Veneretkikohde: brunssi Faro Channelside Restaurantissa

In Veneretkikohde by saaressa

Tykkäämme veneretkeilystä ja ajattelin laittaa vähän ylös hyviä veneretkipaikkoja. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi Faro Channelside Restaurant, joka avasi ovensa viikko sitten. Ravintolan omistajat ovat Jaakon tuttuja, joten on kiva käydä katsomassa miten homma kulkee. Päätimme lähteä ystäväni Tiinan ja hänen tyttönsä Eevin kanssa testaamaan lauantain brunssin. Faro sijaitsee Ruoholahden kanavassa, joten se on todella passelin venematkan päässä.

Veneen kiinnitys

Farolla on kuusi omaa venepaikkaa kanaalissa ja ainakin tänään saimme vapaasti valita minkä poijupaikan halusimme. Teimme Tiinan kanssa taidokkaan poijukiinnityksen ja ”voihan hemskatti, eihän tämä köysi riitäkään rantaan asti!”-manööverit. Yhdistimme peräköydet ja uuden yrityksen kautta saatiin paatti rantaan. Ainakin veneen saaminen Faron kylkeen oli helppoa, eli mitään erikoiskommervenkkejä ei tarvita ja kanaali ei ilmeisesti virtaa paljon mitään, koska vene ei lähtenyt sivusuunnassa lapasesta sen enempää kuin normaalistikaan. Joten iisi kiinnittyminen myös toistaitoisille… Tosin kesällä terassin siideriparlamentti voi aiheuttaa suorituspaineita.

Faro on valoisa ja avara, eikä näkymiä voi moittia. Voin kuvitella, että kesällä terassilla/raflassa on kiva seurata ohiajavia veneitä. Harmi, että kanavassa on yksi niin matala silta, että läpi pystyy ajamaan vain harvalla veneellä. Muuten trafiikkia olisi varmasti enemmän.

Safka

Brunssi itsessään oli aivan super! Lämpimille ja kylmille ruoille oli omat pöytänsä, joissa vierailin laskujeni mukaan neljä kertaa. Viides lautasellinen täyttyi jälkiruokapöydän antimilla. Omat suosikkini olivat erilaiset salaatit ja se kylmän puolen lohi. Lämpimistä ruoista omeletti oli aivan todella hyvää, ehkä paras kaikista! Jos Jaakko olisi ollut mestoilla, niin minihampurilainen olisi kuulunut hänen ”pakko saada vielä yksi”-listalleen. Jälkiruoista täytyy antaa pisteet brownielle, jossa oli juuri sopiva koostumus, melkein kuin olisi syönyt pehmeää suklaata… Pannari, mansikkahillo ja mascarpone-vaahto eivät jääneet paljoa jälkeen makuelämyksessä. Meidän seurueen tuomio oli siis, että hyvä meno ja ruoka, toivottavasti myös veneilijät löytävät paikan!

Kotimatkalla Eevi otti torkut veneessä. Ilmeisesti venematka oli kuitenkin vähän jännittänyt, vaikka peloton meriseikkailija ilmoittikin heti ensimmäiseksi laiturilla, että häntä ei ainakaan jännitä! Eevi pääsi menomatkalla vähän ajamaankin. Kotimatkalla oli Tiinan vuoro opiskella ensin kartanlukua ja sitten veneellä ajamista. Ennen sitä oli tietty tsekattu rantareitillä kaikki Westendin talot mereltä päin. Ihan mukavia ikkunapintoja…  Ei pässimpi lauantaipäivän aloitus!

SavedPicture-201453144557.jpg

Menomatkalla paistoi vielä aurinko ja pysähdyimme tietenkin ottamaan pakollisen keulaposeerauskuvan!

SavedPicture-201453145443.jpg

Täällä voisi istua myös töiden jälkeen!

SavedPicture-201453144639.jpg

Venepaikat on merkitty Faron kylteillä.

SavedPicture-201453144621.jpg

Oli vaikea päättää mistä aloittaa…

SavedPicture-201453152443.jpg

Omeletti oli todella maukasta, samoin sen vierestä löytyvä lohi. Tässä oli suosikkilautaseni tällä reissulla.

SavedPicture-201453144551.jpg

Minihamppari sai myös Eevin innostumaan. Pihvin maku sai kehuja Tiinalta.

SavedPicture-201453153133.jpg

Hehe, näyttää siltä, että olen sivistyneesti ottanut vain yhden browmien. Ehei, toinen on piilossa tuolla alla.

SavedPicture-201453145449.jpg

Jälkiruoista löytyi myös tippaleivät, hedelmät ja Eevin suosikki vaniljajäätelö ja lämpimät munkit.

SavedPicture-201453153832.jpg

Tästä ehkä vähän näkyy minkä tyyppinen sali on. Pakko myöntää, että en kehdannut jäädä kauheasti justeeraamaan kuvakulmia, joten sisäkuvat on laadultaan vähän mitä on.

SavedPicture-201453144626.jpg

Baaritiskin puupaneelikuvio on aikasta hieno!

Faron ajankohtaiset kuulumiset, aukioloajat yms:
http://ravintolafaro.fi/
https://www.facebook.com/faroravintola?ref=ts&fref=ts

0