Taimet karaistuvat

In Kasvimaa by saaressa

Note to self: jos iltapäiväksi luvataan sadetta, niin älä käytä aamulla puolta tuntia viljelylaatikoiden kasteluun kastelukannulla.

Pilvenhattaraakaan ei näkynyt kun heräsimme aamulla. Jaakko oli lähdössä purkkari-kisoihin Tallinnaan viikonlopuksi, joten tein aamupalaksi superviher-smoothiet meille. (Ja laivalla Jaakko meni varmaan ekana seisovaan pöytään?) Heitin Jaakon laivalle ja oikein tuhahtelin säätiedoille, ai että muka sataa viiden tunnin kuluttua, niin varmaan!

Yöllä oli ollut aivan ministi pakkasta, jonka vuoksi olin vuorannut suurimman osan viljelylaatikoista lämpöpahvilla. (Aijai, nyt kun kirjoitan tätä, tajusin, että pahvi ja vesisade ei kuulosta kovin hyvältä yhdistelmältä…) Pakkaseen lämpöpahvi oli kuitenkin toiminut, ainakin kaikki taimet näytti suht eläviltä, paitsi ehkä parsakaalit ja ne mansikat, joiden kohdalla olen jo toivoni heittänyt. Päätin istuttaa ulos yhteen viljelylaatikkoon salottisipuleita ja esikasvatetut lehtikaalit. Toiseen laatikkoon laitoin purjojen väliin esikasvatetut porkkanat. En ollut edes tajunnut, että porkkanatkin voisi esikasvattaa, ellen olisi nähnyt niitä siskolla kasvamassa sisällä. Juuret oli melkoisen pitkät jo viikon vanhoilla taimilla!

Kun porkkanat oli laitettu paikalleen ja ajattelin juuri tuoda härkäpavutkin pihalle, alkoi vesisade. Tai itse asiassa satoi RAKEITA!

SavedPicture-20145218281.jpg

Onko tämä nyt sitä karaisemista, mistä taimien kohdalla puhutaan? No jos porkkanat tästä selviää, niin selviävät varmasti syötäväksi asti.

SavedPicture-20145218286.jpg

Jaa mitkä puutyöt, en ymmärrä mistä puhut!

 

0