TG vesille ja pääsiäispupun vierailu

In Kevät, Veneet by saaressa

Meillä tapahtuu selvästi asioita aina vauhdilla yhtä päivää tai sitten kolmea tuntia ennen kuin meille tulee vieraita. Istuimme iltasella pikkusaaressa syömässä maailman parhaita karjalanpiirakoita, leipää ja savustettua nieriää. Ne maailman parhaat karjalanpiirakat muuten saa Riihimäenportin ABC:ltä, siellä on sellainen pikkuleipomo ovensuussa. Kertakaikkiaan suussasulavat kartsupirtsut sekä voisilmäpullat! Pohdiskelimme illan agendaa ja sitä mitä pitäisi tehdä ennen huomista.

Päätimme pienen eipäsjuupas-väittelyn jälkeen laskea TG:n vesille. Jaakolla oli selvä argumentti laskun puolesta, nimittäin se että olisi todella kivaa käydä veneretkellä huomenna kavereiden kanssa! Minun argumenttini laskua vastaaan oli järkiperäinen, eli se että veneen pohja pitäisi myrkkymaalata ennen vesille laskua. Olin jopa käynyt ostamassa Hempel-purkit, jotka odottivat eteisessä maalausta. Minun väitökseni oli, että jos vene nyt lasketaan, niin sitä ei enää erkkikään nosta ylös vain myrkkymaalien takia. Jaakko väitti, että ilman muuta nostetaan, koska se on helppoa kuin heinänteko! Okei, sanoin epäillen ja vaadin samantien, että sovimme heti ajan koska vene nostetaan. Kesäkuussa. Selvä, katsotaan…

Tyhjentelimme paatin ensin kaikesta ylimääräisestä tavarasta ja veneestä löytyi esimerkiksi kaksi pussia palautuspulloja. Jaahas, olemme siis tehneet jossain vaiheessa talvea pikasiivousta (ennen vieraita, tottakai) ja survoneet ylimääräiset tavarat veneeseen. Hups!

WP_20140418_20_29_53_Pro

Täältä metsän keskeltä pitäisi venho saada vesille.

WP_20140418_21_02_36_Pro

Puolentoista tunnin päästä melkein vesillä. Huom, meikä joutu vinssaamaan venettä veteen laiturilta, koska se ei hievahtanutkaan työntämällä mihinkään.

WP_20140418_023

Meillä on tällaiset todella kätevät kiskot, joilla kulkee vielä kätevämpi kelkka (joka on kuvanottohetkellä meressä veneen tiputuksen jäljiltä). Mainosvideossa menee ehkä puoli minuuttia kun vene kiskaistaan ylös tätä kiskoa pitkin vinssin avulla. No. Se kelkka on aivan susi. Veneen nosto ennen talvea tehtiin juuri sellaiseen aikaan, että Jaakko oli reissussa, joten kutsuimme apuvoimia paikalle. Erittäin kokeneet miehet puuhasivat veneen kanssa monta tontia, pulttasivat tuon juukelin kiskon kallioon, mutta mikään ei auttanut, kun kelkka ei vain kertakaikkiaan pysy kiskolla. He joutuivat luovuttamaan vain sisuuntuakseen hommasta niin paljon, että tulivat seuraavana päivänä pelastautumispuvut päällä hoitamaan homman. Toinen ohjasi venettä ja kelkkaa vedestä käsin, jolloin kelkka ei koko ajan tippunut kiskoilta tai kipannut. Pätevä kiskosysteemi vai mitä?  (Mistä pääsemmekin takaisin myrkkymaalaukseen, mitäs luulette, onko vene kesäkuussa nostettu ja maalattu? ;))

WP_20140418_050

Paatti koeajolla! Akku oli talven jäljiltä tyhjänä, mutta se pitäisi muutenkin vaihtaa. Muuten kaikki toimi! Myrkkymaaleja tai ei, ihana päästä huomenna ajelulle!!!

Päivän kohokohta ei kuitenkaan ollut veneen laitto vesille. Parasta oli pääsiäispupun vierailu siskon perheen luona. Siellä pääsäispupu käy piilottamassa karkkeja pitkin kämppää ja sattumalta olin kylässä juuri tänä päivänä! Ensinnäkin tykkään ihan itsekin löytää karkkeja piilopaikoista, mutta vielä mahtavampaa oli katsoa kun 5-vuotias löytää niitä. Jättisuklaamunan löytymisen kohdalla repesi sellainen riemu, että kamerakaan ei pysynyt perässä!

 

0