Ennätyskeikka leijalla

In Leijalautailu, Veneet by saaressa

Vihdoinkin tuulee IDÄSTÄ! Yleensä en ole mikään idästä puhaltavan tuulen fani, sillä se jäähdyttää meidän kämpän alta aikayksikön viileäksi jääkaapiksi. Nyt täytyy kuitenkin myöntää, että tätä tuulen suuntaa on odotettu joka päivä vähän edellistä enemmän. Luvassa on nimittäin nopeusennätyskeikka leijalla Tallinnasta Helsinkiin. Ehei, ei hätää, minä tai Jaakko emme leijan varressa aio liidellä. Sen sijaan puikkoihin astuu ystävämme Juuso, jonka kanssa olemme käyneet kesällä muutamalla leijareissulla. Silloin meillä meni niin sanotusti leijanarut vähän solmuun, mutta nyt siihen ei ole varaa.

Juuso nimittäin osallistuu DNA:n 100 minuutin haasteeseen tarkoituksenaan leijalautailla Tallinnasta Helsinkiin 100 minuutissa. Joo, sehän on melkoista vauhtia, nimittäin 25 solmun tuntivauhtia pitäisi päästellä. Meidän veneeellä pysyisi perässä ainoastaan maltillisessa aallokossa. Tällainen ennätysyritys tarvitsee tietynlaisen tuulen, nimittäin ensinnäkin pitää oikeasti tuulla ja toisekseen joko lännestä tai idästä. Kryssimällä vastatuuleen homma ei suju ennätystahtiin.

Kuivapuku

Kuulin ensimmäistä kertaa ennätysjahdista elokuussa, kun kävimme Jaakon, Jussin ja Juuson kanssa merellä leijailemassa. Ajatus oli mielestäni huisi, mielikuvissani aurinko paistaa ja leijapoikien tukka hulmuaa tuulessa. Ei paha!

WP_20140812_19_04_38_Pro

Elokuussa kelit olivat kohdillaan.

Sitten odotettiin sopivaa tuulta. Ja odotettiin. Kunnes vihdoin tänään Jaakko soitti päivällä töihin, että huomenna tehdään ennätysyritys! ”Voi poika-rukka, onkohan sillä edes kuivapukua”, mietin mielessäni. (Ei kuulemma ole.) Onneksi meikä pystyy seuraamaan ennätystä ihan vain työpaikan lämmöstä!

Saattijoukko

Ei sitä Juusoa ihan yksin päästetä merelle surffailemaan, vaan mukana on aika joukko porukkaa. Jaakko on mukana tässä prokkiksessa työn kautta. Ja jos minua jännittää, niin Jaakko sen sijaan on tohkeissaan. Liittyyhän tähän mukaan avainsanat: meri, vauhti ja veneet. Kävin juuri heittämässä Jaakon Koivusaareen NJK:n satamaan, josta hän lähti Targa 42:lla kohti Tallinnaa. Kyllä, 42:lla. Aika hieno. Huomenna Targa ja Burnout Cityn ribi, jossa on kaksi 320 hepan moottoria (olen kuullut tämän niin monta kertaa, että jopa muistan ne hepat), saattelevat Juusoa kohti Helsinkiä. Jaakko on niin innoissaan, että ei mahdollisesti viikkoon mahdu meidän pikku-TG:n ovista sisään oltuaan näiden paattien kyydissä.

20141006 Jaakko Targan kannella

Minäkin pääsin käymään Targassa sisällä. Okei, onhan se nyt mieletön. Kuskin paikalta kun katsoo merelle, niin näyttää kuin olisi laivan kyydissä!

2014106Targa lähtee Tallinnaan

Lähtö NJK:n satamasta kohti Tallinnaa.

Juuson jahti

Eikös ollutkin vitsikäs otsikko? No joka tapauksessa Juuson ennätysyritystä voi seurata myös livenä 100 minuutin haasteen sivuilta. Juusolle on laitettu Yellowbrickin gps-trackeri messiin, joten ilmeisesti jossain vaiheessa sivuille tulee linkki johonkin seurantasivuille. Ja eiköhän sinne päivity vähän tunnelmiakin!

Huomenna se lähtö on, kuulemma ennen puolta päivää. Joten ei tartte soitella silloin, olen pitkällä lounaalla netissä!

Juuso ja sadan minuutin haaste

”Moro, olen Juuso ja kohta lennän Tallinnasta Helsinkiin!”

0