Aurinkoa ja lintuja

In Arki saaressa, Aurinko, Linnut by saaressa

Ajelin tässä yksi päivä huollosta tulleella Busterilla saareen. Potkuri oli vaihdettu ja pikkupaattimme kulki taas ärhäkämpää vauhtia. Aurinko paistoi ja tuuli heilutti hiuksia. Se on kuulkaa kevät!

LINNUT, LINNUT

Meillä on alkanut jokavuotinen taistelu pikkusaaren herruudesta lokkien kanssa. Tiirat osallistuvat kahinoihin vähän myöhemmin, vielä niitä ei ole sankoin joukoin näkynyt. Taistelu ei ole ihan tasaväkinen, sillä meitä on vain neljä ja lokkeja… no, niitä on vähän enemmän.

Olin ollut yhtenä päivänä etätöissä, kun Jaakko tuli kotiin vähän kummastuneen näköisenä. ”Miksi meillä on halkoja katolla?” No, minulla oli juuri palaveri alkamassa, kun muutama lokki istuivat vartiopaikalleen savupiipun reunalle ja alkoivat naukumisen. Istuin töissä piipun juurella ja vakuutan, että savupiippumme toimii jonkinlaisena äänenvahvistimena. Ajatus siitä, että linnut huutelisivat taustaäänenä puhelinpalaverin taustalla ei oikein houkutellut. Hätäpäissäni en keksinyt muuta kuin juosta pihalle ja heitellä pari halkoa piippua päin. Linnut lähtivät siltä erää, mutta halot jäivät katolle.

Onneksi vanhempi koiramme on ottanut lokkihommat tänä vuonna entistä totisemmin. Pari vuotta sitten se vielä vähän arkaili isoja hanhia, mutta nyt se jää oikein rantaan kytikselle ja komentamaan hanhia, jos ne uskaltavat tulla lähelle. Varisten perässä se istuu pihapuun alla tuijottelemassa koivunoksien väliin ja päästää huutokuoron välittömästi vastauksena variksen rääkäisyyn. Lokit ovat saaneet vauhtia siinä sivussa. Pentu ei ole vielä ollenkaan tajunnut, että mille ja miksi täällä huudetaan. Sekin on kuitenkin kiinnostunut linnuista ja kahlaisi mielellään niiden luokse.

Pipo kyttää hanhia. Uskaltakaapa tulla lähemmäs!

Pipo kyttää hanhia. Uskaltakaapa tulla lähemmäs!

Sompa on aloittanut lintubongauksen.

Sompa on aloittanut lintubongauksen, mutta ei oikein vielä tajua asiasta yhtään mitään.

AURINKO

Muutamana päivänä aurinko on paistanut niin paljon, että on tuntunut jo alkukesältä. Yhtenä iltana oli vain pakko istua ulkona nauttimassa auringosta ja oluesta. Auringonvalossa käytiin korjaamassa myös venekerhon laituria. Sitten vain kunnollista lämpöä odottelemaan!

Tauolla.

Tauolla.

Venekerhon laituri saa uuden kuoren.

Venekerhon laituri saa uutta puuta hapertuneen tilalle.

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0