Kaunista ilmaa ja paikoittain heikkoja jäitä

In Arki saaressa, Jäätilanne by saaressa

Viikonloppuna sää oli mitä mainioin. Lauantaina aurinko paistoi ja porukkaa oli paljon virkistäytymässä jäällä. Me olimme käyneet laskiaispullalla ja katsomassa autolla missä vapaan veden raja kulkee. Saaristokaupan laskiaispullalle pisteet ja maisemille merellä myös!

Illansuussa lähdimme uudestaan liikenteeseen saaresta ja jäällä hiihti vastaan ystävämme Ile. Jäimme juttelemaan ja samalla huomasimme jossain Espoon Pursiseuran edustalla helikopterin, joka oli ollut jo jonkin aikaa paikallaan. Mietimme, että olisiko sillä meneillään jokin harjoitus, sillä se ei liikkunut mihinkään.

Seuraavana päivänä luimme uutisista, että harjoituksesta ei suinkaan ollut kysymys. Iltakävelyllä ollut pariskunta oli tippunut jäihin ja tämä oli nähty läheisestä saaresta, josta oli hälytetty apua. Pariskuntaa etsittiin yli tunnin, kunnes selvisi, että he olivat päässeet jäistä ylös omin avuin.

Pientä muistutusta taas, että jää voi olla petollista. Se kestää ja sitten toisessa paikassa ei sitten kestäkään. Nyt oli aika lyhyt kylmä jakso, joka jäädytti sulia paikkoja. Samalla satoi lunta, joka toimii niin hyvänä eristeenä, että kylmä ei pääse samalla tavalla vaikuttamaan kuin ilman valkoista peitettä. Ja toisaalta lumen läpi ei näe missä jää on huonoa. Saaristokaupalla on ollut aina Suvisaariston jääkartta, josta voi käydä katsomassa ainakin yleiset virtapaikat täällä suunnalla. Pullan kautta jäälle siis!

Ulkona jäälautat ovat jo pieniä ja aurinko jopa hetken lämmitti kasvoja!

Laiturikävelyllä!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0