Keltainen postaus

In Syksy by saaressa2 Comments

Eilen puin lyhyttä avovenepätkää varten tuulihousut, juoksutakin ja kumpparit. Ajatukset liitelivät myös ihaniin Fammun kutomiin sormikkaisiin, joista puuttuu ne sormien päät. Ja puuttuu ne hansikkaatkin, ovat jossain säilössä. Ilmassa on siis syksyn merkkejä. Kun aloin katsomaan tarkemmin ympärilleni, huomasin että näitä merkkejä on ollut varmaan jo jonkin aikaa, mutta meitsi ei ole niitä havainnoinut, sillä säät ovat olleet aivan upeat. Juurihan me pidimme viikonloppuna kunnon vesiurheilukekkerit. Oli suppailua, wakeboardingia ja rohkeimmat kävivät uimassa. Nyt on keltaista ja oranssia. Jopa osa koivujen lehdistä alkaa kellertää.

Pihlajat ovat jo pääosin keltaisia.

Pihlajat ovat jo pääosin keltaisia.

Nämäkin tässä, joiden nimeä en tiedä. Aivan keltaisia. Syksy tulee!

Nämäkin tässä, mitä lie kukkia ovatkin olleet, ovat jo aivan keltaisia. Syksy tulee!

Ruusunmarjat ovat kypsiä!

Ruusunmarjat ovat kypsiä!

Minulta tultiin kysymään viikonloppuna, jos tekisin aamupalaksi ruusunmarjakeittoa. Ruusunmarjat kyllä poimittaisiin. Jouduin vastaamaan, että ei onnistu. Olin kuitenkin hyvin otettu, että keittotaitoihini luotettiin niin paljon, että ruusunmarjakeitto ruusunmarjoista (eikä Valion mehupurkista) oletettiin kuuluvan repertuaariin. Miten on, tuleeko kurtturuusujen marjoista hyvää keittoa? Miten se tehdään?

Pikainen kierros kasvimailla. Pääsin kylvämään kasvimaat vasta kesäkuun viimeisellä viikolla. Heitin huvikseni myös kesäkurpitsan siemenet kasvamaan. Mielenkiintoista nähdä ehtiikö näistä tulitikkuaskin kokoisista kesäkurpitsoista kasvaa jotain.

Pikainen kierros kasvimailla. Pääsin kylvämään kasvimaat vasta kesäkuun viimeisellä viikolla. Heitin huvikseni myös kesäkurpitsan siemenet kasvamaan. Mielenkiintoista nähdä ehtiikö näistä tulitikkuaskin kokoisista kesäkurpitsoista kasvaa jotain syötävää.

0

Comments

  1. Kaunista, mutta kummallista! Normaalisti meillä tulee ruska paljon aiemmin täällä pohjoisessa, mutta nyt esimerkiksi pihlajat ovat vielä lähes vihreitä. Koivuissa ja joissakin kukissa kyllä on lieviä syksyn värejä, mutta sen verran lämpöisiä öitä on ollut, ettei kylmä ole käynnistänyt syksyn väriloistoa. Olisiko teillä jossain vaiheessa ollut kuivuus, joka olisi aiheuttanut ruskan? Joku biologiaa paremmin tunteva varmaan tietäisi vastauksen. Olipa syy mikä tahansa, silmäniloa tuollaiset värit ovat 🙂

    1. Author

      Voi hyvinkin olla, täällä on ollut todella kuivaa se helteinen pari viikkoa. Koivuissa alkaa olla keltaisiakin lehtiä, mutta pihlajat ovat tosiaan jo aivan keltaisia. Ainakin tässä saaressa. 🙂

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.