Jäiden lähtö!

In Jäätilanne by saaressa

No lähtihän se jää vihdoinkin! Meidän lahti oli täysin vapaa jäistä avomerelle asti maanantaina 8.4.2019. Suuressa jääveikkauksessa arvaukset painottuivat maaliskuulle, mutta huhtikuullekin tuli muutama veikkaus. Lähimmäs pääsi Samuli L., jonka Soukan kristallipallo ilmoitti jäiden lähtöpäiväksi 6.4. Onnittelut Samuli!

Viime hetket jäällä

Jäiden lähtö on mielestäni tosi hienoa aikaa. Tavallaan se on haikeaa, sillä talvikausi loppuu viimeistään silloin ja talvinen jäällä liikkuminen on vaan niin hienoa. Toisaalta sitä odottaa jo pian alkavaa veneilykautta. Sain viikonloppuna kylään hyvän ystävän ja hänen kanssaan otimme kaiken irti viime henkäyksiä vetävistä jäistä.

Perjantaina ajelimme Nokkalan Majakalle ja yllätys olikin melkoinen, kun jäätä oli lähes koko matkalla. Eihän se tietenkään paksua ollut, mutta selvä jääkansi kuitenkin. Rakastan ajaa putputtaa jäissä ja katsella avoimen veden äärelle kertyneitä lokkiparvia huutamassa jäiden reunalla.

Matkalla satamasta kotiin poimittiin kyytiin jäihin kiinni jäänyt rengas.
Nokkalan Majakalle lähdettiin auringon laskiessa. Takaisin jurnuttelimme jäiden keskellä illan pimeydessä. Upea ilta!

Lauantai-aamuna kysyin Annelta, että huvittaisiko tippua jäihin… Ehdotin aamu-uintia pelastautumispuku päällä jäiden seassa. ”Ei todellakaan!” Mutta Anne on aikamoinen yllytyshullu ja ei tarvinnut edes kauheasti yllyttää. Puimme lämpimät vaatteet pukujen alle ja lähdimme aamujäille.

Hei, ei tää petä! Jää oli uskomattoman kestävää vielä aamupäivällä.
Varovainen askel toisensa jälkeen. Vaikka tiesi kaiken olevan okei, niin jäällä kävely jänniti. Jokaisen askelen myötä jää notkui, rasahteli ja halkeili joka suuntaan. Tuli mieleen Aku Ankat, joissa jäälle ilmestyy ensin halkeamat ja sitten mennään. Mutta nyt ei menty, sillä kaikesta huolimatta jää kesti.
Lopulta käytimme hyödyksi Busterin laituriintulojälkiä, jossa jää oli ohutta. Laitoin tietenkin Annen jäihin ensimmäisenä ja sen jälkeen hypimme siellä molemmat avantoon. Että tervetuloa kylään vaan, meillä on tällaisia tosi järkeviä harrastuksia täällä!

Samalla tuli testattua myös Ursuitit. Sen tiesi, ettei niissä isompia reikiä ole, mutta minun puvussa on pieni vuoto polvisaumoissa ja Jaakon puvun vetoketjun kiinnityspalikassa on pieni halkeama. Hyvin ovat puvut kestäneet, kun 5 vuotta aktiivikäytössä ja remonttihommissakin eivät ole tuoneet ainuttakaan repeämää.

Jäätön meri

Sunnuntaina jäät lähtivät sulamaan enemmän ja olin aika varma, että saamme kirjata jäänlähtöpäivän päivän päätteeksi. Mutta eipä niin sitten ollutkaan, vaan piti odottaa maanantaille. Sateinen ja harmaa päivä koitui sitten jäiden kohtaloksi. Tervetuloa kesäkausi ja avoimet vedet!

SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0