Miehistöesittely

In Atlantti, Purjehdus by saaressa

Sain Suomesta tiukan pyynnön tehdä miehistöesittely, sillä olen epäjohdonmukaisesti kirjoitellut porukasta etunimellä, sukunimellä tai lukuisilla lempinimillä. Tässä siis esittelyt, jotka olen kirjoittanut täysin omavaltaisesti ja tarkistamatta faktojen oikeellisuutta. Esittelen porukan siinä järjestyksessä kuin he ovat jalkansa laittaneet Defyriin. Minut ja Jaakko on jo esitelty moneen otteeseen blogissa, joten nyt valokeilassa on Defyrin Atlantinylitysmiehistö.

WP_20140725_11_15_50_Pro

Ville Rimpiläinen

Ville purjehtii Jaakon kanssa samassa kisaveneessä X41:stä ja ennen sitä X35:sta. Ville on ajautunut purjehduksen pariin muistaakseni partion kautta. Tästä puhuttiin yövahdissa, mutta enhän minä enää muista ihan tarkasti. Ville purjehtii nimittäin siihen tyyliin, että olen jotenkin aina ajatellut, että hänet on laitettu jo pienenä jollan kyytiin. Meidän venettä Ville tuli purjehtimaan heinäkuussa, kun paattia siirrettiin Portugalista Madeiran kautta Las Palmasiin. Ville hoitaa meillä kaikki keulahommat, mastoon kiipeämiset ja satamahurmailun hymyssä suin. Lisäksi hän ajaa vielä venettä tajuttoman hyvin. Koska veneellä on kaksi Villeä tällä reissulla, kutsuttiin Villeä eka Rimpiläiseksi tai boat boyksi. Sitten lempinimiksi tuli Rimpis ja viimeisin taitaa olla Rimpsi. Unohtamatta tietenkään Caesaria tai Keisaria, jotka nimet annettiin Amerikka-bileidemme jälkeen.

WP_20141207_19_12_36_Pro

Perttu Rönkkö

Taktikkomme Perttu on laitettu jollaan 6-vuotiaana ja purjehdusharrastus on jatkunut sieltä lähtien. Perttu on taitava purjehtija ja hyvä kuski, joka kilpailee aktiivisesti omalla Beneteau Firstillään. Sen lisäksi Perttu on insinööri ja sen kyllä huomaa. Kaikenlaisiin tilanteisiin löytyi aina ratkaisu. Perttu on lievästi sanottuna aktiivinen luonne, joka keskittyy asioihin täysillä. Siinä vaiheessa kun muut vasta miettivät jonkin asian tekemistä, Perttu on jo ehtinyt tehdä homman, pari muutakin ja suunnittelee seuraavaa. Atlantin ylityksellä Perttu toimi taktikkona ja hoiti sitä myötä myös sään tsekkaamisen sekä keskustelut onshore-taktikkomme, Heikin, kanssa.

WP_20141207_19_05_19_Pro

Axel Åkerlund

Axeliin olemme tutustuneet Suvisaariston kaupalla, jossa hän on töissä opiskeluiden lomassa. Suvisaariston kaupan safkat ovat todella hyviä ja osa niistä tulee Axelin näppien kautta. Olimme aina vaihtaneet muutaman sanasen hänen kanssaan ja niin tehtiin myös lokakuussa kauppakäynnillä, kun kerroimme että lähdemme Atlantin ylitykselle. Axel oli aivan haltioissaan, että kuulostaa ihan mielettömän hienolta ja kertoi, että ylitys on ollut hänenkin unelmansa. Meillä oli mahdollisesti yksi paikka vapaana, joten oli suorastaan pakko tarjota paikkaa Axelille heti kun se vapautui. Axel ei ole purjehtinut kovin paljoa, mutta hän oppi perushommat todella vikkelästi. Lisäksi keittiöstä valmistui uskomattomat safkat veneen kallistellessa Atlantin aalloilla. Lempinimekseen hän saikin kokki.

WP_20141130_12_44_58_Pro

Ville Tikkanen

Myös Ville ”Tiksi” Tikkanen on laitettu optimistijollaan pikkupoikana ja sen jälkeen onkin kisapurjehdittu koko ajan. Nykyisin hän kisaa Kekkosen Teemun X35:ssa, joka voitti viime vuonna Malmön MM-kisoissa hopeaa ja Italiassa tänä vuonne 5. sijan. Pitkä purjehduskokemus todellakin näkyy manöövereissä ja ruorissa. Pakko sanoa, että välillä ei edes tajunnut, että oli keliä, kun vene vain leijaili aalloilla Tiksin hyppysissä. Ville on veneen radiotähti, jota haastateltiin veneestä kaksi kertaa Basso-radioon, jossa hänellä on ohjelma. Luonnollisesti musavastaavan hommat lankesivat hänelle, kun esimerkiksi Amerikka-bailujen musalistaa tehtiin.

Mikko Hietala

Mikko on purjehtinut pienestä asti ja…. Ei vaiskaan, Seinäjoella ei yllättäen ole kovinkaan paljoa jolla-toimintaa. Mutta vahinko on korjattu myöhemmin, kun Mikko on päässyt merellisempiin maisemiin. Defyrille Mikko yritti tulla matkustajan roolissa, mutta korotimme hänet välittömästi risteilyisännäksi, joka on vastuussa kaikenlaisesta bingoisännöinnistä ja sen sellaisesta. Jos meillä oli jokin tylsä hetki, niin ei tarvinnut kuin kysyä ristikseltä, että mitäs siellä risteilyohjelmassa on merkattu tähän ajankohtaan ja ajanvietto oli taattu.

KISAJENGIN KANSSA PURJEHTIMINEN

Meidän miehistössä oli siis useampi kisaaja. Jälkikäteen juteltiin, että jotakuta oli vähän mietityttänyt lähteä ylittämään nimenomaan Bavarialla, koska saksalainen rullapurjevene ei ole mitenkään nopean veneen maineessa. Oli tullut tutuilta vähän kommenttiakin, että saatatte killua aika pitkään merellä. Yllätys olikin sitten positiivinen, kun Defyr kulki ensimmäisen viikon sivutuulissa aika vauhdikkaasti ja muutenkin pääsi ihan purjehtimaan. Kisaamaankin pästiin, kun huomasimme luokkavoiton ja all cruisingin sijoituksen olevan käsissämme.

Miltä sitten tuntui purjehtia osittain kisamiehistön kanssa? Olimme käyneet jo ennen reissua keskustelua siitä, kuinka tätä cruising-venettä purjehditaan ja sitä juteltiin vielä matkallakin. Löysimme mielestämme hyvän balanssin, jota kutsuimme nimellä Best of the Both Worlds. Eli parhaat palat cruisauksesta ja kisaamisesta. Se tarkoitti veneen pitämistä ehjänä ja matkasta nauttimista, mutta kuitenkin sitä että keskityttiin myös purjehtimiseen. Osaa porukasta en tuntenut ennen reissua, mutta hyvin nopeasti syntyi luottamus, että nämä kaverit tietävät mitä tekevät. Lisäksi tajusin jossain vaiheessa, että kisaveneillä on vuosien aikana tehty kaikki mahdolliset mokat, joten he tietävät miten niitä tilanteita vältetään. Ja toisaalta jos jotain ikävää sattuisi, niin he tietävät heti mitä pitää tehdä. Meillä ei tullut vastaan kunnon myrskyjä tai todella ikäviä yllätyksiä, mutta kyllä niissä muutamassa tilanteessa, kun falli petti ja purje oli meressä, niin homma pelasi kuin rasvattu.

Meillä oli muutenkin ihan mieletön porukka, jonka kanssa jaksettiin vielä maissakin viettää aikaa esimerkiksi ryhmämatkailun parissa. Siitä huolimatta, että olimme viettäneet melkein 17 päivää merellä todella tiiviissä tunnelmissa, tungimme koko porukan muutamana päivänä Suzukin tilaihmeeseen ja kiersimme saarta ympäri. Ja muutenkin olemme viettäneet aikaa tiiviisti yhdessä.

Aika haikea fiilis on, kun porukka alkaa hiljalleen lähteä kotiin. Axel ja Rimpis ovat jo häipänneet ja taktikko viettää perhelomaa resortilla. Hiljalleen ensimmäinen osa matkasta alkaa päättyä. Atlantin voi ylittää ensimmäistä kertaa vain yhden kerran ja meillä oli reissulla aivan täydellinen porukka. Tulee kyllä vähän ikävä!

 

0