Follow that boat! Tähtäimessä Swan60

In Purjehdus, Veneretki by saaressa

Olimme sopineet jo Jaakon kanssa miten edetään. Minun tehtävänä oli ajaa lautalla tiiviisti Swan60:n perässä. Periaatetasolla kuulostaa ihan helpolta. Mutta enpä ole aikaisemmin joutunut ajamaan lautalla 60-jalkaista purjevenettä vastaan. Ja niin, meidän lauttahan ei nouse liukuun. Joten oli meidän onni, että tuuli oli kohtuullisen kevyt, sillä Swan liikkui siinäkin jo aivan tarpeeksi ketterästi. Ja mitenkäs tähän tilanteeseen päästiin?

Ystävämme Samuli Leisti sai kutsun osallistua Nord Stream Raceen. Se kisataan Pietarin pursiseuran Swan60:llä. Yhteensä veneitä on viisi ja ne lähtevät kaikki kilpailemaan Pietarista Warnemündeen. On muuten vähän erilaisia nämä venäläisten pursiseurojen veneet, kuin meillä täällä Suomessa! Siinä on täytynyt Nautorillakin hetken sydän läpättää, kun Pietarista on tullut soitto, että saisiko viisi Swania ja äkkiä sittenkin.

Samuli vastasi haasteeseen tietenkin kyllä ja niipä Swanilla on nyt harjoiteltu viikon verran Helsingin edustalla. Purjehtimassa on aika pitkälle X Sail racing Team, joka pokkasi maailmanmestaruuden viime vuonna X35-luokassa. Jaakko on mukana tiimissä sekä purjehtimassa että mediahenkilönä. Samuli oli viime vuonna meidän kanssa yhtä aikaa ARC:ssa, jossa Leopard by Finland rikkoi reittiennätyksen. Isojen veneiden kokemusta siis on ja voittoa lähdetään tästäkin kisasta hakemaan!

KUVAUSTA

Tämän päivän treenit Jaakko jätti väliin purjehduksen osalta ja me lähdimme aamulla vappupaatilla Kaivopuiston edustalle kuvaamaan Swania helikopterilla. Koitimme ensin nostaa kopterin ilmaan lautan kannelta. No ei se onnistunut, mikä ei sinänsä yllätä. Jos jotain olen koptereista oppinut, niin ne eivät ole maailman luotettavimpia kapistuksia. No, parkkeerasimme Sirmetin ja Jaakko laitoi kopterin maissa kuntoon. Kopteri lähti kyllä käyntiin, mutta kuvayhteys katosi. Onneksi se saatiin korjattua! Soitimme Tsaar Peterille, josta saimme tiedon, että he ovat viiden minuutin päästä pelipaikoilla. Minä irrotin vappupaatin köydet ja Jaakko nosti maista kopterin ilmaan. Sitten täyttä höyryä eteenpäin, kopteri ilmassa. On tämäkin kombo, mietin itsekseni!

Me ja helikopteri seurataan Swania.

Me ja helikopteri seurataan Swania.

Tiimi hengaa viimeistä päivää!

Tiimi hengaa viimeistä päivää!

Uusi ja upea Löyly Swanin takana.

Uusi ja upea Löyly Swanin takana.

Onhan se kaunis vene!

Onhan se kaunis vene!

Tiimi

Tiimi

Kaupunkipurjehdusta!

Kaupunkipurjehdusta!

KOPTERIN LASKEUTUMINEN

Jännittävin hetki oli kopterin laskeutuminen lautan kannelle. Minä yritin pitää Sirmettiä paikallaan ja Jaakko toi kopteria alas. Se laskeutui itse asiassa melko nätisti kannelle. Ehdin jo aloittaa hihkaisun, jee! Ja samantien kopterin laskeuduttua, se sinkaisi puolitoista metriä oikealle, osui Sirmetin kaiteisiin ja kääntyi nurinpäin. Propellit pyörivät villinä kantta vasten ja kopteri tanssi niiden mukana. Jaakko sai kopterista kiinni ja yritti sammuttaa sitä. No eipä sammunut sitten millään! Virtanamiskat ohjaimesta oli jo kiinni, mutta propellit vain pyörivät. Kopterin akku on pyörivien propellien alla, joten sitä ei saisi irti niiden liikkuessa. Jaakko keksi painaa kopterin venetyynytä vasten, jolloin propellit pysähtyivät sen verran, että akun sai pois. Huh, kone oli kiinni. Mutta ehjä se ei enää ollut. Osa propelleista oli säpäleinä ja yksi jalka murtunut. No, opimme sen verran, että kopteri ei tajua olevansa maassa, jos alusta keinuu. Sellaista!

Otin tietysti kuvia laskeutumisesta ja siihen se tuli. Ja sekunnin päästä kaikki menikin pieleen!

Otin tietysti kuvia laskeutumisesta ja siihen se tuli. Ja sekunnin päästä kaikki menikin pieleen!

KOTIMATKA

Harmistusta kopterin rikkoontumisesta käytiin lievittämässä Skifferissä, jonka jälkeen lähdettiin kotimatkalle.

Skifferissä oluella.

Skifferissä oluella.

Saaristolaistunnelmaa!

Saaristolaistunnelmaa!

Näillä kahdella on vielä kisa menossa.

Näillä kahdella on vielä kisa menossa.

Treenit ohi!

Treenit ohi!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0