Talvi yllätti saaressa

In Arki saaressa by saaressa9 Comments

Kuka sammutti valot? Ja laittoi merelle sellaisen tuulen, että pienet lumihiutaleet tikkasivat kasvoja kuin pienet neulat. Potkukelkkailimme sivuvastaisessa kotiin Jaakon kanssa ja molemmilta pääsi huokaisu, kun pääsimme kotiin. Tajuton tuuli! Tuulen suunta oli mukavasti idästä ja kaakosta. Se on meille sellainen suunta, että tuuli pääsee puhaltamaan suoraan kotiin, joka pikkuisen vuotaa tuulessa. Tai no pikkuisen. Kotona oli 12 astetta lämmintä. Koirilla oli ollut lattialämmitys päällä kylppärissä, joten siellä oli sentään 21 astetta lämpöä. Olin selvästi tuudittautunut kevään tuloon ja helmikuu päätti muistuttaa missä oikeasti mennään.

Päätin lähteä kuvaamaan lumisadetta. Aika tyhmä ajatus. Lumisade ei ollut kunnollista sadetta, josta näkyisi kauniit hiutaleet tai edes tuiskun viivat kuvassa. Lumi vain pöllysi ja tuuli kovaa. Lopputulos oli, että kuvat näyttävät tunnelmaltaan oikein rauhallisilta, vähän vain kuin harmaan suodattimen läpi kuvatuilta. Siltä ei kuitenkaan tuntunut, kun pipo meinasi lähteä lentoon tuulessa!

A bit on the chilly side...

A bit on the chilly side…

Saaret saunan takaa ovat kadonneet valkoiseen lumipilveen.

Saaret saunan takaa ovat kadonneet valkoiseen lumipilveen.

Koirat olivat mukana kuvausreissulla Sompalle kertyi lunta partakarvoihin. Pipon parta oli vielä enemmän lumessa, mutta Pipon kuville tapahtui jotain ihmeellistä. Ne katosivat kamerasta. Oikeasti!

Koirat olivat mukana kuvausreissulla Sompalle kertyi lunta partakarvoihin. Pipon parta oli vielä enemmän lumessa, mutta Pipon kuville tapahtui jotain ihmeellistä. Ne katosivat kamerasta. Oikeasti!

Oikeasti lumipilvet pysähtyivät osittain ennen kivimuuria ja sitten hyökkäsivät ylös ja pöllysivät tuulen mukana muurin yli.

Oikeasti lumipilvet pysähtyivät osittain ennen kivimuuria ja sitten hyökkäsivät ylös ja pöllysivät tuulen mukana muurin yli.

Venemessuilta ostetut raitasukat tulivat tarpeeseen! Olisi pitänyt ostaa kahdet, että selviää kesään asti!

Venemessuilta ostetut raitasukat tulivat tarpeeseen! Olisi pitänyt ostaa kahdet, että selviää kesään asti!

20170222_222233_Talvi_Maisema

Huomenna tulee vielä lisää lunta, ainakin aamun ajan. Taidan unohtaa kevään hetkeksi ja miettiä vaikka talven ensimmäistä hiihtolenkkiä!


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0

Comments

 1. Ai kamala – lumimyrsky saaressa ja 12 astetta lämpöä kotona! Totta, tuollainen myräkkä pimeässä on vaikeaa kuvattavaa; en tajua siitä yhtään mitään. Mutta kauniita seesteisiä kuvia olit saanut otettua 🙂 Noi raitasukat on tosi hienot.

  1. Author

   Haha, nimenomaan seesteinen kuva ja todellisuus oli ihan muuta! 😂 Vielä on opittavaa kuvaamisesta. Paljon!

   Melkein kaduttaa kun en ostanut toisiakin raitasukkia. No, ensi vuonna uudet messut! 😊

 2. Nyt oli arktiset olot, hui! Täällä tulee nyt ihan kauhella innolla pitkä polvivillasukkia. Voisin tehdä sinulle sellaiset, kun vaan kerrot tassun koon ja mielivärejä =D. Tuo lumiparta oli kyllä tajuttoman suloinen =D. Ihanaa alkavaa viikonloppua.

  1. Author

   Siis mitä, oletko ihan tosissasi? Näin tekemäsi sukat Merenneidolle ja ne olivat ihan huiman kauniit! Minun jalan koko on 38 ja kaikki ovat mielivärejä!

   Lumiparta on suloinen ja toisesta partasuusta oli vielä parempiakin kuvia. Mutta kamerani teki jotain aivan omituista. Kun tulin pihslta kuvaamasta lumikuvia, otin Jaakosta muutaman kuvan. Kamera kirjoitti ne muistikortille koirakuvien päälle. En edes tajua miten se on mahdollista… Elämä on ihmeellistä! 😮😊

   1. No tietenkin tosissaan =D. Täällä ollaan sellaisessa neuloosin kourissa ja sukkia tulee enemmän kuin mitä suku ennättää pitää =D. Juuri sopivasti tipahti puikolta sukat eilen veneilevälle ystävälle, joten nyt puikot ovat vapaat. Joten kaivelenkin tänään lankakoreja, mitä kaikkia kivoja värejä sieltä löytyy. En ole minäkään ikinä kuullut, että kukaaan olisi pystynyt kuvaamaan muistikorille päällekkin?! Elämä on todella ihmeellistä =D. Minä kuvasin aikanaan filmikameralla filmin kahteen kertaan ja ne kuvat oli aika erikoisia ;).

    1. Ihana Katinka ja aivan mielettömän taitava! Onni on siis sydämellisen ystävän ”neuloosi” 😉

 3. Heippa! Mä jotenkin löysin tänne Venemessujen kautta 🙂 Samaista pyryä päivitelty mantereen puolella!

  Ja ihan oikeasti pakko nyt tässä ihmetellä sattumaa, koska voi olla, että olen pienenä istuskellut teidän laiturin ”uimahuoneen” portailla joskus talvella syöden eväitä hiihtoretkellä. Siis joskus vuosia vuosia sitten! Ja ihan samaa outoa sattumaa, kuvailin yksi päivä rannassa ja jotenkin tuntuu nyt yksi+yksi on teidän uimahuone. Olen ihan häkeltynyt tästä, että törmäsin siihen näin! 🙂

  1. Author

   Hauska yhteensattuma! Tätini tuli ensi kertaa kylään ja hän kertoi myös nuorena kävelleensä nykyisen saunamme kivisillalla. Kivisilta ja portaat ovat kestäneet paikallaan jo yli sata vuotta, keitähän kaikkia niillä onkaan käyskennellyt?! 😊

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.