Ei sittenkään!

In Las Palmas by saaressa

Heräsin aamulla 6:30, sillä halusin käydä vielä suihkussa maissa. Kuvittelin että ehdin käydä lämpimässä suihkussa, mutta en ollut ainoa, joka oli päättänyt pestä hiuksensa vielä maissa. No, vesi oli kylmää, mutta ainakaan suihkukoppi ei keinunut. Kun palasin veneelle, oli aamupalavalmistelut jo täydessä tohinassa.

Kokki ehti syödä aamupalan teon lomassa.

Kokki ehti syödä aamupalan teon lomassa.

Lähdön hetki

Tuuli puhalsi koko yön aivan älyttömän kovaa. Äänet piti minuakin hereillä osan yöstä, sillä ujellus oli aikamoista. Vastapäisellä laiturilla jonkun rullagenua lähti aukeamaan ja piti vartin ajan kovaa pauketta. Aamulla tuuli ei ollut yhtään helpottanut ja mittarit näyttivät 13 – 16 m/s puuskia. Valmistelimme venettä vauhdilla lähtöä varten, sillä halusimme olla ajoissa ulkona. Tavoitteena oli lähteä satamasta 10 – 11.00 aikaan. Odotimme aamun VHF-lähetystä ARC:n kisatoimistolta. He pitävät joka aamu klo 9.00 lähetyksen ajankohtaisista asioista. Tällä kertaa kaikki veneet olivat nakutettuina VHF:n ääressä ja kuuntelivat starttiin liittyviä uutisia. Vihdoin rätisevä VHF ilmoitti: ”Racing division will be postponed with at least 2 hours and cruising division will be postponed with at least 18 hours.” Että ähäkutti vain, eipä lähdetäkään tänään. Klo 11:00 saimme VHF:llä lisätietoja, että myös racing division siirtyy huomiseen. Kun uutiset tulivat, kuului meidän taakse parkkeeratusta Monsterista kovat protestit. Tuntuu hullulta, että täysiä avomerikoneita ei päästetä merelle kovan tuulen takia, niihin oloihinhan ne on tehty. Lopulta kyse oli myös siitä, että sataman suu on vilkkaasti liikennöity ja sopivaa ajankohtaa ARCin lähdölle ei löytynyt ennen kuin seuraavana aamuna. Uusi starttiaika on maanantaina klo 15:00.

Kyläilyä

Koko porukkaa otti aika kovasti päähän, olimme aika lailla valmistautuneet lähtöön tai maksimissaan muutamien tuntien viivästykseen. Oli siis sopiva hetki ottaa vähän rennommin. Ystäväni Suomesta tulivat käväisemään veneellä ja samaan aikaan saimme tiedon viivästyksestä. Joten minulla olikin yhtäkkiä aikaa käydä Sailor Barissa aamukahvilla. Jee, oli kiva nähdä Oili ja Pete! Myös kollegani töistä oli lomalla Las Palmasissa ja tuli moikkaamaan. Villen vanhemmatkin ehtivät pyörähtää veneellä tekemässä viimeisen tupatarkastuksen. Joten lopulta aika mukava aamu!

Perttu ja Ville liukenivat tsekkaamaan Monsterprojectia. Oli pakko ottaa kuva meidän veneeltä Monsteria kohti, kun välittömästi kannella alkoi ”ajoposeeraukset”.

Perttu ajaa ja Ville kuvaa!

Perttu ajaa ja Ville kuvaa!

20141123Vieraita_veneellä

Leopardista Samuli ja Kenneth sekä taustatiimiläinen Jusa tulivat moikkaamaan meitä veneelle, kun selvisi, että heidänkin lähtönsä oli siirtynyt. Pöydällä viime hetken ruokaostokset varastoja täydentämään. Veneessä on siis tällä hetkellä esimerkiksi 132 kananmunaa.

Huikein tutustumisvierailu meillä oli tänään Toscaan, hienoimpaan (ainoaan hienoon?) katamaraaniin, jonka olen nähnyt. Tosca on cruising-vene, mutta nopea sellainen. Se on upean harmaa ja tolkuttoman iso. Kiipesin ekaa kertaa sen kannelle ja tuntui siltä, kuin olisin katsellut satamaa lähes kerrostalosta. Paatti oli myös aika hieno sisältä, tilaa oli tarpeeksi ja se oli tyylikkäästi sisustettua. Ranskalaiset Jean-Charles ja Antoine aikovat ylittää Atlantin kahdestaan. Molemmilla on oma punkkansa veneen eri ponttooneissa. He ajavat venettä 3 tunnin vuoroissa, joten eivät he liian paljon toisiaan näe ylityksen aikana!

Tosca on korkea ja leveä!

Tosca on korkea ja leveä!

Toscan kannella.

Toscan kannella.

Meidän crew!

Saimme vihdoin myös oman yhteiskuvan otettua! Ja kylläpä tuli hienoja, oli suorastaan vaikea valita paras kuva. Kiitokset Jusalle ja Samulille kuvaamiseseta! En tuntenut osaa meidän tiimistä kovin hyvin etukäteen ja oikeastaan olin purjehtinut vain Rimpiläisen (ja tietty Jaakon) kanssa aikaisemmin. Nyt kun on viikko pyöritty samoissa kuvioissa, niin voin sanoa, että meitä on kyllä lähdössä ihan huippujengi merille!

20141123Meidän_crew

 


Jaa kavereille!

0