Vielä kerran Venemessut – veneilykausi on parin kulman takana

In Veneet by saaressa

No, nyt jos katsoo ulos ikkunasta, on näkymä todennäköisesti valkoinen ja harmaa. Mutta ihan oikeasti veneilykausi on vain pikkuisen matkan päässä. Kävimme viikonloppuna autoilemassa eri satamissa ja meri ei ole kovinkaan kaukana, vain parin kulman takana! Pian on muutama satama siinä kunnossa, että ensimmäiset voivat laittaa veneen jo vesille! Pakko kuitenkin myöntää, että meille ei pääse veneellä vielä ainakaan kuukauteen, eikä meiltä pois… Palataan siis vielä kerran Venemessuille haistelemaan kevättä, veneitä ja tarvikkeita.

PUUPAATTEJA

Lähdetäänpä liikkeelle messujen arvovaltaisimmasta veneestä, nimittäin puuvene Kultarannasta. Siinä oli kyllä viimeisen päälle hienosti pidetty vene ja tykkäsin myös kuski-kyytiläiset asetelmasta. Kuski omassa loosissaan ja arvovieraat sitten omassaan.

Presidenttien käytössä ollut Kultaranta kiinnosti messukävijöitä. Katsojia riitti jatkuvasti.

Presidenttien käytössä ollut Kultaranta kiinnosti messukävijöitä. Katsojia riitti jatkuvasti.

Toinen puuvenepuolen ihastus oli Meriharakka veneessään. Myös kuskin ja kartturin penkit ovat suloiset.

Toinen puuvenepuolen ihastus oli Meriharakka veneessään. Myös kuskin ja kartturin penkit ovat suloiset.

ALUMIINIA, ALUMIINIA!

Eniten meitä on kiinnostanut aina alumiinipaatit, sattuneesta syystä. Niitä on tullut katsastettua suurella innolla joka ikisessä näyttelyssä, oli ne sitten sisä- tai ulkonäyttelyitä.

Silver toi näytille hytillisen alumiiniveneen. Aikas hyvän näköinen! Hytti ei ollut aivan keskellä, jolloin toiselle puolelle jäi todella hyvä kulkutila. Molemmilta puolilta pääsi hytin kuitenkin kiertämään. Hytti itsessään oli vakuuttava. Täysiverinen yhteysvene, jossa mahtui hyvin myös yöpymään.

Silver toi näytille hytillisen alumiiniveneen. Aikas hyvän näköinen! Hytti ei ollut aivan keskellä, jolloin toiselle puolelle jäi todella hyvä kulkutila. Molemmilta puolilta pääsi hytin kuitenkin kiertämään. Hytti itsessään oli vakuuttava. Täysiverinen yhteysvene, jossa mahtui hyvin myös yöpymään.

Arronettin uutuus 24,5 Surprise on hiljainen vene. Koppi on rakennettu kellumaan kumipatjan päälle ja verhoilussakin on otettu melun vähentäminen huomioon. Tätä ominaisuutta ei pystynyt messuilla testaamaan, mutta muuten hytti oli aika taattua Arronett-laatua.

Arronettin uutuus 24,5 Surprise on hiljainen vene. Koppi on rakennettu kellumaan kumipatjan päälle ja verhoilussakin on otettu melun vähentäminen huomioon. Tätä ominaisuutta ei pystynyt messuilla testaamaan, mutta muuten hytti oli aika taattua Arronett-laatua.

Huskyihin ihastuin jo Uivassa viime syksynä. Jokin niiden jylhässä olemuksessa miellytti silmää.

Finnmasterin Huskyihin ihastuin jo Uivassa viime syksynä. Jokin niiden jylhässä olemuksessa miellytti silmää. Husky vaikuttaa ajajan veneeltä ja siinä oli esimerkiksi hyvät penkit sekä kuskille että kartturille.

Takapenkilläkin viihtyi! Takaosa laajenee penkeistä sängyksi, jossa voi sitten ottaa torkut veneretkellä!

Takapenkilläkin viihtyi! Takaosa laajenee penkeistä sängyksi, jossa voi sitten ottaa torkut veneretkellä!

Busterista löytyi mielenkiintoista katsottavaa. Veneen ohjaamaan sivulaidat pystyi lukitsemaan leveäksi suojaamaan tuulelta tai sitten asettaa ne kuskien viereen ja jättää kulkuaukot vapaaksi. Myös kattoratkaisu oli mielenkiintoinen.

Busterista löytyi mielenkiintoista katsottavaa. Veneen ohjaamaan sivulaidat pystyi lukitsemaan leveäksi suojaamaan tuulelta tai sitten asettaa ne kuskien viereen ja jättää kulkuaukot vapaaksi. Myös kattoratkaisu oli mielenkiintoinen.

Phantom keräsi ison jonon ihailijoita, eikä syyttä. Siinä on 10 metriä hyvän näköistä jälkeä, joka eroaa melkoisesti Busterin aiemmasta venekannasta.

Phantom keräsi ison jonon ihailijoita, eikä syyttä. Siinä on 10 metriä hyvän näköistä jälkeä, joka eroaa melkoisesti Busterin aiemmasta venekannasta.

No onhan se nyt hieno! Tätä katsottiin jo Düsseldorfissa ja katsottiin taas Helsingissä.

No onhan se nyt hieno! XO Defenderiä katsottiin jo Düsseldorfissa ja katsottiin taas Helsingissä.

Ja mikäs se tämä on? Volzhanka on veneen nimi ja sen hinta oli todella pieni. Koskaan emme olleet tästä paatista mitään kuullut, mutta aika mielenkiintoinen yhteysvene-ehdokas sille, joka rohkenee ostaa tuntemattoman, mutta messujen halvimman hytillisen alumiiniveneen.

Ja mikäs se tämä on? Volzhanka on veneen nimi ja sen hinta oli todella pieni. Koskaan emme olleet tästä paatista mitään kuullut, mutta aika mielenkiintoinen yhteysvene-ehdokas sille, joka rohkenee ostaa tuntemattoman, mutta messujen halvimman hytillisen alumiiniveneen.

LASIKUITUA

Kävimme toki tarkastamassa lasikuituveneitäkin. Jos minun ei tarvitsisi miettiä ihan päivittäistä kulkemista veneellä kelissä kuin kelissä, voisin suu messingillä ajella vaaleanpunaisella tai -sinisellä Marino Mustangilla. Voisin veikata, että se oli myös yksi messujen instagrammatuin vene! Toivottavasti näitä nähdään aalloilla kesällä, ainakin veneilyharrastuksen aloittaminen Mustangilla on kohtuullisen edullista.

Suloinen kuin karkki! Tällä kävisin kiertelemässä saaristoa kavereiden kanssa! Tuuli vähän hulmuttelisi hiuksia ja eväät olisi pakattu kauniiseen laukkuun.

Suloinen kuin karkki! Tällä kävisin kiertelemässä saaristoa kavereiden kanssa! Tuuli vähän hulmuttelisi hiuksia ja eväät olisi pakattu kauniiseen laukkuun.

Marino Mustang ei ole vain kaunis, se on myös ihan pätevä vene. Onhan sillä ylitetty Atlanttikin.

Marino Mustang ei ole vain kaunis, se on myös ihan pätevä vene. Onhan sillä ylitetty Atlanttikin. (Tosin itse teen ylityksen mieluiten purjeveneellä…)

Bella Raid yllätti. Olemme katsoneet sitä aikaisemminkin, mutta jostain syystä aina ajatelleet, ettei se sovi meille. Onkohan tarpeet muuttuneet, kun yhtäkkiä koppi tuntui tosi järkevältä. Oli nukkumapaikkaa, vessa ja kuskilla hyvä paikka ajaa.

Bella Raid yllätti. Olemme katsoneet sitä aikaisemminkin, mutta jostain syystä aina ajatelleet, ettei se sovi meille. Onkohan haaveet muuttuneet, kun yhtäkkiä koppi tuntui tosi järkevältä. Oli nukkumapaikkaa, vessa ja kuskilla hyvä paikka ajaa.

Axoparin 37 oli tilava ja valoisa. Jos olisin lottovoittaja ja haluaisin ison retki- ja yhteysveneen, niin tsekkaisiin ehdottomasti tämän. Sisustus meni monen perinteikkäämmän paatin ohi heittämällä. Miinusta kuitenkin siitä, että veskille ei ollut omaa koppia.

Axoparin 37 oli tilava ja valoisa. Jos olisin lottovoittaja ja haluaisin ison retki- ja yhteysveneen, niin tsekkaisiin ehdottomasti tämän. Sisustus meni monen perinteikkäämmän paatin ohi heittämällä. Miinusta kuitenkin siitä, että veskille ei ollut omaa koppia.

Axoparin veneissä on hauskoja ratkaisuja. 24 avoveneessä oli kuskin paikan edessä pistopunkat.

Axoparin veneissä on hauskoja ratkaisuja. 24 avoveneessä oli kuskin paikan edessä pistopunkat.

Aquadorissa oli hieno sivuikkuna. Kuvasta ei tunnelma välity ihan täysin, mutta täyskorkea ikkuna näytti todella hyvältä ja tuo varmasti hyvät maisemat sisälle veneeseen.

Aquadorissa oli hieno sivuikkuna. Kuvasta ei tunnelma välity ihan täysin, mutta täyskorkea ikkuna näytti todella hyvältä ja tuo varmasti hyvät maisemat sisälle veneeseen.

Hehei! Bellan avoveneestä löytyi uusia ulottuvuuksia!

Hehei! Bellan avoveneestä löytyi uusia ulottuvuuksia!

VAATTEITA JA TARVIKETTA

Tavarataivaassa meni hyvän aikaa. Kiersimme täsmällisesti kaikki käytävät läpi ja vaikka yhden kerran olimme tämän harjoituksen jo tehneet, löytyi silti katsottavaa ja ostettavaa!

Pitäisikö siirtyä lediin? Toivottavasti mahdollisimman moni kävi kokeilemassa tätä vehjettä. Kuntopyörä oli kytketty valoihin ja katkaisimesta pystyi valitsemaan tuottaako polkemalla virtaa perinteisiin lamppuihin vai ledeihin.

Pitäisikö siirtyä lediin? Toivottavasti mahdollisimman moni kävi kokeilemassa tätä vehjettä. Kuntopyörä oli kytketty valoihin ja katkaisimesta pystyi valitsemaan tuottaako polkemalla virtaa perinteisiin lamppuihin vai ledeihin.

Testi oli älyttömän hauska ja todella sai polkea hulluna, että perinteisiin lamppuihin sai edes vähän tuiketta aikaiseksi. Ledit sen sijaan paloivat jo pienemmälläkin polkemisella. Huh, tämän jälkeen kaivoin kassista messulakukorvikkeen, eli Sahlmannin salmiakki-toffeen. Piti varmistaa, ettei tule energiavajetta.

Testi oli älyttömän hauska ja todella sai polkea hulluna, että perinteisiin lamppuihin sai edes vähän tuiketta aikaiseksi. Ledit sen sijaan paloivat jo pienemmälläkin polkemisella. Huh, tämän jälkeen kaivoin kassista messulakukorvikkeen, eli Sahlmannin salmiakki-toffeen. Piti varmistaa, ettei tule energiavajetta.

Mikä nerokas systeemi! Ja edullinen! Pummpu hoitaa pilssistä vedet pois aallon liikkeen voimalla. Huikea systeemi!

Mikä nerokas systeemi! Ja edullinen! Pummpu hoitaa pilssistä vedet pois aallon liikkeen voimalla. Huikea systeemi!

Jaakko testasi laiturille sopivan keinuvan tuolin. Olisi kuulemma voinut jäädä pidemmäksikin aikaa lepäilemaan...

Jaakko testasi laiturille sopivan keinuvan tuolin. Olisi kuulemma voinut jäädä pidemmäksikin aikaa lepäilemaan…

Josko tulisi pidettyä enemmän liivejä tälleen liivimallisena? Hirveä selitys menossa, että ei voi ottaa valkoista kun se likaantuu kuitenkin. Lopulta päädyimme ostamaan itsellemme mustat liivit.

Josko tulisi pidettyä enemmän liivejä tälleen liivimallisena? Hirveä selitys menossa, että ei voi ottaa valkoista kun se likaantuu kuitenkin. Lopulta päädyimme ostamaan itsellemme mustat liivit.

Tämä ja blinit. Aika hieno yhdistelmä!

Tämä ja blinit. Aika hieno yhdistelmä!

Purjekankainen pyykkikassi oli todella kaunis! Hintakin kyllä sen mukainen...

Purjekankainen pyykkikassi oli todella kaunis! Hintakin kyllä sen mukainen…

Ihana, ihana kesäpipon sijainen! Tämä tuli mukaan ja oikein odotan kesäpäiviä!

Ihana, ihana kesäpipon sijainen! Tämä tuli mukaan ja oikein odotan kesäpäiviä!

Melkein ostin Crocsit! Kevyet, hyvännäköiset ja helppo sujauttaa jalkaan. Minulla on ollut vähän antipatioita Crocsin molohvi-kenkiä kohtaan, mutta tässä kohtaa jouduin melkein peräytymään periaatteistani. Fanitan salaa myös heidän kevyitä kumppareitaan.

Melkein ostin Crocsit! Kevyet, hyvännäköiset ja helppo sujauttaa jalkaan. Minulla on ollut vähän antipatioita Crocsin molohvi-kenkiä kohtaan, mutta tässä kohtaa jouduin melkein peräytymään periaatteistani. Fanitan salaa myös heidän kevyitä kumppareitaan.

Pidä saaristo siistinä! Kävimme tekemässä jäsenyyden ja ihailemassa osastoa.

Pidä saaristo siistinä! Kävimme tekemässä jäsenyyden ja ihailemassa osastoa.

KOTIMATKALLA

Kiersimme kotimatkalle Kaivarin kautta ihailemaan merimaisemaa. Ja toden totta, näyttää siltä, että veneilykausi on vain nurkan takana, sillä avovesi on jo lähes kaupungissa. Suloisessa ilta-auringossa ajelimme kotiin täynnä veneunelmia, kesän tuulen puhaltelua ja laineiden liplatusta.

20170219_171751_Venemessut

20170219_171809_Venemessut


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

0