Idästä tuulee tarpeeksi kovaa

In Arki saaressa by saaressa8 Comments

Joskus saattaa tulla sellainen olo, että ei yhtään haittaisi, jos autolla pääsisi ihan kotiovelle asti ja siitä kipittämällä sisään lämpimään. Niinkuin esimerkiksi silloin, jos on ollut juhlimassa Jaakon synttäreitä, on ehkä ottanut yhden skumpan liikaa ja taksi kaartaa aamuneljältä pimeään satamaan ja tuulee se 10 metriä sekunnissa. Näin pääsi eilen käymään. Lisäksi olin nohevana likkana liikenteessä lyhyellä hameella ja sukkahousuilla. Kumisaappaat villasukkineen oli autossa keskustassa. Niinpä sitten sipsuttelin Busteriin korkokengissä mekko päällä.

Luvassa oli kylmä ja potentiaalisesti märkä kyyti, sillä tuuli oli todella reipasta. Onneksi menimme edes myötätuuleen, joten pahimmilta roiskeilta vältyttiin. Jaakko pääsi kuskin paikalle ja minä yritin suojautua kylmältä. Se onnistuu parhaitan ottamalla rento istumaasento veneen pohjalla. En kastunut!

Pääsimme kotiin, enkä edes kaatunut kallioilla korkkareilla. Tunsin jo kuinka pääsisimme kotiin lämpimään ja jotain yöpalaa syömään. No eipä sittenkään. Lämpöasteita oli 13,6! Mökkimme viilenee itätuulella todella tehokkaasti ja patterit eivät ole vielä päällä, lämmitämme puilla. Huh, äkkiä sekä takka että porin matti päälle, järkyttävän kylmä! Koirat nukkuu meillä kylppärissä, koska se on ainoa huone, jonka lämpötila ei heittele. Oli aika mukava istua hetken niitä paijailemassa lattialämmityksestä nauttien.

Aamulla oli jo vähän lämpimämpi!

Aamulla oli jo vähän lämpimämpi!

Ei nyt sentään yöllä alettu kuvailemaan. Tämä on otettu viikkoa aikaisemmin kuun paisteessa ja melko tyynellä kelillä.

Ei nyt sentään yöllä alettu kuvailemaan. Tämä on otettu viikkoa aikaisemmin kuun paisteessa ja melko tyynellä kelillä.

Otinhan minä sielä veneen pohjalta kuvankin. Eikö olekin hieno!

Otinhan minä sielä veneen pohjalta kuvankin. Eikö olekin hieno! No tunnelma on ainakin aito; tuulta, pimeetä ja vettä. Bonuksena Jaakko näyttää päättömältä ratsumieheltä!


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0

Comments

 1. Ei hyvänen aika, mikä tilanne! Meillä ihan samat kokemukset tämän suuntaisesta tuulesta: mökki viilenee ihan jääkaapiksi, mutta että hameessa vesillä!! Olin koko viikonlopun pukeutunut ns. kolmeen takkiin 🙂 ja mietimme hyytävässä illassa ihan ääneen, että onneksi ei tarvitse lähteä veneellä minnekään! Huh, hyvä että selvisitte.

  1. Author

   No matka on onneksi lyhyt ja ei se sitten niin kylmältä tuntunut. Kaikenlaista sitä vain tulee välillä vastaan, kun ei ihan mieti loppuun asti! 😀

   Taitaa olla näiden saaristokämppien ominaisuus tuo hyvä tuulettavuus.. 😉 Toisaalta, Jaakolta lähti eläinallergiat lopullisesti, kun tultiin tänne. Taitaa tuulla niin hyvin joka nurkasta!

 2. Tuuli viilentää meidän pilareilla olevan mökin aika näppärästi, huomattiin miellyttävä 16°C syyslomalta palatessa =)

  1. Author

   Siinä on vähän lämmitettävää! Meidän oli pakko laittaa pilareiden väliin talvella finfoam-levyt, kun talo kertakaikkiaan jäähtyi nanosekunnissa. Tai sitä ei meinannut saada pakkasella lämpimäksi. Lattiassa on tosi ohut kerros eristystä ja sekin taitaa olla aika hiirensyömää parilta vuosikymmeneltä. Levyt auttoivat vähän asiaa. Meillä on siis tosi matalat pilarit, joten levyt olivat ihan kätevät.

 3. Synttärionnittelut Jaakolle. Onneksi kaikki päättyi hyvin.
  Se on tosiaan seikkailu asua saarella.
  Hieno näköalakivi ja yökuva.
  Lämmittävät terveiset teille!

  1. Author

   Minä kerron terveiset! Ja kiitos lämpöisistä terveisistä, samanlaisia myös sinulle! 🙂

 4. Voin kuvitella että oli kylmää sekä venematkalla että kotona! Silti vähän naurattaa tuo mielikuva korkkareista ja hamosesta kotimatkalla saareen ja saaren kallioilla… Mulla on sellaiset kaksin kerroin taittuvat pehmeät balleriinatossut usein käsilaukussa korkkaripäivinä ”pahan tilanteen varalle”. Oliskohan sulle jotain kokoon taittuvia saappaita ja vakuumipakattua pilkkihaalaria käsilaukkuun?

  1. Author

   Haha, vakuumipakattu pilkkihaalari kuulostaa juuri oikealta! Ja olihan se kylmää, mutta kesti kuitenkin vain hetken. Eihän tuo ole mitään verrattuna vaikkapa pitkään vastatuulipurjehdukseen Itämeren terävässä aallossa. Melkein sama mitä on päällä, niin jäässä on joka tapauksessa! 😀

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.