Pientä sadonkorjuuta

In Kasvimaa, Ruoka by saaressa

Harvensin tänään porkkanapenkkiä. Mikä on asia, joka olisi kannattanut tehdä silloin, kun porkkanat olivat ihan pieniä. Nyt niiden pitkänhuiskeat naatit kietoituivat tiukasti toisiinsa ja niistä ei meinannut erottaa mikä varsi kuului kenellekin. Toisaalta osa niistä oli jo parin millin paksuisia ja enhän minä hennonnut niitä pois heittää. Päätin kerätä lisää satoa ja tehdä pienen paistoksen iltaruoaksi.

SavedPicture-201471395036.jpg

Sokeriherneistä vähän proteiinia, lehtikaalia, pinaattia ja pakko oli napata ensimmäinen parsakaali testaukseen.

Parsakaalin osalta en oikein tiedä koska niitä pitäisi kerätä. Ne ovat paljon pienempiä kuin kaupan parsakaalit, mutta luin jostain, että ne kannattaa poimia melko nuorena kun ovat vihreitä/liloja. Noissa on jo se lilan sävy ja koska minulla on parsakaaleja noin 10 kappaletta, ajattelin, että poimin jo nyt yhden, ettei vaan käy niin, että minulla on yhtäkkiä kymmenen puisevaa kaalia maassa. Poimin sen päänupun, googlen mukaan tämän jälkeen kaali alkaa kehitellä sivunuppuja.

SavedPicture-201471395015.jpg

Hieman kookosöljyä pannulle ja kasvikset perään. Ja tuo parsakaali! Niin älyttömän pehmeää ja herkullista voinokareen kanssa!

Jeesusteippi korjaa kaiken

Kesäkurpitsat ovat alkaneet kukkia ja niissä on aivan superkaunis keltainen kukka! Kukka on avoinna vain hetkisen, esimerkiksi aamupäivän ajan. Kukkimisvaiheen jälken ei sitten olekaan tapahtunut mitään. En näe ainuttakaan kurpitsan alkua.

SavedPicture-201471395044.jpg

Kesäkurpan kukka on niin kaunis! (Ja kyllä, myös tämän hienon nimen on istuttanut päähäni isosiskoni.)

Kesäkurpitsat ovat muutenkin osoittautuneet minulle vähän hankaliksi, niitä oli alunperin 12 ja jäljellä on enää kolme. Osa menehtyi kylmyyteen kun heitin taimet pihalle Jaakon allergiakohtausten vuoksi. Yksi kesäkurpitsa ja kaksi baby-kurkkua ovat kuolleet siihen, että niiden varsi on mennyt tyvestä halki, jonka jälkeen kasvi on kuivunut tai sitten tyvi on mädäntynyt. Ja tietenkin yksi näistä kolmesta taimesta oli halkaissut tyvensä eilen.

SavedPicture-2014713104658.jpg

Mutta ei hätää, kävin hakemassa jesaria ja teippasin varren takaisin kiinni. Kyllä toimii! Vai toimiiko, selviää parin parin päivän sisällä…

0