PUOLIMATKAJUHLAT

In Uncategorized by saaressa

Eilen saavutimme matkan puolivälin! Puolimatkaa kuuluu ehdottomasti juhlia. Puolimatka sujui isojen aaltojen ja reippaan myötäisen tuulen merkeissä. Heti puolimatkan mailien kohdalla korkkasimme makuelämys Verkstrands Bitterin. Samalla pidimme puolenvälin palaverin, jossa käytiin läpi matkan sujuminen tähän asti. Todettiin, että olemme huippujengi ja sovittiin pientä tarkennusta esimerkiksi tiskivuoroihin.

Axel teki puolimatkajuhliin upeat lammas-falafel annokset. Miehistö hurrasi ääneen ja santsiannokset katosivat suihin. Ruokajuomaksi oli ensimmäistä kertaa matkan aikana limsaa. Taktikko-Perttu tarjosi jälkiruoan. Hän taikoi kätköistään salmiakkilajitelman. Jokaiselle oman rasian pikkusalmiakkeja ja lisäksi ison kulhon turkinpippureita, panttereita ja Halvan salmiakkia. Pöytään kannettiin myös antiikkinen Trivial Pursuit. Meillä ei ollut nappuloita, joten jokaisen pitiitse muistaa kuinka monta lohkoa oli hoitanut plakkariin. Keksimme myös muutamia lisäsääntöjä esimerkiksi pisteiden ryöstämisen osalta. Lopulta säännöt olivat niin monimutkaiset, että harkitsimme Trivial-neuvoston perustamista kiistanalaisia kohtia ratkomaan. Pokerissa meillä on jo yhden miehen pokerineuvosto, joka ei nauti ihan kaikkien pelaajien täyttä luottamusta.

Neuvostoa ei kuitenkaan tarvittu ja voittajaksi selviytyi jälleen Rimpiläinen. Risteilyisäntä Mikko ja Axel palkitsivat hänet osuvalla palkinnolla. Veneessä ei pääse jatkuvasti suihkuun, joten palkinnoksi Rimpis sai Carling Klevinin uutuustuoksun Man, suoraan Kiina-kaupasta.

KALASTUSTA

Olen unohtanut raportoida kalastuksesta! Saimme toissapäivänä Doradon! Taktikko-Perttu kuvasi kalastusta seuraavasti.

—-

ajellaan spinnulla rennosti 6ms tuulessa
…kaivetaan vavat kannelle ja valikoidaan vieheitä
…heitetään eka viehe veteen
…heitetään toinen viehe (toinen vapa) veteen
…vaihdetaan nro 2 viehe paremmin uivaan
…tuuli nousee 8-9,5 ms lukemiin …ollaan spinnun sovitulla ylärajalla
…1 viehe ollut vedessä alle 15 min
…huuto: Kala!
…tuuli nousee 10-11 ms lukemiin …Rimpis ajaa keskittyneenä ja väistelee kahta vapoja kelaavia kalastajaa.
…Dorade (? Kultaotsaahven) väsytetään parhaiten ajamalla spinnulla 8+ solmua, jolloin dorade surffaa perässä kyljellään
…4,5 kg kala nostetaan koukulla peräkannelle (punnitus oli hetkeä myöhemmin)
…Rimpis kyselee 3. Kertaan milloin spinnu lasketaan
…aletaan kalan tappoon
…n 20 vinssikammen iskua myöhemmin kala jo hieman rauhoittuu ja saalis jätetään koukussa peräkannelle
…lasketaan spinnu
…nostetaan g1 virsariin
…teurastetaan kala …tuloksena 17 isoa kyljystä
…pestään pyyntialuksen peräkansi ja kalastajat enimmästä verestä
…tuuli tyyntyy
…nostetaan jälleen spinnu
…tuuli nousee
…hymyillään ja otetaan päiväkaljat

—-

Olikohan tuuliluvuissa ja veren määrässä vähän kalamiehen lisää? 😉 Lujaa kuitenkin menimme ja dorado tuli veneen perässä täysin kyljellään aalloissa pomppien. Axel valmisti kalasta hurjan hyvän illallisen. Seuraava kalastus tehdään parin päivän päästä, nyt meilläon vielä sen verran tuorekamaa, ettei kannata kalastella.

Täällä on aamu juuri alkanut. Ajelemme purjeet virsarilla kohti St Luciaa mukavaa vauhtia. Viime yö oli rauhallinen, mutta pääsimme etenemään hyvissä tuulissa sen kummempia manöövereitä tekemättä. Yöt alkavat lämmetä, jopa minun kaltaiseni vilukissa pärjää mainiosti ilman purjehduskamoja. Maileja on tripossä 1582 nm, St Luciahan suorastaan häämöttää horisontissa!

0