Tilannekatsaus kasvimaalle

In Kasvimaa by saaressa7 Comments

Ajattelin, että nyt on hyvä hetki väliaikatiedottaa missä mennään kasvimaan suhteen. Kasviparat ovat urhoollisesti selvinneet kohtuullisen tiukasta karaistuksesta, muutaman kerran olen pyyhkinyt jäähileitä pois viljelylaatikoita peittävästä kuplamuodista. Mutta ihmejuttu, kaikki on vielä elossa!

Olen yrittänyt pistää mahdollisimman monet taimet jo pihalle kasvamaan, että sisällä mahtuisi paremmin olemaan. Olenkin luvannut Jaakolle, etten hae taimikaupasta lisää taimia sisäkokoelmiin. Pikku sitruunamelissan taimet huusivat minulle Plantagenin taimipuolelta ”Etkö otakaan meitä saareen?!”, kun kävin hakemassa pari lasista säilytyspurkkia kassan viereltä. Pysyin kuitenkin tiukkana ja pidin lupaukseni, vaikka olisin varmasti saanut pari taimea salakuljetettua käsilaukussa, ilman että kukaan huomaa mitään.

Sitten huomasin viettäväni yhä enemmän aikaa K-marketin salaattiosastolla. Valikoin Pehtoorin ja ruustinnan salaatit sekä punaisen salanovan. Ja ihan pakkohan oli ostaa ruokakaupasta sitruunamelissaa sekä viinisuolaheinää. Vahva minttu piti myös ottaa mukaan, sehän on aivan eri asia kuin piparminttu ja minttu, joita minulla jo oli. Mutta yhtä kaikki, tulipa tehtyä hyviä ruokaostoksia!

SavedPicture-2014514214355.jpg

Pisteet tälle lehtisalaatille. Tökkäsin jääkaapissa pyörineen salaatin nysän maahan viikko sitten ja nyt se jo puskee uutta lehteä!

SavedPicture-201451421441.jpg

Punainen salanova pääsi multaan sunnuntaina ja on jo ihan terhakka!

SavedPicture-201451421449.jpg

Härkäpavut istutin juuri ennen pakkasia, mutta ne selvisivät hienosti 1,5 asteen pakkasesta ilman suojaa. Jaa, että mitä härkäpavuista tehdään? Ei niin maan sitten mitään aavistusta.

SavedPicture-2014514214425.jpg

Esikasvatetut parsakaalit näyttivät pitkään siltä, että ne eivät arvostaneet siirtoa sisältä ulkotiloihin, mutta nyt alkaa näyttää siltä, että ne jäävät elävän kirjoihin!

SavedPicture-2014514214433.jpg

Nämä retiisit ja sokeriherneet istutin siemenistä 5.4. ja nyt ne alkavat näyttää vähän kasveilta!

SavedPicture-2014514214439.jpg

Vasemmalla lehtikaali, keskellä rucola ja takana pinaatti.

SavedPicture-2014514214449.jpg

Ja lopuksi kesää lupaava aurinko! Viikonloppuna pitäisi olla upea ilma!

0

Comments

 1. Wau, ihan mahtava juttu, että viljelmät ovat kestäneet koleaksi muuttuneessa säässä! Nyt vain härkäpapureseptejä keksimään 🙂

  1. Joo, olen aika tyytyväinen! Odotan oikein lämpimämpiä kelejä, että kasvit pääsee vauhtii. Toivottavasti voin syksyllä tehdä vaikka härkäpapuwokkia!

   1. Mihin se papu kasvaa? Ai kamalaa kun ei ole aavistustakaan. Onko se maan sisällä niinku porkkana vai tuleeko joku kukka josta muodostuu papu?

    T. Erittäin hyvin perillä oleva sisko

    1. Haha, se on samanlainen kuin herne! Eli kukka -> palko -> papuja. En tiiä paljonko tollanen määrä tuottaa. Mut jos sais syksyllä jonkun paputuoan, niin olis helmee!

 2. Mä oon höyryttäny härkäpapuja ihan sellaisenaan (ilman palkoja) samassa kun uusia perunoita ja mahdollisesti jotain muita kesävihanneksia. Sit vaan vähän voita päälle tms. niin herkkua on :).

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.