Vesi nousee

In Arki saaressa, Syksy by saaressa

Vesi on ollut jo muutaman päivän ajan aika korkealla. Eilen katselimme lauantai-illan ratoksi tanskalaista dekkaria ja pennun aiheuttamalla tauolla huomasimme veden nousseen todella reilusti. Pikkusaarelle vievä kivisilta oli yhdessä kohdassa jo vähän veden alla. Vesi nousee aina syksyisin ja nyt nähtiin tämän syksyn vedenkorkeuden ennätys. Pakkohan sitä oli mennä kuvaamaan, vaikka ulkona oli pilkkopimeää ja kameran jalustan kiinnitysosa on hukassa, joten kovin pitkää suljinaikaa ei pystynyt käyttämään.

HUKKUNEISTA JA LÖYTYNEISTÄ TAVAROISTA

Valittelin vähän aikaa sitten, että Nikonin usb-johto on hukassa. Eipä ole enää! Ystävämme Aki tuli kylään ja löysi Nikonin tiedonsiirtojohdon pihalta jätelautakasasta. En voi ymmärtää miten se oli siellä… Loppukesästä hukassa ollut moottorisahakin löytyi alkusyksystä ystävien avustuksella. Jaakko soitti yhdelle kaverille kysyäkseen, onko mahdollisesti lainannut moottorisahaa hänelle. Ei ollut lainannut. Sen sijaan tämä kaveri oli ollut ennen reissuamme etsimässä e-jollasta hukkuneita osia meidän varastolta Jaakon kanssa ja muisti nähneensä moottorisahan varastolla. Hän pystyi vielä vuosi varastovierailun jälkeen antamaan tarkat koordinaatit moottorisahan löytymiseksi. Aikamoista! (E-jollan osat sen sijaan eivät löytyneet.)

Joten ystävät. Nyt olisi hukassa kameran jalustan osa, johon kamera laitetaan kiinni. Rautalapio. Olen käyttänyt rautalapiota viikko sitten mustikkapensaiden istuttamiseen, mutta ei ole sen jälkeen näkynyt. Lähettäkää viestiä, kun kuitenkin tiedätte missä ne ovat!

LAUANTAINA VESI ON KORKEALLA

Vesi on tosiaan ollut korkealla jo vähän aikaa, mutta nyt pääsin ensimmäistä kertaa ikuistamaan sen kameralle. Arkena valoisa aika menee töissä, joten kaikenlainen kuvaaminen on todella hankalaa, kun pääsee kotiin.

Mansikka- ja salaattimaaksi muutettu soutuvene oli jo päivällä suolahuuhtelussa.

Mansikka- ja salaattimaaksi muutettu soutuvene oli jo päivällä vedessä.

Merivesi alkoi uhkaavasti lähestyä myös kasvimaalaatikoitani.

Merivesi alkoi uhkaavasti lähestyä myös kasvimaalaatikoitani.

Sompa ja Pipo seikkailivat rantakivillä. Hetkisen kuluttua tästä Sompa tipahti veteen liukkaalta kiveltä. Ensimmäinen lähes uintireissu!

Sompa ja Pipo seikkailivat rantakivillä. Hetkisen kuluttua tästä Sompa tipahti veteen liukkaalta kiveltä. Ensimmäinen lähes uintireissu!

YÖLLÄ VESI NOUSEE VÄHÄN ENEMMÄN

Yöllä vesi nousi lisää ja salaattipaatti oli haukkasi takakulmasta vettä sisään.

Salaattipaatti haukkasi takakulmasta vettä sisään.

Vesi nousi vähän kuopassa olevalle takapihallemme, jota Pipo käytti kahlailuun...

Vesi nousi takapihallemme, jota Pipo käytti kahlailuun…

... Jaakko päätti sen sijaan koittaa suppailla päästäkseen varastoille.

… Jaakko päätti sen sijaan suppailla pihan toiselle puolelle varastoille.

SUNNUNTAI-AAMUNA

Vesi oli edelleen korkealla, mutta pahin oli ohi. Mittarina toimii helposti pikkusaareen vievä kivisilta. Yöllä siitä oli pieni osa veden alla.

Olin kerännyt risuja poltettavaksi, eli tuo kasa keskellä merta. Risukasan luona on normaalisti rantaviiva. Myös kivisillan vasemmasta laidasta näkee korkean veden, se melkein hörppää vettä.

Olin aiemmin kerännyt risuja poltettavaksi, eli tuo kasa keskellä vettä. Risukasan luona on normaalisti rantaviiva. Myös kivisillan vasemmasta laidasta näkee korkean veden, se melkein hörppää vettä.

Aamulla vesi oli vielä korkealla, vaikka vähän oli tullutkin alaspäin. Normaalisti laiturimme siltaosa on alaspäin kallellaan, mutta nyt se oli vaakasuorassa laiturin kanssa.

Normaalisti laiturimme siltaosa on alaspäin kallellaan, mutta nyt se oli vaakasuorassa laiturin kanssa.

Päivänvalossa sain kuvan myös vetisestä takapihasta. Joskus kun muutimme tänne, ihmettelin, miksi jasmiinipensas on istutettu keon päälle. No, en ihmettele enää...!

Päivänvalossa sain kuvan myös vetisestä takapihasta. Joskus kun muutimme tänne, ihmettelin, miksi jasmiinipensas on istutettu keon päälle. No, en ihmettele enää…!

0