ja taisi siinä venekuume roihahtaa ihan kunnolla ystävillämme!

Arronet 23.5:ssa pystyisi jo nukkumaan vierekkäin. Arvostamme myös mielettömän hyvää ajoergonomiaa sekä monesta räppänästä ikkunoihin puhaltavaa lämmintä ilmaa. Tämä paatti on luotu kulkemaan talvisempaankin säähän!Arronetilla on esillä myös isompi 30-jalkainen malli. Kannattaa käydä katsomassa, sillä se on tosi hieno. Ja iso. Arronet 30:n keulaan mahtuisi viettämään piknikkiä isommallakin joukolla!

Alukin C750

Alukinin veneitä olemme seuranneet lähinnä ruotsalaisista vene-lehdistä ja nyt näimme ne ensimmäistä kertaa livenä. Jee! Näitä saa jatkossa Boat worldiltä. Ihastuimme erityisesti isompaan C750:een, jossa oli kokoa niin hytissä kuin keulassakin. Loved it!

Näillä penkeillä istuessa ei voi kuin hymyillä…

Tähän mahtuu nukkumaan lähes omilla puolillaan (okei, kameran laaja linssi vähän huijaa pituutta penkkeihin). Kattoon avautuu iso luukku. Tykkäsin kyllä tästä paatista!

Ockelbo B21 CAB

Toine ruotsalaisvene, jota olemme saaneet ihailla vain lehtien sivuilta on Ockelbon hyttivene. Se on saanut ajo-ominaisuuksistaan valtavasti kehuja.

Valoisa hytti ja hyvin tilaa keulassa.

Ovisysteemi on hauska, halutessaan voi tuulettaa puolikkaalla ovella, jos vaikka liikaa lämpöä Suomen kesässä (ehkä seuraavan kerran 7 vuoden päästä taas?)

Sisällä ei ole tilaa nukkumiselle, mutta Jaakkohan alkoi jo suunnittelemaan miten sinne peti saadaan.

XO270

Jos olisimme se Lohjalainen veikkaaja, jonka tilillä on 15 miljoonaa loton jäljiltä, niin olisimme voineet hakea XO 270:n keulakabiinilla veneeksemme. Siinä on kyllä aika lailla kaikkea. Takana tilaa nauttia säästä, nukkumapaikat keulassa (ja myös kabiinissa), vessa ja vene on hyvä ajaa. Tällä ei tarvitsisi miettiä löytyykö satamaa, vaan voisi mennä juuri sinne minne huvittaa. No, perinteiset messuarvat jäivät vielä ostamatta, katsotaan miten niiden kanssa käy! (Messuarvat = ostamme yleensä pari arpaa, sovimme mikä vene ostetaan, jos voitto tulee ja menemme jonnekin kahvilla raaputtamaan niitä.)

Huhhuhuh! Olipa kyllä todella hienoja alumiinikoppiveneitä tarjolla ja näiden välillä spekuloimme sitten illalla ja katselimme kuvia. Messuilla oli myös Silver North ja Volzchanka, mutta ne tsekkasimme jo Düsseldorfissa, joten ne jäivät tällä kertaa väliin. Kovin paljon muuta emme ehtineet tänään kiertää, sillä kävimme jokaisen näistä alumiinipaateista aika tarkkaan läpi. Lisäksi jäimme suustamme kiinni silloin tällöin tuttujen kanssa. Ja messuthan ei ole pelkkiä veneitä, vaan aloitimme messut puolen päivän aamiaisella Fazerin kahvilassa. Suosittelen muuten kaakaota kermavaahdolla, se on todella hyvää siellä! Ja yritettiin sitä venekuumetta sammuttaa myös kuohuviinillä ja oluella, mutta vaikutus taisi olla päinvastainen…

Näillä eväillä me jatkamme alumiinivenehaaveiluja ja tämä ei tosiaan jäänyt ainoaksi messupäiväksi!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

0