Isosta laivasta pikkupaattiin

In Arki saaressa by saaressa4 Comments

Lupasin hakea Tallinnan purjehtijan laivalta. (Toki vaadin heti perään tuliaisia…) Emme olleet nähneet koko viikonloppuna, joten ehdotin sunnuntai-illan veneajelua. Lupasin hakea Jaakon laivalta veneellä! Sovimme treffipaikaksi kauppatorin, joka on sopivan lähellä Katajanokan terminaalia. En ole koskaan ajanut veneellä kauppatorille, joten melkein jännitti. Mutta oikeastihan reitti sinne on selkeä kuin mikä ja kevätiltana siellä ei ollut muuta liikennettä kuin Suomenlinnan lautat. Kauppatorin rannasta löytyi myös rättiväsynyt purjehtija, dumle-tikkareita ja turkinpippureita.
SavedPicture-20145423159.jpg
Harmaa Helsinki vähän uudesta kuvakulmasta.
SavedPicture-201454231521.jpg
Tonne pyörään haluan!
SavedPicture-201454231442.jpg
USAn suurlähetystö on rakennettu aikas nopeasti. Ja voi moro kuinka mauton valoteos vanhan lähetystön ikkunasta näkyy…
SavedPicture-201454231533.jpg
Harakkasaaren yläpuolella oli dramaattiset valot. Helsongissä harmaata ja etelässä aurinkoa.

 

 

 

 

 

0

Comments

  1. Voi vitsi ihailen sinun rohkeuttasi lähteä uusiin paikkoihin veneellä…No ”ehkä” sinulla on pidempi kokemus veneen ratin takana olosta mitä allekirjoittaneella, joka aloitti tämän harrastuksen vasta viime kesänä. 🙂

    1. Kiitos ihanista sanoista! Mä oon ennen viime kesää ajanut kaksi kertaa yksin moottorivenettä, mutta toki kartat, väistämissäännöt ja sen semmoiset on ollut tuttuja. Ja tänne muuton jälkeen on saanut ainakin päivittäin harjoitella! Aika nopeasti oppi ymmärtämään trimmilevyjen käytön yms. Mutta kyllä edelleen jännittää jos joudun laittamaan veneen kylkiparkkiin tuulen puhaltaessa väärästä suunnasta ja niin, että laituri on täynnä tarkkailevaa yleisöä… 😉

  2. Joo, kyllä se useimmassa lajissa menee niin, että harjoitus tekee mestarin. Ja tosiaan kyllä se jännitys kasvaa silmäparien ja ”väärien” tuulien aikaan…Sillä onhan se jo lähtökohtaisesti outoa, että nainen on veneen ratissa… 🙂 Olen tosiaan opetellut ajamaan nyt TG:n kanssa, mutta kovasti pyytänyt miestäni vielä hankkimaan sellaisen pulpettiveneen, joka vois olla näppärämpi hallita? vai mitä mieltä olet?

    1. Teilläkin on TG, on kyllä ihana vene!

      Meillä on pikkuveneenä pieni Buster rs ja on se minun mielestä sillä tavalla helpompi ajaa, että parkkeeratessa pääsee nopeasti ottamaan kädellä vastaan tai korjaamaan, jos ei aja laituriin ihan täydellisesti. Sitten siihen ei ota tuuli yhtä helposti kuin koppi-tg:hen, joka on kuitenkin aika kevyt vene. Puhumattakaan siitä, että Busteria on huippuhauska ajaa! Sillä kun päästelee menemään, niin heti pääsee vauhdin hurmaan kun tukka hulmuaa tuulessa ja vene pomppii aallossa! 🙂

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.