Talvimyrsky

In Arki saaressa, Talvi by saaressa

Olemme saaneet nauttia jäistä jo viikon ajan ja jotenkin samalla elämä loksahti mukavasti paikalleen. Nyt tietää illalla, että kuinka kauan pitää varata työmatkaan ja kaikenlainen ylimääräinen hässäkkä on poissa. Ja näkipä jäällä taas tuttujakin! Viime vuonna tapasimme kevätjäillä kalastajan, joka kairasi jäähän reikiä varmistaakseen, että kaverinsa lentokone voi laskeutua turvallisesti jäälle kevätpäivästä nauttimaan. Näimme viime viikonloppuna ja kuulin vähän kalajuttujakin. Joulukalat oli ehditty juuri hakea ennen kuin jäät lähtivät. Tulipa aika mukava fiilis!

KIRKAS TALVI

Pakkaspäiviin osui upea aurinkoinen päivä. Kävin heti kuvaamassa talvisia värejä.

Lumi on mukavasti peitelly etupihan kalusteet alleen

Lumi on mukavasti peitelly etupihan kalusteet alleen

Minikasvihuoneeni kylpee talvisessa auringossa. Se onkin sattuvasti kuvissa, sillä se pääsee myös jatkokertomuksen päätähdeksi.

Minikasvihuoneeni kylpee talvisessa auringossa. Se onkin sattuvasti kuvissa, sillä se pääsee myös jatkokertomuksen päätähdeksi.

PUHURIA PUKKAA

Toissa yönä tuuli ihan riittävästi. Ei meinannut unta saada ja olin varma, että aamulla löytyisi kaatuneita puita tontilta. Kännykällä katsoin yöllä, että Harmajalla tuuli puuskissa 17 – 18 m/s. Meillä ei tietenkään tuule yhtä paljon, mutta ihan riittävästi kuitenkin. Aamukävelyllä totesin, että kaatuneita puita ei löytynyt. Sen sijaan meinasin kävellä rannassa minikasvihuoneen yhden ikkunalevyn päälle. Se oli lähtenyt tuulessa irti. Kävin viemässä sen huoneelle ja edelleen tuuli niin kovaa, että levy ei meinannut pysyä käsissä. Kasvihuoneparka oli aivan flänässä. Se nojasi tuulen taivuttamana kohti pohjoista, mutta onneksi se ei ollut pettänyt. Myös toinen kennolevy kasvihuoneen sivulta puuttui. Tuin kasvihuoneen ja laitoin irrallisen kennolevyn sisälle. Mutta missä on toinen pala? Kaiken järjen mukaan sen olisi pitänyt jäädä kasvihuoneen pohjoispuolella olevaan kasvillisuuteen kiinni, mutta ei. Tai luulisi, että se olisi pysähtynyt edes saunalle vievälle kivimuurille.

Molemmat sivut olivat karanneet ja jouduin tukemaan huoneen ylimääräisillä laudoilla.

Molemmat sivut olivat karanneet ja jouduin tukemaan huoneen ylimääräisillä laudoilla.

Ihmettelin miten levy olisi kulkenut jäällä saunan kivimuurin ohi.

Ihmettelin miten levy olisi kulkenut jäällä saunan kivimuurin ohi.

Jouduin luovuttamaan ja lähdimme töihin. Illalla kävin vielä katsastamassa vastarannat, jos levy löytyisi sieltä. Mutta ei mistään. Kunnes tänään aamulla älysin laajentaa etsintää…

...ja sitten äkkäsin katsoa ylöspäin...

…ja sitten äkkäsin katsoa ylöspäin…

Kennolevy oli kiinni puussa sellaisella korkeudella, että pystyin juuri ja juuri ottamaan siitä kiinni alemmasta kulmasta ja ottamaan alas! No, tällä pompulla se olisi mennyt myös heittämällä saunan kivimuurin yli!

Kennolevy oli kiinni puussa sellaisella korkeudella, että pystyin juuri ja juuri ottamaan siitä kiinni alemmasta kulmasta ja ottamaan alas! No, tällä pompulla se olisi mennyt myös heittämällä saunan kivimuurin yli!

Mänty oli ottanut tukevan kopin levystä ja sitä sai ihan nykiä alas. Hyvä näin, nyt on kaikki palaset kasassa ja täytynee hieman vahvistaa levyjen kiinnityksiä!


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0