Tuokiokuvia Vene-messuilta

In Venemessut by saaressa

No emmehän me malttaneet jättää Vene-messukäyntiä vain yhteen kertaan. Pakkohan sinne oli mennä vielä eilen uudestaan, kolmannen kerran! Joku voisi ihmetellä, että minkä takia me luuhaamme siellä niin usein. Messut ovat isot ja siellä on paljon nähtävää, mutta ennen kaikkea siellä näkee paljon kavereita. Emme ehkä niinkään kierrä messuja tehokkaasti veneestä toiseen vaan menemme minne nokka näyttää ja välille muistamme käydä syömässä ja kahvilla.

Muutama matkavene

Unelmoimme aika monenlaisista veneistä ja tällä kertaa kävimme tsekkaamassa muutaman matkaveneen. Jaakko innostui, että tällainenhan meidän pitää hommata! Niin monipuolisia paatteja ja voisi yöpyä missä vaan!

Klassikko! Targassa jousuisi nukkumaan eri pistopunkissa, mutta muuten se oli kyllä oikein soiva peli!

Seuraavaksi marssimme Sargon osastolle ja oikealla näkyvään 25 jalkaiseen paattiin.

Jaakko rakastui Sargoon. Edessä oli kunnon hytti ja vessa kannen alla. Keskihytti aukesi kätevästi kuskinpaikan taakse.

Yksi Vene-messujen voittajaveneistä oli Nimbuksen C9.

Nimbuksen hytti oli iso ja valoisa. Keulassa oli hytti ja wc. Aukeava kattoluukku tuo lisää valoa avaraan hyttiin.

Finnmasterin P7 Weekend oli edellisiä pienempi. Valoisa hytti, vessa ja keulamakuuhytti tekevät toimivan retkikokonaisuuden.

Weekendissä kuljetaan keulaan reunoja pitkin katosta kiinni pitäen. Ja katolle mahtuu ne suppi-laudat!

Viime vuonna kiersimme saaristoa Huskyn R8:lla ja kävimme muistelemassa tilavaa retkivenettä. Ja tässä tuleekin ongelma koppiveneeseen siirtymisessä. Omassakin Husky R7:ssa on todella hyvin tilaa nukkumiselle, tavaroille ja olemiselle. Kuomu tuo veneeseen ison ”hytin”. Tämän jälkeen kaikki pienempien koppiveneiden kopit tuntuvat nimenomaan pieniltä. Jaakolla on tietysti tähänkin ratkaisu. Pitää olla retkivene JA yhteysvene erikseen!

Anytecin cabiinissa hymyilytti. Kuskin ajoergonomia oli ihan huikea!

Hydroooo!

Ilmeisesti tämän hydrokopterin etukansi aukeaa ja sieltä voi vaikka kalastella tuolilla istuen. Matkustaessa tuohon tuoliin ei voi kyllä istahtaa.

Jaakon mielestä tämä Alutroll suorastaan huutaa hydrokopterin fööniä peräänsä.

Tarvikepuolella ja pari muutakin juttua

Kiersimme tarvikepuolta hieman laiskasti, sillä emme varsinaisesti ole lisätavaran tarpeessa. Mutta tarttui mukaan sentään kaksi vaatetta.

Olen etsinyt pidempää vetoketjuhupparia jo jonkun aikaa ja viime lauantaina sellainen löytyi! Puinkin sen samantien päälleni seuraavalle messupäivälle. Tällä hetkellä tuntuu, että hupparit ovat isolla taskulla ilman vetoketjua, joten tätä hupparia on metsästetty jo aika pitkään.

Kävimme jälleen Ursuitin osastolla. Vasemman puoleiset puvut meillä on ja kuolaamme säännöllisesti tuota oikeanpuoleista Active-mallia. Vaikka Geminollakin on mukava olla luistelemassa ja ulkoilemassa, niin uudempi Active on kevyempi ja siinä on käsittääkseni helpompi liikkua. Vielä jonakin päivänä sellaiset hommaamme!

Marinetekin osastolla oli aurinkokennosta virtansa ottava laiturivalo. Tämä kiinnosti meitä kovasti, sillä pilkkopimeällä olisi aika siistiä nähdä kaueampaa, että missä se laiturin kulma oikeasti on. Mutta toimisiko tämä silloin kuin eniten tarvitaan? Eli marras-joulukuussa? Alkoi kiinnostamaan!

Meillä on jo laituri, mutta kylläpä oli upea arkkulaituri näytillä messuilla!

Olihan nämä narufenderi nyt kerrassaan upeita!

Suppailua pääsi koittamaan Vesiurheilu.fi:n altaalla. Aika kätevä ja todella pitkä allas!

Laguunin wake-altaan takana oli aivan ihastuttava valokuvanäyttely, jonka on tehnyt siskokset Johanna ja Elina. Johannan jäänalaisista vapaasukelluksista olet ehkä nähnytkin videoita? Valokuvista näkyy lisää tietoa sivulla elinaandjohanna.com.

Kävimme kuuntelemassa Juho Karhun esitystä matkasta Norjan vuonoja pitkin kohti Huippuvuoria. Juho vaikutti niin symppikseltä kaverilta ja hänen etenemistään on ollut mahtava seurata. Kannattaa laittaa Juhon Alluring Arctic insta ja face seurantaan!

 

Messupäivä oli jälleen todella hienoa ja viikonlopun aurinkoinen ilma palauttaa uskon siihen, että venekausi on aivan kulman takana. Messuille ehtii vielä tänään sunnuntaina, jos haluat käydä imemässä itseesi kesäfiilistä!

 

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

0