Jaakko rakentaa kasvihuoneen ja keittiön kaapin

In Kasvimaa, Rakentaminen by saaressa

Vaikka lauantai oli meidän lorvipäivä, niin ei me ihan pelkästään löhöilty. Meillä oli nimittäin ratkaistavana pikkuinen dilemma. Tänä keväänä koivun siitepölyt ovat olleet superallergisoivia ja olemme molemmat vetäneet kaksin käsin allergialääkkeitä. Ehkäpä kaupungissa oli tämän osalta helpompaa. Siitepöly on viimeisen viikon ajan aiheuttanut minulle enää hyvin vähän oireita, mutta Jaakko on alkanut saada ihan tolkuttomia allergiakohtauksia öisin. Katseet kääntyivät minun pikku taimiini…

Ensin suursiivous ja esimerkiksi sängyn vieressä ollut karvamatto vietiin pois. Vein myös kaikki taimet ulos ja sovimme että voisin tuoda ne yöksi suihkukaappiin sisälle, ettei ne kuole samantien. Ulkona tein kahdesta vanhasta ikkunasta niille suojaa ja selitin Jaakolle, kuinka niistä tulisi hieno kasvihuone, varsinkin kun käyttäisi vielä yhden ikkunankarminkin, joka lojui romuläjässä. Kun toinen on vähän innostuvampaa sorttia, niin asiat etenevät vikkelästi. Sovimme, että minä käyn rautakaupassa ja ruokakaupassa ennen vieraita ja Jaakko rakentaisi kasvisuojaa sillä aikaa. Kun tulin kotiin rakennusmuovin kanssa, niin minua odotti kotona melkein valmis paikka kasveille. Kiinnitimme vielä raksamuovin ja vieraiden suosiollisella avustuksella nostettiin pömpeli parin lekaharkon päälle.

SavedPicture-2014518235010.jpg

Tadaa! Saanko esitellä, kasvikuutio!!

SavedPicture-2014518235017.jpg

Yksi seinä on ikkunaa, samoin katto. Muu on rakennusmuovia. Päivällä kasveilla oli todella lämpimät olot ja muutama niistä on ottanut nokkiinsa suorasta auringonpaisteesta. Mutta hei, saavatpahan valoa!

Sunnuntaina rakennettiin lisää

Minä tein kaikenlaisia puutarhahommia ja kävin ihailemassa myös lähinaapurin pihamaata. Voi morjens, miten voikin olla puutarha kauniissa kunnossa ja moni kukka kukkii jo täysillä! Sain myös tietää, että meidän pihan perällä oleva raparperi on samaa vanhaa maatiaislajia kuin hänelläkin. Ne olivat kuitenkin aika lailla eri näköisiä! Nimittäin minun raparperini on surkea lilliputti. Sainkin neuvot siirtää raparperi parempaan paikkaan, johonkin missä se saa enemmän valoa ja maa on voimakkaampaa. No tästä innostuneena kävin heti kaivamassa yhden raparperin taimen ylös ja tein sille uuden kodin aurinkoisempaan paikkaan. Toista en uskaltanut kaivaa ylös, koska juuri oli yllättävän pitkä ja luulen että koko juuri ei tullut mukaan. Katson nyt selviääkö siirretty versio uudessa paikassa vai ei.

SavedPicture-2014518234452.jpg

Hetki menee ennen kuin koira mahtuu raparperin lehden alle viettämään päivää.

Parhaat jutut tapahtui tänään kuitenkin sisällä. Ja nyt tullaan siihen raksakohtaan. Jaakko teki meille keittiön yläkaapin!!! Niin siistiä! Konkreettisesti! Meillä on sisällä vielä aika keskeneräistä ja esimerkiksi keittiö on rakennettu kertopuurungon päälle. Se tarkoittaa, että meillä ei ole mitään laatikoita tai kaappeja ja että esimerkiksi uuni makaa vain kertopuun päällä, ei omassa kaapissaan. Kaikki astiat ja kuivaruoat on kahdessa elfa-ritilälaatikostossa + parissa muovisessa umpilaatikossa. Eli tilaa on kroonisen vähän. (Okei, opiskeluaikoina oli keittokomerossa varmaan vähemmän. Mutta nykyään meitä on kaksi ja syömme muutakin kuin näkkileipää.)

SavedPicture-201451823457.jpg

Ovet nikkaroidaan joskus myöhemmin, kun saadaan sopivaa matskua. Samoin liesituulettimen kohdille tulee maustehylly.

SavedPicture-2014518234513.jpg

Ups, älkää katsoko kuvan keskeneräisiä juttuja, katsokaa kaappia, juhuu! Eikun sekin on keskeneräinen. Mutta katsokaa sitä silti!

SavedPicture-2014518234519.jpg

Pitää heti hakea lisää isoja lautasia varastolta, nyt kun ne mahtuvat johonkin. Ja ehkä vähän laseja. Olen iloinen!

0