Suppaamassa koiran kanssa ensimmäistä kertaa

In Suppailu, Urheilu by saaressa6 Comments

Olen päässyt/ehtinyt/jaksanut suppailla vain kaksi kertaa kotiinpaluun jälkeen. Tosin saimme sup-laudankin kotiin vasta vähän aikaa sitten, kun Defyr palasi Suomeen. Lauta matkasi sen kannella koko reissun Grenadalta kotiin. Vain viimeinen pätkä auton katolla. Perjantaina päätin kokeilla, mitä pikkukoira tykkäisi suppailusta ja kävimme tekemässä sen kanssa ihan lyhyen tutustumislenkin.

Ensin lähdettiin liikenteeseen istumalla ja pidin Pipoa jalkojen välissä. Se oli heti lähdössä liikkeelle tutkimaan lautaa.

Ensin lähdettiin liikenteeseen istumalla ja pidin Pipoa jalkojen välissä. Se oli heti lähdössä liikkeelle tutkimaan lautaa.

Pipo oli todella kiinnostunut melan liikkeistä ja sen tekemistä kuohuosta veteen.

Pipo oli todella kiinnostunut melan liikkeistä ja sen tekemistä kuohusta veteen.

Seuraavaksi piti kurkkia laidan yli.

Seuraavaksi piti kurkkia laidan yli.

Lopulta kiinnosti jo katsella ympärilleenkin.

Lopulta kiinnosti jo katsella ympärilleenkin.

Päästiin melomaankin pieni pätkä, mutta menin takaisin rantaan aika nopeasti, ettei tule liikaa kerralla.

Päästiin melomaankin pieni pätkä, mutta menin takaisin rantaan aika nopeasti, ettei tule liikaa kerralla.

Oli aika lämmin ilta, mutta heti kun aurinko alkoi laskea ja tultiin vesiltä, oli pakko heittää untsikka niskaan!!

Oli aika lämmin ilta, mutta heti kun aurinko alkoi laskea ja tultiin vesiltä, oli pakko heittää untsikka niskaan!! Syksy todellakin lähenee…

Olen miettinyt, että olisi aika hauska suppailla koiran kanssa lenkille mantereelle. Ja todennäköisesti koirakin oppisi nopeasti tykkäämään suppailusta, kun kohteena olisi kiva pistäytyminen metsässä. Täytyy hiljalleen opetella lautailua Pipon kanssa. Tosin kelejä ei tämän vuoden puolella ole enää välttämättä liiaksi asti. Esikuvani on ystävämme Katja, joka on joskus vienyt lapsenkin hoitopaikkaan suppailemalla. Aika mieletön aamutreeni ja alkaa päiväkin varmaan aika kivasti, kun lipuu merta pitkin ensin päivähoitopaikkaan ja sitten töihin. Asennetta!

Toinen esikuva voisikin olla meidän paikan ohi tänään suppaillut mies, jolla oli laudan kyydissä spanielin näköinen koira. He etenivät rauhallisesti ja koira istui nenä rantaan päin tsekkaillen ohimeneviä maisemia. Oli kyllä hauskan näköinen parivaljakko!

0

Comments

 1. Hyvinhän tuo näytti sujuvan! En ole itse koskaan kokeillut ja koirakin on liian suuri, joten taitaa jäädä ainakin meiltä tuo parisuppailu väliin :).

  1. Author

   Suosittelen kyllä sitä suppailua, ilman koiraakin! On jotenkin mahtavan rauhallista (tai hikistä, itse voi valita) lipua laudalla merellä… Mauron kanssa pitäisi olla vähän isompi lauta vaan! 😉

 2. Uskomattomia olette! Mutta, miksipä ei. Eihän Pipo-koira ole ennenkään vettä pelännyt, ei edes jäisen kylmää. Pysyneekö laudalla sitten, jos vesilinnut sattuisivat riittävän lähelle? Hauskoja suppailuja teille! Jos kauemmas meinaatte, niin pelastusliivit kummallekin niskaan 🙂

  1. Author

   Vesilinnut varmaan lähtisi ajoissa karkuun, toivottavasti! Meikällähän olikin jo melkein liivit, noi impact vestit kelluttavat kyllä, mutta eivät käännä oikein päin. Pipolle en laittanut liivejä, koska se liikkuu niiden kanssa vähän huonosti, en halunnut että se tippuu liivien vuoksi mereen ekalla kerralla. Kierrettiin vain pikku lenkki laiturin lähellä. 🙂

 3. Ite kokeilin viikko sitten suppailua ekaa kertaa, ja nyt viikonloppuna uudestaan. Kivaa puuhaa. Rasitus tuntui vasta maihin päästyä takaisin. Tiedustelisin mitä teijän lauta on maksanut, ja mistä ostettu? Itse kattelin huvikseen lautoja ja oli 3 000e:n paikkeilla ja ylikin. Tosin jos asuiskin meren/veden äärellä ni tulis ehkä käytyäkin useammin 😀

  1. Author

   Joo tuo on kyllä todella hauskaa! Ostimme laudan Grenadalta, kun olimme purjehtimassa pitkällä reissullamme (Atlantin yli marraskuussa – kiertämistä Karibian saarilla ja toukokuussa takaisin). Siellä lauta maksoi päälle tonnin. Valikoimaa oli kolmessa maassa tasan tuo yksi lauta, joten siihen oli tartuttava.

   Olisi tosi kiva saada toinenkin lauta, että voisi käydä kahdestaan lenkillä. Veikkaan että tulisi enemmän mentyä, mutta nuo hinnat. Eikö tonnilla saisi jo ihan ok kovan harrastajalaudan? Aalto- ja kilpalaudat sit varmaan erikseen… En ole hirveästi katsonut hintoja. Pitäisi löytää hyvä käytetty! 🙂

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.