Keskikesän maljat

In Uncategorized by saaressa

PURJEHDUSARKEA

Jätimme torstaina sumuiset päivät taaksemme ja aloimme nähdä taas valoa ja värejä. Purjeet olimme saaneet jo keskiviikon puolella vetämään. Torstaina tuuli tuli sivulta tai vastaisena ja siinä se on pysynyt tähän asti. Niinpä olemme siirtyneet elämään kulmassa. Sisätiloissa liikkuminen, tiskaaminen ja kokkaaminen on haastavaa, kun vene keikkuu aalloissa jatkuvasti oikealle puolelle kallellaan. Jaakko on siirtynyt nukkumaan salonkiin, ettei jompi kumpi meistä liiskaantuisi toisen alle hytin seinää vasten.

Vahdit pyörivät omalla painollaan ja nyt meillä on testissä uudenlainen systeemi. Aiemmin olemme aina rullanneet vuoroja parilla tunnilla eteenpäin, niin että pimeät yövuorot osuvat kaikille tasaisesti. Tällä kertaa Ville ehdotti ja Lauri peesasi toisena purjehduspäivänä, että pitäisimme koko ajan samat vuorot, jotta vuorokausirytmi olisi helpompi säilyttää. Epäilin hetken Villen ja Laurin järjenjuoksua, sillä heillä oli ne tylsimmät vuorot, eli 24-03 ja 03-06. Kysyin monena päivänä sen jälkeen haluavatko he jo vaihtaa vuoroja, mutta järjestely oli kuulemma todella hyvä. Niinpä olemme edenneet kiinteillä vuoroilla.

JUHANNUSJUHLA

Harkitsimme koivuvihdan tekemistä ananaksen lehdistä ja sauna olisi todella tullut tarpeen! Keli oli vihdoin aurinkoinen, mutta päivävuorossa tarvittiin ajorukkaset ja kaikki mahdolliset lämpökerrastot kylmän tuulen vuoksi. Jaakko teki meille pitsat juhlapäivän kunniaksi. Päätimme nostaa keskikesän maljat ja teimme hyvät gt:t juhannuksen iloksi. Oli minun ajovuoro ja kaikki tulivat pihalle kilistelemään laseja (hmm, tai muovikuppeja). Yhtä nopeasti, kuin juomat hupenivat, katosi myös miehistö sisään lämpimään. Kohta Jaakko laittoi sisällä lämppärin päälle. Ulkona tarvittiin selvästi offshore-varustusta.

Tästä yöstä tulee todennäköisesti tämän reissun viimeinen yövahtimme. Jos kaikki menee hyvin, saavumme huomenna illalla/yöllä Roscoffiin. Ennen sitä meillä on eräänlainen ”pääseekö sammakko ruuhkaisen tien yli liiskaantumatta”-peli pelattavana. Ranskan edustalla on liikenteenjakaja, joka ohjaa laivaliikenteen kulkemaan tiettyä reittiä. Me emme mene liikenteenjakajan poikki (se ei ole sallittuakaan), mutta laivat kulkevat jakajan jälkeen aika pitkälti meidän ja Ranskan välistä. Ja niitä on paljon. Nytkin AISissa näkyy useampi kymmenen laivaa. Joten tässä saa olla vielä tarkkana laivojen, virtojen ja vuoroveden kanssa, ennen kuin ollaan Ranskassa. Mutta croissantit lähestyvät vääjäämättä!

0