Yöajelua

In Arki saaressa by saaressa2 Comments

Saaressa asuminen vaatii vähän joustoa molempien aikatauluihin, etenkin nyt kun meillä on vesillä vain yksi vene.  Jaakko teki tänään pitkään yhtä työjuttua ja viimein puhelin pirahti kympin jälkeen, että kohta saa tulla hakemaan. Toisen hakeminen ja vieminen on tullut aika itsestäänselvyydeksi, vuoronperään tarvitaan viimeiselle pätkälle venetaksia. Varsinainen yöajo, eli se että hakee rannasta juhlista palanneen, iloisen kumppaninsa, vaatii kovan soittoäänen puhelimeen ja vähän sinnikkyyttä, mutta toistaiseksi ei ole kumpikaan rantaan jäänyt. Sitä paitsi öinen meri on todella kaunis, etenkin kesällä.

Hyinen itätuuli oli tyyntynyt, kun starttasin Busterin tänään ja lähdin hakemaan Jaakkoa. Matkalla on pari poijua ja yhdet kalaverkot, jotka pitää tsekata valottelemalla taskulampulla. Poijujen punainen ja vihreä heijastin näkyvät jo kaukaa.

WP_20140403_083

Ollappa kameran hämäränäkö! Ei tarvitsisi ihmetellä missä on taskulamppu. (Hukassa, aina!)

WP_20140410_23_17_45_Pro

Vanha laituri

WP_20140410_22_55_44_Pro

Tyyni meri kantaa hyvin ääntä. Lokkien kirkuna ja joutsenen lentoääni kuuluivat pitkän matkan takaa.

 

0

Comments

  1. Hei, löysin tänään tämän sinun blogisi ja vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta ja sellaiselta elämältä mistä olemme myöskin haaveilleet. Ihan huikeeta miten olet pärjännyt veneen jne kanssa talvella ja kelirikkoaikana. Huikeeta!

    1. Kiitos kommentista ja ja hauska kuulla, että saaristo on teidänkin ajatuksissa! Veneellä ajelu on niin kivaa, etenkin jos moottori toimii, eikä tarvi leikkiä mekaanikkoa. Siinä kohtaa minulla on melko rajallinen osaaminen. 🙂

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.